Prof. Dr. ALİ ADNAN HAYALOĞLU


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Bilimleri


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

220

Yayın (WoS)

147

Yayın (Scopus)

149

Atıf (WoS)

2804

H-İndeks (WoS)

27

Atıf (Scopus)

2367

H-İndeks (Scopus)

25

Atıf (Scholar)

184

H-İndeks (Scholar)

7

Proje

41

Tez Danışmanlığı

13

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1999 - 2003

1999 - 2003

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1995 - 1999

1995 - 1999

Yüksek Lisans

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1991 - 1995

1991 - 1995

Lisans

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda , Türkiye

Yaptığı Tezler

2003

2003

Doktora

Beyaz Peynir

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fak., Gıda Mühendisliği

1999

1999

Yüksek Lisans

Tereyağı

İnönü Üniversitesi, Ziraat Fak., Gıda Mühendisliği

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2009 - 2014

2009 - 2014

Doç. Dr.

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2003 - 2009

2003 - 2009

Araştırma Görevlisi Dr.

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

1999 - 2003

1999 - 2003

Araştırma Görevlisi

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2002 - 2002

2002 - 2002

Araştırma Görevlisi

National University of Ireland, University College Cork

1996 - 1999

1996 - 1999

Araştırma Görevlisi

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yönetimsel Görevler

2013 - Devam Ediyor

2013 - Devam Ediyor

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2016 - 2018

2016 - 2018

Dekan

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Gıda Analizleri Lab

Gıda Müh Lab Teknikleri

Gıda Müh Tasarım

Süt İşleme Teknolojisi

Temel İşlemler Lab

Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuat

Gıda Analizleri

Özel Gıdalar

Gıda Müh Lab Teknikleri

Gıda Analizleri

Özel Gıdalar

Gıda ANALİZLERİ lABORATUARI

Gıda Analizleri

Duyusal Analiz

Süt İşleme Teknolojisi

Fermente Süt Ürünleri

Temel İşlemler Laboratuarı

Gıda Analizleri Laboratuarı

Özel Gıdalar

Fermente Süt Ürünleri

Süt İşleme Teknolojisi

Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuat

Duyusal Analizler

Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuat

Temek İşlemler Laboratuvarı

Duyusal Analizler

Gıda Ambalajlama ve Depolama

Süt İşleme Teknolojisi

Özel Gıdalar Teknolojisi

Gıda Analizleri Laboratuvarı

Fermente Süt Ürünleri

Lisans Çift Anadal

Lisans Çift Anadal

Araştırma ve Deneme Metodları

Peynir Biliminin Temelleri

Gıdalara Duyusal Analiz Metotları

Araştırma ve Deneme Metodları

Peynir Biliminin Temelleri

Araştırma ve Deneme Metodları

Peynir Biliminin Temelleri

Fermente Gıdalar

Araştırma ve Deneme Metotları

Peynir Biliminin Temelleri

Lisans Yandal

Lisans Yandal

Fermente Gıdalar

Fermente Gıdalar

Gıda Reolojisi

Süt Biyokimyası

Gıdalarda Aroma Oluşumu ve Aroma Kimyası

Yönetilen Tezler

Makaleler

Tümü (33)
SCI-E, SSCI, AHCI (25)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (26)
ESCI (1)
Scopus (32)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

1. POSTBİYOTİKLER: KAVRAMLAR VE POTANSİYEL UYGULAMALAR

KANMAZ H., Vurmaz M., KAYA B., Fidan Ş., İNCİLİ G. K., HAYALOĞLU A. A.

1. Gıda Mikrobiyoloji Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 Eylül 2023, (Özet Bildiri)

2021

2021

2. An alternative plant-based fermented milk by kefir grains: Changes in texture, volatiles and bioactivity during storage

Uruç K., TEKİN A., ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.

12th NIZO Dairy Conference Innovations in Dairy Ingredients, Papendal, Hollanda, 5 - 08 Ekim 2021, (Özet Bildiri)

2020

2020

4. Anti-Aging Vitamine E taşıyıcısı yeni organojel sistemlerinin reolojik açıdan değerlendirilmesi

AKGÜLER G., KAYA G., ÇOLAK M., HAYALOĞLU A. A., HOŞGÖREN H.

10.Uluslararası Kozmetik Kimyası Üretimi ve Standardizasyonu Kongresi , 21 - 23 Şubat 2020, (Özet Bildiri)

2018

2018

5. DETERMINATION of VOLATILES, ANTIMICROBIAL and ANTIOXIDANT ACTIVITY of EXTRACTS from FLOWERS of CALENDULA (Calendula officinalis L.)

ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.

4th International Symposium of Medicinal and Aromatic Plants was, 2 - 04 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

6. Erzincan Tulum Cheese Production and the Images from the Plateaus in the OriginalProduction Area

ÇAKMAKÇI S., ÇAKIR Y., ERTEM H., HAYALOĞLU A. A.

INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.785-789, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

8. Changes in volatiles, antioxidant activity and proteolysis of cheese as affected by plants addition

HAYALOĞLU A. A., Gökçe Y., KANMAZ H., ABACI Z. M., Durmuş E., Dinç R., et al.

Innovations in Food Science and Human Nutrition, Roma, İtalya, 13 - 15 Eylül 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

9. Yandım Çavuş Ayranı: Its Manufacturing Procedure and Some Nutritional Characteristics

ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.

The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

10. A traditional foods: Composition and production of Malatya Tarhana (Darhane)

ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.

The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

11. MICROBIOLOGICAL, CHEMICAL AND ANTIOXIDANT PROPERTIES OF TRADITIONAL TARHANA CHIPS WITH FERMENTED KEFIR

ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.

The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 11 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

12. Use of Rosehip (Rosa canina) on Physicochemical, Antioxidant Capacity, Volatile Composition and Sensory Properties of Yogurt

ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.

INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

13. Comparision of Residual Coagulant Activity in Different Blends of Calf Rennet and Camel Chymosin in White-brined Cheese

GÜMÜŞ P., HAYALOĞLU A. A.

International Conference on Raw Materıals to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.211-214, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

14. Effects on Physico-Chemical, Proteolysis and Antioxidant Capacity Use of Capper in Cheeses

ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.

INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

17. Skin ripening cheese:Turkish Tulum Cheese.

oluk c. a., GÜVEN M., HAYALOĞLU A. A., KARACA O. B.

The International Conference on Raw Materials to Processed Foods (RPFoods 2018, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.148-152, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

18. Ribes anatolica BEHÇET (GROSSULARIACEAE) MEYVELERİNİN ÖNEMİ

YURT B., BEHÇET L., YAPAR Y., DEMİR N., HAYALOĞLU A. A.

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ONMEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.387, (Özet Bildiri)

2017

2017

19. HEAD-SPACE AROMA PROFILE AND FATTY ACIDS COMPOSITION FOR THE CHARACTERIZATION OF CAPERS FROM MALATYA IN TURKEY

ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, 5 - 07 Ekim 2017, ss.101, (Özet Bildiri)

2017

2017

20. Determination of some physical properties of tray dried Arapgir purple basil OOcimum basillicum)

HAYALOĞLU A. A., Altay K., Yiğitvar İ., DİRİM S. N.

19 th International Conference on Food Processing and Technology, 23 - 25 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

23. Chemical Composition, Fatty Acids and Antioxidant Activities of Caper oil harvested in Turkey

ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.

16 th Euro Fed Lipid Congress and Expo, 16 - 19 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

24. Ribes anatolica BEHÇET (GROSSULARIACEAE) MEYVELERİNİN ÖNEMİ

YURT B., BEHÇET L., YAPAR Y., DEMİR N., HAYALOĞLU A. A.

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

25. PHYSICAL AND SENSORY PROPERTIES OF FRESH AND TRAY DRIED ARAPGIRPURPLE BASIL (Ocimum basilicum L.)

Yiğitvar İ., Altay K., HAYALOĞLU A. A.

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

28. Rıbes anatolıca Behçet (Grossularıaceae) Meyvelerinin Önemi

YURT B., BEHÇET L., YAPAR Y., DEMİR N., HAYALOĞLU A. A.

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

29. Volatile profiles during storage of butter produced from different animals’ milk.

TAHMAS KAHYAOĞLU D., ÇAKMAKÇI S., HAYALOĞLU A. A.

15th Euro Fed Lipid Congress: Oil, fats and Lipids: New Technologies and Applications for a Healthier Life., Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017, ss.186, (Özet Bildiri)

2016

2016

31. Changes in the Chemico physical Characteristics of Kashkaval Cheese Induced by Different Heat Treatments

sulejmani e., HAYALOĞLU A. A.

International Turkic World Conference on Chemical Sciences and Technologies, 26 - 30 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

32. Effects of Adjunt Culture and Ripening Temperature on Proteolysis Volatiles Texture and Sensory Properties of Beyaz peynir White brined Cheese

HAYALOĞLU A. A., ŞAHİNGİL D.

International Turkic World Conference on Chemical Sciences and Technologies, 26 - 30 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

33. A Comparative Study by GC MS of the Flavour Volatiles Produced during the Ripening of Raw and Pasteurized Macedonian Goat Cheese

sulejmani e., HAYALOĞLU A. A.

International Turkic World Conference on Chemical Sciences and Technologies, 26 - 30 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

34. Effects of Adjunct Culture and Ripening Temperature on Proteolysis, Volatiles, Texture and Sensory Propertıes of Beyaz Peynir, White-Brined Cheese.

HAYALOĞLU A. A., ŞAHİNGİL D.

International Turkic World Conference on Chemical Sciences and Technologies, Skopje, Makedonya, 26 - 27 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

36. Volatile compounds of monofloral Turkish honeys

YILDIZ O., KOLAYLI S., HAYALOĞLU A. A., ŞAHİNGİL D., GÜRKAN H.

13th Asian Apicultural Association Conference, Jeddah, Birleşik Arap Emirlikleri, 24 - 26 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

37. Changes in chemical composition and proteolysis of Macedonian white cheese produced from organic certified goat milk

sulejmani e., HAYALOĞLU A. A.

5th International Molecular Biology and Biotechnology Congress, 25 - 29 Ağustos 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

38. Differences of mineral composition of citrus and pine honey produced in Turkey

LEVENT O., HAYALOĞLU A. A.

13th Asian Apicultural Association (AAA) Conference, Riyadh, Birleşik Arap Emirlikleri, 24 - 26 Nisan 2016, ss.301, (Özet Bildiri)

2016

2016

39. Characteristic of bingol flower honey produced east region of Turkey

YURT B., HAYALOĞLU A. A.

13th Asian Apicultural Association Conference, 24 - 26 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

40. Differences of mineral composition of citrus and pine honey produced in Turkey

LEVENT O., HAYALOĞLU A. A.

13th Asian Apicultural Association Conference, 24 - 26 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

42. Effects of scalding temperature and time on the chemical textural and microstructural properties of traditional Urfa cheese

ATASOY A. F., Çiçek M., HAYALOĞLU A. A.

The 3rd International Symposium on Traditional foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

45. Protein breakdown evaluation of peptide and aminoacid profiles f cheese during ripening

Erhan S., Abdullahi X., HAYALOĞLU A. A.

5th Euro-Global Summit and Expo on Food & Beverages, Alicante, Spain, 16 - 18 Haziran 2015, (Özet Bildiri)

2012

2012

46. Kars Kaşar Peynirlerinin Proteoliz Düzeyi ve Aroma Maddeleri Kompozisyonu

HAYALOĞLU A. A., LEVENT O., GÜRKAN H., ŞAHİNGİL D.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.528, (Özet Bildiri)

2012

2012

47. Kars Kaşar peynirlerinin Proteoliz düzeyi ve Aroma Maddelerinin Kompozisyonu.

HAYALOĞLU A. A., LEVENT O., GÜRKAN H., ŞAHİNGİL D.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)

2011

2011

48. Characterization of proteolysis and volatile compounds of Comlek cheese sold in Central Anatolia

KARACA O. B., ŞAHİNGİL D., KARACA SAYDAM B., HAYALOĞLU A. A.

International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

49. Proteolysis level and volatile aroma compounds in Gokceada goat milk cheese.

YAŞAR K., TÖLÜ C., ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.

IDF International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk, Atina, Yunanistan, 16 - 18 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2017

2017

1. Cheese Varieties Ripened Under Brine

HAYALOĞLU A. A.

Cheese: Chemistry, Physics and Microbiology, Paul L. H. McSweeney, Patrick F. Fox, Paul D. Cotter and David W. Everett, Editör, Academic Press , ss.997-1040, 2017

Desteklenen Projeler

2020 - 2023

2020 - 2023

Kayısı Çekirdeği Soğuk Pres Kekinden Katma Değeri Yüksek Ürünler(Kahve, Ezme, Zar tozu) Elde Edilmesi

TÜBİTAK Projesi , 1505 - Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı

(Proje Özeti)
Ergül S., Yıldız O., Şahingil D., Hayaloğlu A. A. (Yürütücü)

2020 - 2022

2020 - 2022

Kızılcık Meyvesi İlavesiyle Yoğurdun Bazı Biyokimyasal Özelliklerinin Zenginleştirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

HAYALOĞLU A. A. (Yürütücü), MUTLU M. D.

2018 - 2021

2018 - 2021

Model Peynirde Peynir Bulamacı İlavesinin Proteoliz ve Bioaktif Peptit Oluşumuna Etkisinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora

HAYALOĞLU A. A. (Yürütücü), BORAN O. S.

2018 - 2019

2018 - 2019

Diyabetik Ratlarda Reyhan Sulu Ekstraktı ve Esansiyel Yağının Anti-Diyabetik Aktivitesinin AraştırılmasıSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

HAYALOĞLU A. A. (Yürütücü), KANMAZ H.

2017 - 2018

2017 - 2018

Uluslar arası Tıbbi Aromatik ve Boya Bitkileri Sempozyumu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

HAYALOĞLU A. A. (Yürütücü)

2015 - 2018

2015 - 2018

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA İŞLEME VE KROMATOGRAFİ LABORATUVARININ GÜÇLENDİRİLMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü

HAYALOĞLU A. A. (Yürütücü)

2015 - 2018

2015 - 2018

MODEL PEYNİRDE BİYOAKTİF PEPTİT OLUŞUMUNUN ARAŞTIRILMASI VE PEPTİTLERİN MALDI-TOF-MS İLE TANIMLANMASI

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü

HAYALOĞLU A. A. (Yürütücü)

2016 - 2017

2016 - 2017

ARAPGİR MOR REYHAN ÇAYI VE ŞERBETİNİN ÜRETİM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

HAYALOĞLU A. A. (Yürütücü)


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 2797

h-indeksi (WOS): 27