Prof. Dr. MURAT YILMAZTEKİN


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Biyoteknoloji Ve Uygulamalı Mikrobiyoloji, Mikrobiyoloji, Tarım Bilimleri, Yaşam Bilimleri (Life), Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age)


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: murat.yilmaztekin@inonu.edu.tr
Web: http://avesis.inonu.edu.tr/murat.yilmaztekin/
Posta Adresi: İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 44280, Malatya/TÜRKİYE

Metrikler

Yayın

89

Yayın (WoS)

30

Yayın (Scopus)

29

Atıf (WoS)

581

H-İndeks (WoS)

16

Atıf (Scopus)

656

H-İndeks (Scopus)

16

Atıf (Scholar)

941

H-İndeks (Scholar)

17

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

1

Proje

25

Fikri Mülkiyet

2

Tez Danışmanlığı

7

Açık Erişim

9
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Duyurular & Dokümanlar

Ders Notu

Gıda Biyoteknolojisi Dersi Ders Notları
Ders Notu
14.05.2025
Gıda Biyoteknolojisi Dersi Ders Notları
Ders Notu
14.05.2025
Gıda Biyoteknolojisi Dersi Ders Notları
Ders Notu
14.05.2025
Gıda Analizleri Ders Notları
Ders Notu
9.10.2024

2. BÖLÜM-GIDALARDA NEM VE TOPLAM KURU MADDE TAYİNİ


Gıda Analizleri Ders Notları
Ders Notu
9.10.2024

6. BÖLÜM-GIDALARDA ŞEKER TAYİNİ


Gıda Analizleri Ders Notları
Ders Notu
9.10.2024

1. BÖLÜM-GIDALARDAN ÖRNEK ALMA


Gıda Analizleri Ders Notları
Ders Notu
9.10.2024

4. BÖLÜM-GIDALARDA YAĞ TAYİNİ


Gıda Analizleri Ders Notları
Ders Notu
9.10.2024

8. BÖLÜM-GIDALARDA ASKORBİK ASİT TAYİNİ


Gıda Analizleri Ders Notları
Ders Notu
9.10.2024

3. BÖLÜM-GIDALARDA TUZ TAYİNİ


Gıda Analizleri Ders Notları
Ders Notu
9.10.2024

7. BÖLÜM-İÇME VE KULLANMA SUYU ANALİZLERİ


Gıda Analizleri Ders Notları
Ders Notu
9.10.2024

9. BÖLÜM-GIDALARDA İSTENMEYEN KATKILARI SAPTAMA


Gıda Analizleri Ders Notları
Ders Notu
9.10.2024

5. BÖLÜM-GIDALARDA PROTEİN TAYİNİ


Gıda Biyoteknolojisi Dersi Ders Notları
Ders Notu
22.05.2024
Gıda Biyoteknolojisi Dersi Ders Notları
Ders Notu
22.05.2024
Gıda Biyoteknolojisi Dersi Ders Notları
Ders Notu
22.05.2024
Gıda Biyoteknolojisi Dersi Ders Notları
Ders Notu
17.03.2024

Biyoteknolojiye Giriş


Gıda Biyoteknolojisi Dersi Ders Notları
Ders Notu
17.03.2024
Gıda Biyoteknolojisi Dersi Ders Notları
Ders Notu
17.03.2024
Gıda Biyoteknolojisi Dersi Ders Notları
Ders Notu
17.03.2024
Gıda Biyoteknolojisi Dersi Ders Notları
Ders Notu
17.03.2024

Eğitim Bilgileri

2003 - 2009

2003 - 2009

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1998 - 2001

1998 - 2001

Yüksek Lisans

Harran Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1994 - 1998

1994 - 1998

Lisans

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2009

2009

Doktora

Biyoteknolojik Yoldan Doğal İzoamil Asetat ve Etil Asetat Aromalarının Üretimi Üzerinde Araştırmalar

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2001

2001

Yüksek Lisans

Beyaz Peynir Üretiminde Lactobacillus acidophilus ve Bifidobacterium bifidum’dan Yararlanma Olanakları Üzerine Bir Araştırma

Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Gıda Biyoteknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2017 - 2022

2017 - 2022

Doç. Dr.

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2010 - 2017

2010 - 2017

Yrd. Doç. Dr.

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2009 - 2010

2009 - 2010

Araştırma Görevlisi Dr.

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2003 - 2009

2003 - 2009

Araştırma Görevlisi

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2000 - 2003

2000 - 2003

Araştırma Görevlisi

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yönetimsel Görevler

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Bilim Kurulu Üyesi

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi

2020 - 2023

2020 - 2023

Bölüm Başkanı

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2014 - 2017

2014 - 2017

Bölüm Başkan Yardımcısı

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2014 - 2016

2014 - 2016

Enstitü Müdür Yardımcısı

İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

2014 - 2016

2014 - 2016

Enstitü Yönetim Kurulu Üyesi

İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

2013 - 2016

2013 - 2016

Teknolojis Transfer Ofisi Yürütme Kurulu Üyesi

İnönü Üniversitesi, Rektörlük, Rektörlük

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

Gıdalarda Aroma Oluşumu ve Aroma Kimyası

Lisans

Lisans

Gıda Biyoteknolojisi

Gıda Mühendisliğinde Tasarım II

00485 Gıda Analizleri

Gıda Mühendisliğinde Tasarım I

00465 Gıda Analizleri Laboratuarı

00413 Meşrubat Teknolojisi

Meşrubat Teknolojisi

Gıda Analizleri

Et Teknolojisi

00311 Et Teknolojisi

Gıda Analizleri Laboratuarı

00418 Gıda Biyoteknolojisi

00465 Gıda Analizleri Laboratuvarı

00466 Temel İşlemler Laboratuvarı

00420 Gıda Mühendisliğinde Tasarım II

00421 Gıda Mühendisliğinde Tasarım I

00311 Et Teknolojisi

00383 Hazır Yemek Teknolojisi

00466 Temel İşlemler Laboratuvarı

00421 Gıda Mühendisliğinde Tasarım I

00418 Gıda Biyoteknolojisi

00465 Gıda Analizleri Laboratuvarı

00311 Et Teknolojisi

00420 Gıda Mühendisliğinde Tasarım II

00466 Temel İşlemler Laboratuvarı

00421 Gıda Mühendisliğinde Tasarım I

00465 Gıda Analizleri Laboratuvarı

00418 Gıda Biyoteknolojisi

00420 Gıda Mühendisliğinde Tasarım II

00311 Et Teknolojisi

00383 Hazır Yemek Teknolojisi

00418 Gıda Biyoteknolojisi

00311 Et teknolojisi

00466 Temel İşlemler Laboratuvarı

00465 Gıda Analizleri Laboratuvarı

00499 Bitirme Çalışması

00464 Gıda Analizleri Laboratuvarı

00383 Hazır Yemek Teknolojisi

00318 Biyoteknoloji

00405 Temel İşlemler Laboratuvarı

00414 Et Teknolojisi

Lisans Çift Anadal

Lisans Çift Anadal

GM511 Fermantasyon Mikrobiyolojisi

GM511 Fermantasyon Mikrobiyolojisi

GM511 Fermantasyon Mikrobiyolojisi

GM533 Yeni Ürün Geliştirme

GM511 Fermantasyon Mikrobiyolojisi

GM513 Gıda Katkıları ve Endüstriyel Uygulamaları

GM545 İleri Gıda Analizleri

GM511 Fermantasyon Mikrobiyolojisi

Lisans Yandal

Lisans Yandal

GM612 Gıdalarda Aroma Oluşumu ve Aroma Kimyası

GM612 Gıdalarda Aroma Oluşumu ve Aroma Kimyası

GM609 Gıdalarda Biyokimyasal Değişmeler

GM612 Gıdalarda Aroma Oluşumu ve Aroma Kimyası

GM612 Gıdalarda Aroma Oluşumu ve Aroma Kimyası

GM612 Gıdalarda Aroma Oluşumu ve Aroma Kimyası

Makaleler

Tümü (37)
SCI-E, SSCI, AHCI (27)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (28)
ESCI (1)
Scopus (29)
TRDizin (9)
Diğer Yayınlar (2)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2022

2022

1. Optimizing the Production of Zearalenone by Fusarium culmorum Using Response Surface Methodology

KARAKAYA H., YILMAZTEKİN M.

Silk Road İnternational Scientific Research Conference, Azerbaycan, 08 Aralık 2022, ss.494, (Özet Bildiri)

2022

2022

2. ADSORPTION CHARACTERISTICS OF EPIGALLOCATECHIN-3-GALLATE FROM GREEN TEA EXTRACT ON MACROPOROUS RESIN

Bilcanoğlu Çağan B., Yılmaztekin M., Karakaya H.

International Conference on Global Practice of Multidisciplinary Scientific Studies Dedicated to the 100th Anniversary of "GEORGIAN TECHNICAL UNIVERSITY - GTU", Tbilisi, Gürcistan, 24 - 26 Haziran 2022, ss.502, (Özet Bildiri)

2022

2022

3. ISOLATION OF AFLATOXIN PRODUCING ASPERGILLUS SP. FROM DRIED FOOD PRODUCTS AND GRAINS

Karakaya H., Yılmaztekin M.

International Conference on Global Practice of Multidisciplinary Scientific Studies Dedicated to the 100th Anniversary of "GEORGIAN TECHNICAL UNIVERSITY - GTU", Tbilisi, Gürcistan, 24 - 26 Haziran 2022, ss.501, (Özet Bildiri)

2021

2021

4. Biyoteknolojik yöntemlerle aroma maddelerinin üretimi

Yılmaztekin M.

BIO Türkiye-Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi, İstanbul, Türkiye, 9 - 11 Eylül 2021, (Yayınlanmadı)

2020

2020

5. Türkiye'de Yetişen Kuşburnu (Rosa canina L.) Meyvelerinin Toplam Fenolik İçeriği, Antioksidan ve Antimikrobiyal Aktivitelerinin Belirlenmesi

Öztürk F. S., Karakaya H., Atalay E., Gökbulut İ., Yılmaztekin M.

2nd International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2020), Gaziantep, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2020, ss.779-785, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

6. Türkiye’xxde yetişen kuşburnu (Rosa caninaL.) meyvelerinin toplam fenolik içeriği, antioksidan ve antimikrobiyal aktivitelerininbelirlenmesi

ÖZTÜRK F. S., KARAKAYA H., GÖKBULUT İ., ATALAY E., YILMAZTEKİN M.

2nd International Eurasian Conference on Science,Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2020), Gaziantep, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2020, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

8. Effects of Royal Jelly Produced by Honeybee (Apis mellifera L.) Colonies Fed with Different Industrial Sugar Syrups on Some Biochemical Composition

UYUMLU A. B., Karlıdag S., Akyol A., Saatçıoğlu G., Şeker İ., Köseman A., et al.

5th International Eurasian Congress on ‘Natural Nutrition, Healthy Life & Sport’, Ankara, Türkiye, 2 - 06 Ekim 2019, ss.1054-1055, (Özet Bildiri)

2018

2018

11. PRODUCTION OF FUNCTIONAL CATECHIN EXTRACTS FROM WASTE GREEN TEA

YILMAZTEKİN M., Bilcanoğlu B., Tay S.

4th International Conference on Environmental Science and Technology (ICOEST), Kiev, Ukrayna, 19 - 23 Eylül 2018, ss.80, (Özet Bildiri)

2018

2018

12. Adulteration in pekmez and detection methods

DURMAZ G., İZCİ Y., YILMAZTEKİN M., CAM M.

The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2018

2018

13. Increasing The Bioavailability of Green Tea Polyphenols by Encapsulation

TAY S., YILMAZTEKİN M.

Ist International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, cilt.2, ss.142-143, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

14. Effects of Temperature, pH and Aeration on Vanillin Production by Pseudomonas putida

KARAKAYA H., YILMAZTEKİN M.

8th International Advanced Technologies Symposium-IATS 2017, Elazığ, Türkiye, 19 - 21 Kasım 2017, ss.52, (Özet Bildiri)

2017

2017

15. Applications of Recombinant DNA Technology in Food Biotechnology

KARAKAYA H., YILMAZTEKİN M.

International Advanced Researches and Engineering Congress-IAREC 2017, Osmaniye, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, ss.2207, (Özet Bildiri)

2017

2017

16. An effective carrier system for bioactive food components: Solid Lipit Nanoparticles

TAY S., YILMAZTEKİN M.

8th International Advanced Technologies Symposium, Elazığ, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2017, ss.33, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

17. Aroma Maddeleri Ve Esansiyel Yağlarda Tağşişin Tespitine Yönelik Kullanılan Kromatografik Teknikler

Karakaya H., Yılmaztekin M.

International Symposium On Medicinal, Aromatic And Dye Plants-REYHAN 2017, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.140-146, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

18. Investigation Of Volatile Organic Compounds In The Essential Oils Of Enterdonat Lemon Leaves And Fruit Peels

BOZDOĞAN A., YILMAZTEKİN M., KARAKAYA H., ULUKANLI Z.

International Symposium On Medicinal, Aromatic And Dye Plants-REYHAN 2017, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.152, (Özet Bildiri)

2017

2017

19. Identification Of Volatile Organic Compounds In Essential Oils Of King Mandarin Leaves And Fruit Peels

YILMAZTEKİN M., BOZDOĞAN A., KARAKAYA H., ULUKANLI Z.

International Symposium On Medicinal, Aromatic And Dye Plants-REYHAN 2017, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.130, (Özet Bildiri)

2016

2016

20. Whole cell biotransformation of fusel oil into banana flavour by Lindnera saturnus

YILMAZTEKİN M., TAY S.

1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.4833, (Özet Bildiri)

2016

2016

21. Aroma Maddelerinin Enkapsülasyonu

TAY S., YILMAZTEKİN M.

1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.4077-4085, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

22. Biotechnological Approaches in Production of Natural Vanillin

KARAKAYA H., YILMAZTEKİN M.

1st International Mediterranean Science and Engineering Congress-IMSEC 2016, Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.3392-3397, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

23. Valuable information concerning the honey’s botanical and geographical origin: volatile organic compounds

YILMAZTEKİN M.

13th Asian Apicultural Association Conference, Cidde, Suudi Arabistan, 24 - 26 Nisan 2016, ss.257, (Özet Bildiri)

2015

2015

24. Instant peppermint and spearmint teas: antioxidant capacitiy and alpha glucosidase inhibition potentials

CAM M., Başyiğit B., Güvendioğlu E., Alaşalvar H., Dinç M., YILMAZTEKİN M., et al.

The 6th International Conference on Food Factors, Seul, Güney Kore, 22 - 25 Kasım 2015, ss.53, (Özet Bildiri)

2015

2015

25. Characterization of peppermint (Mentha piperita L.) essential oil encapsulates and sensory evaluation of ice cream as a potential vehicle

YILMAZTEKİN M., Levic S., KALUSEVIC A., CAM M., BUGARSKI B., NEDOVIC V.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saray Bosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.41, (Özet Bildiri)

2015

2015

26. Production of Instant Spearmint-Lemon Tea

CAM M., Güvendioğlu E., YILMAZTEKİN M., Dinç M., Başyiğit B., Alaşalvar H., et al.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saray Bosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.54, (Özet Bildiri)

2014

2014

27. Fatty acid composition of olives grown in Adana / Mediterranean region in Turkey

CABAROGLU T., YILMAZTEKİN M., Kelebek H., Keçeli Mutlu T., Bozdoğan Konuşkan D., Canbaş A.

2nd International Congress on Food Technology, Aydın, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2014, ss.118, (Özet Bildiri)

2014

2014

28. Pressurized water ectraction of polyphenols from spearmint

CAM M., Dinç M., Bilgin S., YILMAZTEKİN M., Ahhmed A., Öztürk İ., et al.

7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.95, (Özet Bildiri)

2014

2014

29. Aroma compounds of gilaburu (Viburnum opulus L.) during repining through traditional fermentation

ŞİŞLİOĞLU K., YILMAZTEKİN M.

International Food Congress (Novel Approaches in Food Industry 2014), Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.116, (Özet Bildiri)

2014

2014

31. Coğrafi İşaretli Distile Alkollü İçkimiz Türk Rakısının Karakterizasyonu

CABAROGLU T., YILMAZTEKİN M., ERTEN H., Özkandan S.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.53-57, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

32. Recovery of isoamyl acetate from aqueous solution using macroporous adsorption resins

YILMAZTEKİN M., TAY S.

1st International Porous and Powder Materials Symposium and Exhibition, İzmir, Türkiye, 3 - 06 Eylül 2013, ss.232, (Özet Bildiri)

2013

2013

34. Biotechnological Production of natural Banana Flavour from Agricultural Wastes

YILMAZTEKİN M.

II. International Food R&D Brokerage Event, İzmir, Türkiye, 3 - 04 Haziran 2013, ss.22, (Özet Bildiri)

2013

2013

35. The use of fed-batch and in situ product removal techniques for efficient biotransformation of isoamyl alcohol into isoamyl acetate by Lindnera saturnus

YILMAZTEKİN M., TAY S.

9th European Congress of Chemical Engineering and 2nd European Congress of Applied Biotechnology, The Hague, Hollanda, 21 - 25 Nisan 2013, ss.12, (Özet Bildiri)

2012

2012

36. Macroporous adsorbents for in situ removal of flavours produced biotechnologically

YILMAZTEKİN M.

Eurobiotech Agriculture Symposium, Kayseri, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.161, ss.40, (Özet Bildiri) identifier

2012

2012

37. Microbial Production of Natural Isoamyl Acetate from Fusel Oil

YILMAZTEKİN M.

3rd European Yeast Flavour Workshop, Vevey, İsviçre, 20 - 22 Haziran 2012, ss.11, (Özet Bildiri)

2012

2012

38. Macroporous Adsorbents for In Situ Removal of Flavours Produced Biotechnologically

YILMAZTEKİN M.

Eurobiotech 2012 Agriculture Symposium, Kayseri, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.161S1, ss.40, (Özet Bildiri)

2011

2011

39. Altın Çilek (Physalis peruviana L.)

YILMAZTEKİN M.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.61, (Özet Bildiri)

2011

2011

40. The effect of temperature and aeration on ethyl acetate production by Pichia yeasts

YILMAZTEKİN M., CABAROGLU T., ERTEN H.

European Biotechnology Congress 2011, İstanbul, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2011, ss.91, (Özet Bildiri)

2008

2008

41. Şaraplarda İstenmeyen Aroma Maddeleri

YILMAZTEKİN M., CABAROGLU T.

Ulusal Bağcılık-Şarapçılık Semposyumu ve Sergisi, Denizli, Türkiye, 6 - 09 Kasım 2008, ss.473, (Özet Bildiri)

2008

2008

42. Bioconversion of Fusel Oil into Isoamyl Acetate by Williopsis saturnus var. Saturnus

YILMAZTEKİN M., CABAROGLU T., ERTEN H.

XII. International Congress of Bacteriology and Applied Microbiology, İstanbul, Türkiye, 5 - 09 Ağustos 2008, ss.270, (Özet Bildiri)

2008

2008

43. Kromatografik Analizlerde Metot Validasyonu ve Önemi

YILMAZTEKİN M., CABAROGLU T.

3. Ulusal HPLC ve Mass Spektrometri Sempozyumu ve Çalıştayı, Ankara, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2008, ss.134, (Özet Bildiri)

2006

2006

44. Üzümün Gıda Sanayinde Değerlendirilme Şekilleri

CABAROGLU T., YILMAZTEKİN M.

Buldan Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 23 - 24 Kasım 2006, ss.1005-1012, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

45. Üzümün Bileşimi ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri

CABAROGLU T., YILMAZTEKİN M.

Buldan Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 23 - 24 Kasım 2006, ss.999-1004, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

46. Propiyonik asit Bakterileri ve Bakteriyosin Üretimi

Tangüler H., ERTEN H., YILMAZTEKİN M.

9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.249-252, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

47. Biyoteknolojik Yollarla Esterlerin Üretimi

YILMAZTEKİN M., CABAROGLU T., ERTEN H.

XI. Biyoteknoloji Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 31 Ağustos - 02 Eylül 2005, ss.619, (Tam Metin Bildiri)

2005

2005

49. Laktik asit Bakterileri Tarafından Gıdalarda Oluşturulan Aroma Maddeleri

YILMAZTEKİN M., ERTEN H., CABAROGLU T.

Gıda Kongresi, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2005, ss.246-249, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

50. Gıda Biyoteknolojisinde Aroma Maddelerinin Süperkritik Akışkan Yöntemiyle Ekstraksiyonu

YILMAZTEKİN M., ERTEN H., CABAROGLU T.

8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.269-274, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2010

2010

1. Aroma Biyoteknolojisi

CABAROGLU T., YILMAZTEKİN M.

Gıda Biyoteknolojisi, Aran N., Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.375-392, 2010

Desteklenen Projeler

2024 - 2025

2024 - 2025

GIDA VE YEM ANALİZLERİNDE KULLANILAN BAZI ANALİTİK MİKOTOKSİN STANDARTLARININ YERLİ OLARAK ÜRETİMİ

TÜBİTAK Projesi , 1512 - Girişimcilik Aşamalı Destek Programı

Yılmaztekin M. (Yürütücü)

2021 - 2023

2021 - 2023

Analitik Mikotoksin Standartlarının Biyoteknolojik Yöntemlerle Üretimi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

YILMAZTEKİN M. (Yürütücü), KARAKAYA H.

2020 - 2023

2020 - 2023

Gıda ve Yem Analizlerinde Kullanılan Bazı Analitik Mikotoksin Standartlarının Üretimi Üzerine Araştırmalar

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora

YILMAZTEKİN M. (Yürütücü), KARAKAYA H.

2021 - 2022

2021 - 2022

Gıda ve Yem Analizlerinde Kullanılan Bazı Analitik Mikotoksin Standartlarının Yerli Olarak Üretiminin Araştırılması

TÜBİTAK Projesi , 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı

Yılmaztekin M. (Yürütücü), Kabak B.

2018 - 2022

2018 - 2022

Yeşil Çay (Camellia Sinensis) Ekstraktlarının Farklı Tekniklerle Enkapsülasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora

YILMAZTEKİN M. (Yürütücü), TAY S.

2016 - 2019

2016 - 2019

ELEKTROSTATİK EKSTRÜZYON TEKNİĞİ İLE AROMA MADDELERİNİN MİKROENKAPSÜLASYONU

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü

YILMAZTEKİN M. (Yürütücü)

2015 - 2017

2015 - 2017

PSEUDOMONAS PUTİDA İLE İZOÖJENOLDEN DOĞAL VANİLİN ÜRETİMİNİN OPTİMİZASYONU

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

YILMAZTEKİN M. (Yürütücü)

2010 - 2016

2010 - 2016

Arapgir de Yetiştirilen Köhnü ve Kışlık Amasya Üzümünün GC MS Tekniğiyle Aroma Maddelerinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Yılmaztekin M. (Yürütücü)

2012 - 2013

2012 - 2013

Biyodönüşüm Yoluyla Doğal Muz Aroması Üretiminde Yerinde Ürün Kazanımı Tekniğinin Kullanımı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

Yılmaztekin M. (Yürütücü)

2012 - 2013

2012 - 2013

Küflü Peynirde Aroma Gelişimi ve Biyojen Amin Varlığının Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

Yılmaztekin M. (Yürütücü)

2012 - 2013

2012 - 2013

Küflü Civil Peynirlerde Aroma Gelişimi ve Biyojen Amin Varlığının Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

(Proje Özeti)
Yılmaztekin M. (Yürütücü), Gürkan H.

2004 - 2006

2004 - 2006

Willopsis saturnus mayası ile İzoamil Asetat Üretimi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Yılmaztekin M., Cabaroğlu T.(Yürütücü)

Patent

2025

2025

Analitik aflatoksin standart maddesi üretim yöntemi

Patent

Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: TR 2024 003648 B , Standart Tescil

2024

2024

Analitik zearalenon standart maddesi üretim yöntemi

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2024/004221 , Standart Tescil

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Türk Doğa ve Fen Dergisi

Danışma Kurul Üyesi

2016 - 2025

2016 - 2025

EC Microbiology

Editörler Kurulu Üyesi

2016 - 2025

2016 - 2025

Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi

Danışma Kurul Üyesi

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2003 - Devam Ediyor

2003 - Devam Ediyor

European Federation of Biotechnology

Üye

1998 - Devam Ediyor

1998 - Devam Ediyor

Gıda Mühendisleri Odası

Üye

2015 - 2016

2015 - 2016

Institute of Food Technologists

Üye

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Mayıs 2018

Mayıs 2018

TÜBA GEBİP

Diğer Dergiler

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Mayıs 2020

Mayıs 2020

TÜBİTAK Projesi

Nisan 2020

Nisan 2020

TÜBİTAK Projesi

Ocak 2020

Ocak 2020

TÜBİTAK Projesi

Ekim 2019

Ekim 2019

TÜBİTAK Projesi

Eylül 2019

Eylül 2019

TÜBİTAK Projesi

Temmuz 2019

Temmuz 2019

TÜBİTAK Projesi

Nisan 2019

Nisan 2019

TÜBİTAK Projesi

Mart 2019

Mart 2019

TÜBİTAK Projesi

Mart 2019

Mart 2019

TÜBİTAK Projesi

Aralık 2018

Aralık 2018

TÜBİTAK Projesi

Ekim 2018

Ekim 2018

TÜBİTAK Projesi

Ekim 2018

Ekim 2018

TÜBİTAK Projesi

Haziran 2018

Haziran 2018

TÜBİTAK Projesi

Kasım 2017

Kasım 2017

TÜBİTAK Projesi

Mart 2015

Mart 2015

TÜBİTAK Projesi

Eylül 2014

Eylül 2014

TÜBİTAK Projesi

Mart 2010

Mart 2010

TÜBİTAK Projesi

Ödüller

Ağustos 2008

Ağustos 2008

Uluslararası Bilimsel Toplantılara Katılım Destegi (TÜRKİYE)

Federation of European Microbiological Societies



Burslar

2014 - 2014

2014 - 2014

FA0907 (BIOFLAVOUR) COST Aksiyonu Kısa Süreli Arastırma Bursu (SIRBİSTAN)

Avrupa Birliği Komisyonu

2010 - 2011

2010 - 2011

YÖK Ögretim Üyesi Yurtdısı Yetistirme Programı Arastırma Bursu (HOLLANDA)

YÖK

2008 - 2008

2008 - 2008

Türk-Fransız Üniversiteleri Isbirligi Projesi Araştırma Bursu (FRANSA)

Yabancı Ülkelerin Resmi Kurumları

2006 - 2006

2006 - 2006

Avrupa Birligi Sokrates-Erasmus Ögrenci Degisim Programı Bursu (HOLLANDA)

Avrupa Birliği Komisyonu

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 17

h-indeksi (WOS): 2

Jüri Üyelikleri

Mart-2019

Mart 2019

Tez Savunma (Doktora)

- İnönü Üniversitesi

Temmuz-2017

Temmuz 2017

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- İnönü Üniversitesi

Aralık-2016

Aralık 2016

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Çukurova Üniversitesi

Ağustos-2016

Ağustos 2016

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- İnönü Üniversitesi

Ocak-2013

Ocak 2013

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- İnönü Üniversitesi

Ocak-2012

Ocak 2012

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- İnönü Üniversitesi

Temmuz-2011

Temmuz 2011

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- İnönü Üniversitesi

Haziran-2010

Haziran 2010

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- İnönü Üniversitesi