Duyurular & Dokümanlar
Ders Notu
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2003 - 2009
2003 - 2009Doktora
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
1998 - 2001
1998 - 2001Yüksek Lisans
Harran Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
1994 - 1998
1994 - 1998Lisans
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2009
2009Doktora
Biyoteknolojik Yoldan Doğal İzoamil Asetat ve Etil Asetat Aromalarının Üretimi Üzerinde Araştırmalar
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
2001
2001Yüksek Lisans
Beyaz Peynir Üretiminde Lactobacillus acidophilus ve Bifidobacterium bifidum’dan Yararlanma Olanakları Üzerine Bir Araştırma
Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Gıda Biyoteknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorProf. Dr.
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2017 - 2022
2017 - 2022Doç. Dr.
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2010 - 2017
2010 - 2017Yrd. Doç. Dr.
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2009 - 2010
2009 - 2010Araştırma Görevlisi Dr.
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2003 - 2009
2003 - 2009Araştırma Görevlisi
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2000 - 2003
2000 - 2003Araştırma Görevlisi
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorBilim Kurulu Üyesi
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi
2020 - 2023
2020 - 2023Bölüm Başkanı
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2014 - 2017
2014 - 2017Bölüm Başkan Yardımcısı
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2014 - 2016
2014 - 2016Enstitü Müdür Yardımcısı
İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
2014 - 2016
2014 - 2016Enstitü Yönetim Kurulu Üyesi
İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
2013 - 2016
2013 - 2016Teknolojis Transfer Ofisi Yürütme Kurulu Üyesi
İnönü Üniversitesi, Rektörlük, Rektörlük
Verdiği Dersler
Lisans
Gıda Biyoteknolojisi
Gıda Mühendisliğinde Tasarım II
00485 Gıda Analizleri
Gıda Mühendisliğinde Tasarım I
00465 Gıda Analizleri Laboratuarı
00413 Meşrubat Teknolojisi
Meşrubat Teknolojisi
Gıda Analizleri
Et Teknolojisi
00311 Et Teknolojisi
Gıda Analizleri Laboratuarı
00418 Gıda Biyoteknolojisi
00465 Gıda Analizleri Laboratuvarı
00466 Temel İşlemler Laboratuvarı
00420 Gıda Mühendisliğinde Tasarım II
00421 Gıda Mühendisliğinde Tasarım I
00311 Et Teknolojisi
00383 Hazır Yemek Teknolojisi
00466 Temel İşlemler Laboratuvarı
00421 Gıda Mühendisliğinde Tasarım I
00418 Gıda Biyoteknolojisi
00465 Gıda Analizleri Laboratuvarı
00311 Et Teknolojisi
00420 Gıda Mühendisliğinde Tasarım II
00466 Temel İşlemler Laboratuvarı
00421 Gıda Mühendisliğinde Tasarım I
00465 Gıda Analizleri Laboratuvarı
00418 Gıda Biyoteknolojisi
00420 Gıda Mühendisliğinde Tasarım II
00311 Et Teknolojisi
00383 Hazır Yemek Teknolojisi
00418 Gıda Biyoteknolojisi
00311 Et teknolojisi
00466 Temel İşlemler Laboratuvarı
00465 Gıda Analizleri Laboratuvarı
00499 Bitirme Çalışması
00464 Gıda Analizleri Laboratuvarı
00383 Hazır Yemek Teknolojisi
00318 Biyoteknoloji
00405 Temel İşlemler Laboratuvarı
00414 Et Teknolojisi
Lisans Çift Anadal
GM511 Fermantasyon Mikrobiyolojisi
GM511 Fermantasyon Mikrobiyolojisi
GM511 Fermantasyon Mikrobiyolojisi
GM533 Yeni Ürün Geliştirme
GM511 Fermantasyon Mikrobiyolojisi
GM513 Gıda Katkıları ve Endüstriyel Uygulamaları
GM545 İleri Gıda Analizleri
GM511 Fermantasyon Mikrobiyolojisi
Lisans Yandal
GM612 Gıdalarda Aroma Oluşumu ve Aroma Kimyası
GM612 Gıdalarda Aroma Oluşumu ve Aroma Kimyası
GM609 Gıdalarda Biyokimyasal Değişmeler
GM612 Gıdalarda Aroma Oluşumu ve Aroma Kimyası
GM612 Gıdalarda Aroma Oluşumu ve Aroma Kimyası
GM612 Gıdalarda Aroma Oluşumu ve Aroma Kimyası
Yönetilen Tezler
2024
2024Yüksek Lisans
IŞKIN BİTKİSİNDEN (Rheum ribes) ELDE EDİLEN SULU EKSTRAKTLARIN MİKROENKAPSÜLASYONU
Yılmaztekin M. (Danışman)
S.DEMİRBAĞ(Öğrenci)
2023
2023Doktora
Gıda ve Yem Analizlerinde Kullanılan Bazı Analitik Mikotoksin Standartlarının Üretimi Üzerine Araştırmalar
Yılmaztekin M. (Danışman)
H.KARAKAYA(Öğrenci)
2022
2022Doktora
Yeşil Çay (Camellia Sinensis) Ekstraktlarının Farklı Tekniklerle Enkapsülasyonu
Yılmaztekin M. (Danışman)
S.TAY(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Yeşil çay atıklarından kateşinlerin makrogözenekli adsorpsiyon reçineleri ile saflaştırılması üzerine bir araştırma
Yılmaztekin M. (Danışman)
B.BİLCANOĞLU(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Pseudomonas putida ile izoöjenolden doğal vanilin üretiminin optimizasyonu
Yılmaztekin M. (Danışman)
H.KARAKAYA(Öğrenci)
2013
2013Yüksek Lisans
Küflü civil peynirlerde aroma gelişimi ve biyojen amin varlığının belirlenmesi
Yılmaztekin M. (Danışman)
H.GÜRKAN(Öğrenci)
2013
2013Yüksek Lisans
Biyodönüşüm yoluyla doğal muz aroması üretiminde "Yerinde Ürün Kazanımı" tekniğinin kullanımı
Yılmaztekin M. (Danışman)
S.TAY(Öğrenci)
Makaleler
2025
20251. Adsorption and desorption characteristics of epigallocatechin-3-gallate from discarded green tea leaves on macroporous resin
Bilcanoglu Cagan B., KARAKAYA H., YILMAZTEKİN M.
Chemical Papers
, cilt.79, sa.11, ss.8055-8065, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. Volatile organic compounds of royal jellies obtained from honeybee (Apis mellifera L.) colonies fed with different industrial sugars at different locations
Seker I., Karlidag S., Akyol A., Yil G., Koseman A., UYUMLU A. B., et al.
Journal of Food Measurement and Characterization
, cilt.19, sa.3, ss.2019-2034, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20253. A sustainable approach for xylitol production from pistachio shell using Candida tropicalis
Hazal F., Özbek H. N., YILMAZTEKİN M., Fahrettin G., KOÇAK YANIK D.
Biofuels, Bioproducts and Biorefining
, cilt.19, sa.1, ss.151-162, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20244. MW-HPCO2 sistemi ile elde edilen antep fıstığı kabuğu hidrolizatından Candida tropicalis 13803 kullanılarak ksilitol biyoüretimi
Hazal F., Özbek H. N., Yılmaztekin M., Göğüş F., Yanık D. K.
Gıda ve yem bilimi-teknolojisi dergisi
, cilt.0, sa.32, ss.48-59, 2024 (TRDizin)
2022
20225. Natural Vanillin Production from Isoeugenol by Using Pseudomonas putida in Biphasic Bioconversion Medium
Karakaya H., Yılmaztekin M.
TARIM BILIMLERI DERGISI , cilt.28, sa.3, ss.423-429, 2022 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2022
20226. A comparative melissopalynological study of royal jelly from Turkey
Yil G., Karlidag S., Akyol A., Koseman A., YILMAZTEKİN M., ERDOĞAN S., et al.
GRANA
, cilt.61, sa.4, ss.296-306, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20217. Elektrostatik ekstrüzyon tekniği ile kapsüllenmiş bazı aroma maddelerinde sıcaklığın depolama stabilitesi üzerine etkisi
Karakaya H., Yılmaztekin M.
Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi , cilt.11, sa.3, ss.988-998, 2021 (Scopus)
2020
20208. Taze ve Olgunlaştırılmış Taşköprü Sarımsağından (Allium sativum L.) Farklı Çözücüler Kullanılarak Elde Edilen Ekstraktların Antimikrobiyal Aktivitelerinin Karşılaştırılması
Karakaya H., Öztürk F. S., Yılmaztekin M.
Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi , cilt.10, sa.3, ss.762-770, 2020 (TRDizin)
2020
20209. Bioactive properties of powdered peppermint and spearmint extracts: Inhibition of key enzymes linked to hypertension and type 2 diabetes
ÇAM M., BAŞYİĞİT B., Alasalvar H., YILMAZTEKİN M., Ahhmed A., SAĞDIÇ O., et al.
FOOD BIOSCIENCE
, cilt.35, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202010. Interlaboratory study of the method for direct determination of volatile compounds in alcoholic products using ethanol as internal standard
Charapitsa S., Sytova S., Korban A., Sobolenko L., Egorov V., Leschev S. M., et al.
Journal of the Belarusian State University. Chemistry , cilt.1, ss.74-87, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202011. Pseudomonas putida İLE İZOÖJENOLDEN DOĞAL VANİLİN ÜRETİMİNDE BAZI ORTAM KOŞULLARININ MOLAR VERİM ÜZERİNE ETKİSİ
Karakaya H., Yılmaztekin M.
GIDA , cilt.45, sa.1, ss.9-19, 2020 (TRDizin)
2019
201912. Characterisation of peppermint (Mentha piperita L.) essential oil encapsulates
YILMAZTEKİN M., Levic S., Kalusevic A., ÇAM M., Bugarski B., Rakic V., et al.
JOURNAL OF MICROENCAPSULATION
, cilt.36, sa.2, ss.109-119, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201913. Simultaneous extraction of phenolics and essential oil from peppermint by pressurized hot water extraction
ÇAM M., Yuksel E., Alasalvar H., Basyigit B., Sen H., YILMAZTEKİN M., et al.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.56, sa.1, ss.200-207, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201814. Volatile compounds and biogenic amines during the ripening of mold-ripened Civil cheese manufactured using three different strains of Penicillium roqueforti
Gurkan H., YILMAZTEKİN M., Cakmakci S., Hayaloglu A. A.
JOURNAL OF FOOD SAFETY
, cilt.38, sa.6, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201815. The Effect of Heat Treatment on Sugar, HMF and Antioxidant Properties of Honey Obtained from Different Regions in Turkey
Karlıdag S., Basgel S., Ulu A., Karadol G., Ugur Y., YILMAZTEKİN M., et al.
Journal of Apitherapy and Nature , cilt.1, sa.2, ss.32-45, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201816. Antimicrobial and Herbicidal Activities of the Essential Oil from the Mediterranean Thymus eigii
ULUKANLI Z., ÇENET M., Ince H., YILMAZTEKİN M.
JOURNAL OF ESSENTIAL OIL BEARING PLANTS
, cilt.21, sa.1, ss.214-222, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201717. Essential Oil Constituents of Tanacetum cilicicum: Antimicrobial and Phytotoxic Activities
Ulukanli Z., Demirci S., YILMAZTEKİN M.
JOURNAL OF FOOD QUALITY
, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201718. Physico-Chemical Characteristic and Fatty Acids Compositions of Cottonseed Oils
KONUŞKAN D. B., YILMAZTEKİN M., MERT M., Gencer O.
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI
, cilt.23, sa.2, ss.253-259, 2017 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2016
201619. Essential oil constituents, antimicrobial and herbicidal assays of lesser calamint (Calamintha nepeta (L.) Savi subsp. nepeta) from East Mediterranean Region of Turkey
Ulukanli Z., Demirci S. C., YILMAZTEKİN M.
BIOINTERFACE RESEARCH IN APPLIED CHEMISTRY
, cilt.6, sa.6, ss.1867-1871, 2016 (ESCI, Scopus)
2016
201620. Whole cell biotransformation of fusel oil into banana flavour by Lindnera saturnus
YILMAZTEKİN M., TAY S.
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ DERGİSİ , cilt.31, ss.43-52, 2016 (TRDizin)
2016
201621. Effect of maceration duration on physicochemical characteristics, organic acid, phenolic compounds and antioxidant activity of red wine from Vitis vinifera L. Karaoglan
KOCABEY N., YILMAZTEKIN M., HAYALOĞLU A. A.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.53, sa.9, ss.3557-3565, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201522. Fruit Weight, Total Phenolics, Acidity and Sugar Content of Edible Wild Pear (Pyrus elaeagnifolia Pall.) Fruits
Yilmaz K. U., ERCİŞLİ S., ÇAM M., UZUN A., YILMAZTEKİN M., Kafkas E., et al.
ERWERBS-OBSTBAU
, cilt.57, sa.4, ss.179-184, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201523. Changes in Volatile Compounds and Some Physicochemical Properties of European Cranberrybush (Viburnum opulus L.) During Ripening Through Traditional Fermentation
YILMAZTEKİN M., ŞİŞLİOĞLU K.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.80, sa.4, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201524. Effect of Maceration Time on Free and Bound Volatiles of Red Wines from cv. Karaoglan (Vitis vinifera L.) Grapes Grown in Arapgir, Turkey
YILMAZTEKİN M., KOCABEY N., HAYALOĞLU A. A.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.80, sa.3, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201525. Seasonal variation in amino acid and phenolic compound profiles of three Turkish white wine grapes
ÜNAL M. Ü., Sener A., Sen K., YILMAZTEKİN M.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.39, sa.6, ss.984-991, 2015 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2015
201526. Aroma formation by immobilized yeast cells in fermentation processes
NEDOVIC V., GIBSON B., Mantzouridou T. F., BUGARSKI B., DJORDJEVIC V., KALUSEVIC A., et al.
YEAST
, cilt.32, sa.1, ss.173-216, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201427. CHARACTERIZATION OF POTENT AROMA COMPOUNDS OF CAPE GOOSEBERRY (PHYSALIS PERUVIANA L.) FRUITS GROWN IN ANTALYA THROUGH THE DETERMINATION OF ODOR ACTIVITY VALUES
Yilmaztekin M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.17, sa.3, ss.469-480, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201428. Analysis of Volatile Components of Cape Gooseberry (Physalis peruviana L.) Grown in Turkey by HS-SPME and GC-MS
Yilmaztekin M.
SCIENTIFIC WORLD JOURNAL
, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201329. Effects of Fermentation Temperature and Aeration on Production of Natural Isoamyl Acetate by Williopsis saturnus var. saturnus
YILMAZTEKİN M., CABAROĞLU T., ERTEN H.
BIOMED RESEARCH INTERNATIONAL
, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201130. Confirmatory Method for the Determination of Volatile Congeners and Methanol in Turkish Raid According to European Union Regulation (EEC) No. 2000R2870: Single-Laboratory Validation
YILMAZTEKİN M., CABAROĞLU T.
JOURNAL OF AOAC INTERNATIONAL
, cilt.94, sa.2, ss.611-617, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201131. Methanol and Major Volatile Compounds of Turkish Raki and Effect of Distillate Source
CABAROĞLU T., YILMAZTEKİN M.
JOURNAL OF THE INSTITUTE OF BREWING
, cilt.117, sa.1, ss.98-105, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201132. Differentiation of Turkish Rakies through Headspace Solid-Phase Microextraction and Gas Chromatography-Mass Spectrometry Analysis
YILMAZTEKİN M., CABAROĞLU T., GUNATA Z.
JOURNAL OF THE INSTITUTE OF BREWING
, cilt.117, sa.4, ss.622-626, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200933. Enhanced production of isoamyl acetate from beet molasses with addition of fusel oil by Williopsis saturnus var. saturnus
Yilmaztekin M., ERTEN H., CABAROĞLU T.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.112, sa.2, ss.290-294, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200834. Production of isoamyl acetate from sugar beet molasses by Williopsis saturnus var. saturnus
Yilmaztekin M., ERTEN H., CABAROĞLU T.
JOURNAL OF THE INSTITUTE OF BREWING
, cilt.114, sa.1, ss.34-38, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200835. Biyoteknolojik Yollarla Aroma Maddelerinin Üretimi
Yılmaztekin M., Cabaroglu T., Erten H.
GIDA , cilt.33, sa.1, ss.35-41, 2008 (TRDizin)
2005
200536. Gıda Biyoteknolojisinde Aroma Maddelerinin Süperkritik Akışkan Yöntemiyle Ekstraksiyonu
Yılmaztekin M., Erten H., Cabaroglu T.
GIDA , cilt.30, sa.4, ss.269-274, 2005 (TRDizin)
2004
200437. Survival of Lactobacillus acidophilus LA-5 and Bifidobacterium bifidum BB-02 in white-brined cheese
Yilmaztekin M., OZER B., ATASOY F.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION
, cilt.55, sa.1, ss.53-60, 2004 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2022
20221. Optimizing the Production of Zearalenone by Fusarium culmorum Using Response Surface Methodology
KARAKAYA H., YILMAZTEKİN M.
Silk Road İnternational Scientific Research Conference, Azerbaycan, 08 Aralık 2022, ss.494, (Özet Bildiri)
2022
20222. ADSORPTION CHARACTERISTICS OF EPIGALLOCATECHIN-3-GALLATE FROM GREEN TEA EXTRACT ON MACROPOROUS RESIN
Bilcanoğlu Çağan B., Yılmaztekin M., Karakaya H.
International Conference on Global Practice of Multidisciplinary Scientific Studies Dedicated to the 100th Anniversary of "GEORGIAN TECHNICAL UNIVERSITY - GTU", Tbilisi, Gürcistan, 24 - 26 Haziran 2022, ss.502, (Özet Bildiri)
2022
20223. ISOLATION OF AFLATOXIN PRODUCING ASPERGILLUS SP. FROM DRIED FOOD PRODUCTS AND GRAINS
Karakaya H., Yılmaztekin M.
International Conference on Global Practice of Multidisciplinary Scientific Studies Dedicated to the 100th Anniversary of "GEORGIAN TECHNICAL UNIVERSITY - GTU", Tbilisi, Gürcistan, 24 - 26 Haziran 2022, ss.501, (Özet Bildiri)
2021
20214. Biyoteknolojik yöntemlerle aroma maddelerinin üretimi
Yılmaztekin M.
BIO Türkiye-Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi, İstanbul, Türkiye, 9 - 11 Eylül 2021, (Yayınlanmadı)
2020
20205. Türkiye'de Yetişen Kuşburnu (Rosa canina L.) Meyvelerinin Toplam Fenolik İçeriği, Antioksidan ve Antimikrobiyal Aktivitelerinin Belirlenmesi
Öztürk F. S., Karakaya H., Atalay E., Gökbulut İ., Yılmaztekin M.
2nd International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2020), Gaziantep, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2020, ss.779-785, (Tam Metin Bildiri)
2020
20206. Türkiye’xxde yetişen kuşburnu (Rosa caninaL.) meyvelerinin toplam fenolik içeriği, antioksidan ve antimikrobiyal aktivitelerininbelirlenmesi
ÖZTÜRK F. S., KARAKAYA H., GÖKBULUT İ., ATALAY E., YILMAZTEKİN M.
2nd International Eurasian Conference on Science,Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2020), Gaziantep, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2020, (Tam Metin Bildiri)
2019
20197. Effects of Feeding Honeybee (Apis Mellifera L.) Colonies with Different Industrial Carbohydrate Sources on Royal Jelly and Honey's Sugar Composition
Karlıdag S., Basgel S., ERDOĞAN S., Akyol A., Saatçıoğlu G., UYUMLU A. B., et al.
1st International Conference on Preventive Medicine, Antalya, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2019, ss.64, (Özet Bildiri)
2019
20198. Effects of Royal Jelly Produced by Honeybee (Apis mellifera L.) Colonies Fed with Different Industrial Sugar Syrups on Some Biochemical Composition
UYUMLU A. B., Karlıdag S., Akyol A., Saatçıoğlu G., Şeker İ., Köseman A., et al.
5th International Eurasian Congress on ‘Natural Nutrition, Healthy Life & Sport’, Ankara, Türkiye, 2 - 06 Ekim 2019, ss.1054-1055, (Özet Bildiri)
2019
20199. Interlaboratory study of ethanol usage as an internal standard in direct determination of volatile compounds in alcoholic products
Charapitsa S., Sytova S., Korban A., Sobolenko L., Egorov V., Leschev S., et al.
42nd World Congress of Vine and Wine, Geneva, İsviçre, 15 - 19 Temmuz 2019, cilt.15, (Tam Metin Bildiri)
2018
201810. Balarısı (Apis mellifera L.) Kolonilerinin Farklı Lokasyonlarda Farklı Endüstriyel Şekerler ile Beslenmesinin Arı Sütü Verimine Etkisi
Karlıdag S., Akyol A., Saatçıoğlu G., Köseman A., Şeker İ., ERDOĞAN S., et al.
6. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.308, (Özet Bildiri)
2018
201811. PRODUCTION OF FUNCTIONAL CATECHIN EXTRACTS FROM WASTE GREEN TEA
YILMAZTEKİN M., Bilcanoğlu B., Tay S.
4th International Conference on Environmental Science and Technology (ICOEST), Kiev, Ukrayna, 19 - 23 Eylül 2018, ss.80, (Özet Bildiri)
2018
201812. Adulteration in pekmez and detection methods
DURMAZ G., İZCİ Y., YILMAZTEKİN M., CAM M.
The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201813. Increasing The Bioavailability of Green Tea Polyphenols by Encapsulation
TAY S., YILMAZTEKİN M.
Ist International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, cilt.2, ss.142-143, (Tam Metin Bildiri)
2017
201714. Effects of Temperature, pH and Aeration on Vanillin Production by Pseudomonas putida
KARAKAYA H., YILMAZTEKİN M.
8th International Advanced Technologies Symposium-IATS 2017, Elazığ, Türkiye, 19 - 21 Kasım 2017, ss.52, (Özet Bildiri)
2017
201715. Applications of Recombinant DNA Technology in Food Biotechnology
KARAKAYA H., YILMAZTEKİN M.
International Advanced Researches and Engineering Congress-IAREC 2017, Osmaniye, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, ss.2207, (Özet Bildiri)
2017
201716. An effective carrier system for bioactive food components: Solid Lipit Nanoparticles
TAY S., YILMAZTEKİN M.
8th International Advanced Technologies Symposium, Elazığ, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2017, ss.33, (Tam Metin Bildiri)
2017
201717. Aroma Maddeleri Ve Esansiyel Yağlarda Tağşişin Tespitine Yönelik Kullanılan Kromatografik Teknikler
Karakaya H., Yılmaztekin M.
International Symposium On Medicinal, Aromatic And Dye Plants-REYHAN 2017, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.140-146, (Tam Metin Bildiri)
2017
201718. Investigation Of Volatile Organic Compounds In The Essential Oils Of Enterdonat Lemon Leaves And Fruit Peels
BOZDOĞAN A., YILMAZTEKİN M., KARAKAYA H., ULUKANLI Z.
International Symposium On Medicinal, Aromatic And Dye Plants-REYHAN 2017, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.152, (Özet Bildiri)
2017
201719. Identification Of Volatile Organic Compounds In Essential Oils Of King Mandarin Leaves And Fruit Peels
YILMAZTEKİN M., BOZDOĞAN A., KARAKAYA H., ULUKANLI Z.
International Symposium On Medicinal, Aromatic And Dye Plants-REYHAN 2017, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.130, (Özet Bildiri)
2016
201620. Whole cell biotransformation of fusel oil into banana flavour by Lindnera saturnus
YILMAZTEKİN M., TAY S.
1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.4833, (Özet Bildiri)
2016
201621. Aroma Maddelerinin Enkapsülasyonu
TAY S., YILMAZTEKİN M.
1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.4077-4085, (Tam Metin Bildiri)
2016
201622. Biotechnological Approaches in Production of Natural Vanillin
KARAKAYA H., YILMAZTEKİN M.
1st International Mediterranean Science and Engineering Congress-IMSEC 2016, Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.3392-3397, (Tam Metin Bildiri)
2016
201623. Valuable information concerning the honey’s botanical and geographical origin: volatile organic compounds
YILMAZTEKİN M.
13th Asian Apicultural Association Conference, Cidde, Suudi Arabistan, 24 - 26 Nisan 2016, ss.257, (Özet Bildiri)
2015
201524. Instant peppermint and spearmint teas: antioxidant capacitiy and alpha glucosidase inhibition potentials
CAM M., Başyiğit B., Güvendioğlu E., Alaşalvar H., Dinç M., YILMAZTEKİN M., et al.
The 6th International Conference on Food Factors, Seul, Güney Kore, 22 - 25 Kasım 2015, ss.53, (Özet Bildiri)
2015
201525. Characterization of peppermint (Mentha piperita L.) essential oil encapsulates and sensory evaluation of ice cream as a potential vehicle
YILMAZTEKİN M., Levic S., KALUSEVIC A., CAM M., BUGARSKI B., NEDOVIC V.
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saray Bosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.41, (Özet Bildiri)
2015
201526. Production of Instant Spearmint-Lemon Tea
CAM M., Güvendioğlu E., YILMAZTEKİN M., Dinç M., Başyiğit B., Alaşalvar H., et al.
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saray Bosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.54, (Özet Bildiri)
2014
201427. Fatty acid composition of olives grown in Adana / Mediterranean region in Turkey
CABAROGLU T., YILMAZTEKİN M., Kelebek H., Keçeli Mutlu T., Bozdoğan Konuşkan D., Canbaş A.
2nd International Congress on Food Technology, Aydın, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2014, ss.118, (Özet Bildiri)
2014
201428. Pressurized water ectraction of polyphenols from spearmint
CAM M., Dinç M., Bilgin S., YILMAZTEKİN M., Ahhmed A., Öztürk İ., et al.
7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.95, (Özet Bildiri)
2014
201429. Aroma compounds of gilaburu (Viburnum opulus L.) during repining through traditional fermentation
ŞİŞLİOĞLU K., YILMAZTEKİN M.
International Food Congress (Novel Approaches in Food Industry 2014), Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, ss.116, (Özet Bildiri)
2014
201430. The effects of in situ product removal on batch and fed-batch biotransformation of fusel oil into isoamyl acetate with Lindnera saturnus var. saturnus: a bioreactor study
YILMAZTEKİN M., TAY S.
5th European Yeast Flavour Workshop, Montreux, İsviçre, 5 - 07 Mayıs 2014, ss.48, (Özet Bildiri)
2014
201431. Coğrafi İşaretli Distile Alkollü İçkimiz Türk Rakısının Karakterizasyonu
CABAROGLU T., YILMAZTEKİN M., ERTEN H., Özkandan S.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.53-57, (Tam Metin Bildiri)
2013
201332. Recovery of isoamyl acetate from aqueous solution using macroporous adsorption resins
YILMAZTEKİN M., TAY S.
1st International Porous and Powder Materials Symposium and Exhibition, İzmir, Türkiye, 3 - 06 Eylül 2013, ss.232, (Özet Bildiri)
2013
201333. Enhanced production of isoamyl acetate via biotransformation with Lindnera saturnus by in situ product removal with macroporous adsorption resins
YILMAZTEKİN M., TAY S.
4th European Yeast Flavour Workshop, Frising, Almanya, 22 - 23 Temmuz 2013, ss.18, (Özet Bildiri)
2013
201334. Biotechnological Production of natural Banana Flavour from Agricultural Wastes
YILMAZTEKİN M.
II. International Food R&D Brokerage Event, İzmir, Türkiye, 3 - 04 Haziran 2013, ss.22, (Özet Bildiri)
2013
201335. The use of fed-batch and in situ product removal techniques for efficient biotransformation of isoamyl alcohol into isoamyl acetate by Lindnera saturnus
YILMAZTEKİN M., TAY S.
9th European Congress of Chemical Engineering and 2nd European Congress of Applied Biotechnology, The Hague, Hollanda, 21 - 25 Nisan 2013, ss.12, (Özet Bildiri)
2012
201236. Macroporous adsorbents for in situ removal of flavours produced biotechnologically
YILMAZTEKİN M.
Eurobiotech Agriculture Symposium, Kayseri, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.161, ss.40, (Özet Bildiri)
2012
201237. Microbial Production of Natural Isoamyl Acetate from Fusel Oil
YILMAZTEKİN M.
3rd European Yeast Flavour Workshop, Vevey, İsviçre, 20 - 22 Haziran 2012, ss.11, (Özet Bildiri)
2012
201238. Macroporous Adsorbents for In Situ Removal of Flavours Produced Biotechnologically
YILMAZTEKİN M.
Eurobiotech 2012 Agriculture Symposium, Kayseri, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.161S1, ss.40, (Özet Bildiri)
2011
201139. Altın Çilek (Physalis peruviana L.)
YILMAZTEKİN M.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.61, (Özet Bildiri)
2011
201140. The effect of temperature and aeration on ethyl acetate production by Pichia yeasts
YILMAZTEKİN M., CABAROGLU T., ERTEN H.
European Biotechnology Congress 2011, İstanbul, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2011, ss.91, (Özet Bildiri)
2008
200841. Şaraplarda İstenmeyen Aroma Maddeleri
YILMAZTEKİN M., CABAROGLU T.
Ulusal Bağcılık-Şarapçılık Semposyumu ve Sergisi, Denizli, Türkiye, 6 - 09 Kasım 2008, ss.473, (Özet Bildiri)
2008
200842. Bioconversion of Fusel Oil into Isoamyl Acetate by Williopsis saturnus var. Saturnus
YILMAZTEKİN M., CABAROGLU T., ERTEN H.
XII. International Congress of Bacteriology and Applied Microbiology, İstanbul, Türkiye, 5 - 09 Ağustos 2008, ss.270, (Özet Bildiri)
2008
200843. Kromatografik Analizlerde Metot Validasyonu ve Önemi
YILMAZTEKİN M., CABAROGLU T.
3. Ulusal HPLC ve Mass Spektrometri Sempozyumu ve Çalıştayı, Ankara, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2008, ss.134, (Özet Bildiri)
2006
200644. Üzümün Gıda Sanayinde Değerlendirilme Şekilleri
CABAROGLU T., YILMAZTEKİN M.
Buldan Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 23 - 24 Kasım 2006, ss.1005-1012, (Tam Metin Bildiri)
2006
200645. Üzümün Bileşimi ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri
CABAROGLU T., YILMAZTEKİN M.
Buldan Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 23 - 24 Kasım 2006, ss.999-1004, (Tam Metin Bildiri)
2006
200646. Propiyonik asit Bakterileri ve Bakteriyosin Üretimi
Tangüler H., ERTEN H., YILMAZTEKİN M.
9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.249-252, (Tam Metin Bildiri)
2005
200547. Biyoteknolojik Yollarla Esterlerin Üretimi
YILMAZTEKİN M., CABAROGLU T., ERTEN H.
XI. Biyoteknoloji Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 31 Ağustos - 02 Eylül 2005, ss.619, (Tam Metin Bildiri)
2005
200548. Şaraplarda Malolaktik Fermantasyon Sırasında Oluşan Aroma Maddeleri ve Kalite Üzerine Etkisi
YILMAZTEKİN M., CABAROGLU T., ERTEN H., Canbaş A.
Gıda Kongresi, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2005, ss.250-253, (Tam Metin Bildiri)
2005
200549. Laktik asit Bakterileri Tarafından Gıdalarda Oluşturulan Aroma Maddeleri
YILMAZTEKİN M., ERTEN H., CABAROGLU T.
Gıda Kongresi, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2005, ss.246-249, (Tam Metin Bildiri)
2004
200450. Gıda Biyoteknolojisinde Aroma Maddelerinin Süperkritik Akışkan Yöntemiyle Ekstraksiyonu
YILMAZTEKİN M., ERTEN H., CABAROGLU T.
8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.269-274, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2010
20101. Aroma Biyoteknolojisi
CABAROGLU T., YILMAZTEKİN M.
Gıda Biyoteknolojisi, Aran N., Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.375-392, 2010
Desteklenen Projeler
2024 - 2025
2024 - 2025GIDA VE YEM ANALİZLERİNDE KULLANILAN BAZI ANALİTİK MİKOTOKSİN STANDARTLARININ YERLİ OLARAK ÜRETİMİ
TÜBİTAK Projesi , 1512 - Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
Yılmaztekin M. (Yürütücü)
2021 - 2023
2021 - 2023Analitik Mikotoksin Standartlarının Biyoteknolojik Yöntemlerle Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
YILMAZTEKİN M. (Yürütücü), KARAKAYA H.
2021 - 2023
2021 - 2023Mikrodalga/CO2 Yöntemi Kullanılarak Fıstık Sert Kabuğunun Ksiloza Hidrolizi Ve Ksilozun Biyoteknolojik Yöntem Ile Ksilitole Dönüştürülmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Yanık D. K.(Yürütücü), Göğüş F., Yılmaztekin M., Mucuk H. N.
2020 - 2023
2020 - 2023Gıda ve Yem Analizlerinde Kullanılan Bazı Analitik Mikotoksin Standartlarının Üretimi Üzerine Araştırmalar
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
YILMAZTEKİN M. (Yürütücü), KARAKAYA H.
2021 - 2022
2021 - 2022Gıda ve Yem Analizlerinde Kullanılan Bazı Analitik Mikotoksin Standartlarının Yerli Olarak Üretiminin Araştırılması
TÜBİTAK Projesi , 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı
Yılmaztekin M. (Yürütücü), Kabak B.
2018 - 2022
2018 - 2022Yeşil Çay (Camellia Sinensis) Ekstraktlarının Farklı Tekniklerle Enkapsülasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
YILMAZTEKİN M. (Yürütücü), TAY S.
2018 - 2019
2018 - 2019Balarısı Apis mellifera L Kolonilerini Farklı Lokasyonlarda ve Farklı Endüstriyel Şekerler ile Beslemenin Arı Sütü Verimine Polen İçeriğine Arı Sütünün ve Balın Biyokimyasal Kompozisyonları Üzerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KARLIDAĞ S. (Yürütücü), AKYOL A., SAATÇIOĞLU G., KÖSEMAN A., ERDOĞAN S., YILMAZTEKİN M., et al.
2016 - 2019
2016 - 2019ELEKTROSTATİK EKSTRÜZYON TEKNİĞİ İLE AROMA MADDELERİNİN MİKROENKAPSÜLASYONU
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü
YILMAZTEKİN M. (Yürütücü)
2015 - 2019
2015 - 2019YEŞİL ÇAY ATIKLARINDAN KETEŞİNLERİN MAKROGÖZENEKLİ ADSORPSİYON REÇİNELERİ İLE SAFLAŞTIRILMASI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
YILMAZTEKİN M. (Yürütücü)
2015 - 2017
2015 - 2017PSEUDOMONAS PUTİDA İLE İZOÖJENOLDEN DOĞAL VANİLİN ÜRETİMİNİN OPTİMİZASYONU
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
YILMAZTEKİN M. (Yürütücü)
2013 - 2016
2013 - 2016Instant nane çayı, buzlu nane çayı ve mikroenkapsüle edilmiş nane esansiyel yağı üretimi
TÜBİTAK Projesi
YILMAZTEKİN M.
2010 - 2016
2010 - 2016Arapgir de Yetiştirilen Köhnü ve Kışlık Amasya Üzümünün GC MS Tekniğiyle Aroma Maddelerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Yılmaztekin M. (Yürütücü)
2012 - 2013
2012 - 2013Biyodönüşüm Yoluyla Doğal Muz Aroması Üretiminde Yerinde Ürün Kazanımı Tekniğinin Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
Yılmaztekin M. (Yürütücü)
2012 - 2013
2012 - 2013Küflü Peynirde Aroma Gelişimi ve Biyojen Amin Varlığının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
Yılmaztekin M. (Yürütücü)
2012 - 2013
2012 - 2013Küflü Civil Peynirlerde Aroma Gelişimi ve Biyojen Amin Varlığının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
(Proje Özeti)
Yılmaztekin M. (Yürütücü), Gürkan H.
2011 - 2013
2011 - 2013Investigation of “In Situ Product Removal” Technique on Production of Natural Isoamyl Acetate via Bioconversion from Fusel Oil
AB Çerçeve Programları Destekli Proje
YILMAZTEKİN M. (Yürütücü)
2010 - 2012
2010 - 2012
Arapgir'de Yetiştirilen Karaoğlan ve Aşık Beyazı Üzümlerinin ve Bu Üzümlerden Elde Edilen Şarapların Fenol Bileşiklerinin ve Aroma Maddelerinin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi
YILMAZTEKİN M.
2004 - 2009
2004 - 2009Biyoteknolojik Yoldan Doğal İzoamil Asetat ve Etil Asetat Aromalarının Üretimi Üzerinde Araştırmalar
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
Yılmaztekin M., Cabaroğlu T.(Yürütücü)
2007 - 2008
2007 - 2008Çukurova Üniversitesinde Yetiştirilen 3 Farkli Pamuk Çeşidinden Elde Edilen Yağlarin Bazi Önemli Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Yılmaztekin M., Konuşkan D. B.(Yürütücü)
2004 - 2007
2004 - 2007Biyodönüşüm Yolu ile Amil Alkol İçeren Damıtma Artıklarından İzoamil Asetat Muz aroması Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Yılmaztekin M., Cabaroğlu T.(Yürütücü)
2004 - 2007
2004 - 2007Biyoteknolojik Yollarla İzoamil Asetat ve Etil Asetat Üretimi
TÜBİTAK Projesi
YILMAZTEKİN M.
2004 - 2007
2004 - 2007Transgenik Kavunlarda Gen Kaçışlarının Kontrolü ve Meyve Kalite ve Bitki Özelliklerinin Saptanması
TÜBİTAK Projesi
YILMAZTEKİN M.
2003 - 2007
2003 - 2007Ülkemizde Yetiştirilen Bazı Zeytin Çeşitlerinin Fenol Bileşikleri Profillerinin ve Bunların Antioksidan Etkilerinin Belirlenmesi
CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi
YILMAZTEKİN M.
2004 - 2006
2004 - 2006Willopsis saturnus mayası ile İzoamil Asetat Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Yılmaztekin M., Cabaroğlu T.(Yürütücü)
Patent
2025
2025Analitik aflatoksin standart maddesi üretim yöntemi
Patent
Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: TR 2024 003648 B , Standart Tescil
2024
2024Analitik zearalenon standart maddesi üretim yöntemi
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2024/004221 , Standart Tescil
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorTürk Doğa ve Fen Dergisi
Danışma Kurul Üyesi
2016 - 2025
2016 - 2025EC Microbiology
Editörler Kurulu Üyesi
2016 - 2025
2016 - 2025Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Danışma Kurul Üyesi
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2003 - Devam Ediyor
2003 - Devam EdiyorEuropean Federation of Biotechnology
Üye
1998 - Devam Ediyor
1998 - Devam EdiyorGıda Mühendisleri Odası
Üye
2015 - 2016
2015 - 2016Institute of Food Technologists
Üye
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Mayıs 2018
Mayıs 2018TÜBA GEBİP
Diğer Dergiler
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Mayıs 2020
Mayıs 2020TÜBİTAK Projesi
Nisan 2020
Nisan 2020TÜBİTAK Projesi
Ocak 2020
Ocak 2020TÜBİTAK Projesi
Ekim 2019
Ekim 2019TÜBİTAK Projesi
Eylül 2019
Eylül 2019TÜBİTAK Projesi
Temmuz 2019
Temmuz 2019TÜBİTAK Projesi
Nisan 2019
Nisan 2019TÜBİTAK Projesi
Mart 2019
Mart 2019TÜBİTAK Projesi
Mart 2019
Mart 2019TÜBİTAK Projesi
Aralık 2018
Aralık 2018TÜBİTAK Projesi
Ekim 2018
Ekim 2018TÜBİTAK Projesi
Ekim 2018
Ekim 2018TÜBİTAK Projesi
Haziran 2018
Haziran 2018TÜBİTAK Projesi
Kasım 2017
Kasım 2017TÜBİTAK Projesi
Mart 2015
Mart 2015TÜBİTAK Projesi
Eylül 2014
Eylül 2014TÜBİTAK Projesi
Mart 2010
Mart 2010TÜBİTAK Projesi
Ödüller
Ağustos 2008
Ağustos 2008Uluslararası Bilimsel Toplantılara Katılım Destegi (TÜRKİYE)
Federation of European Microbiological Societies
Burslar
2014 - 2014
2014 - 2014FA0907 (BIOFLAVOUR) COST Aksiyonu Kısa Süreli Arastırma Bursu (SIRBİSTAN)
Avrupa Birliği Komisyonu
2010 - 2011
2010 - 2011YÖK Ögretim Üyesi Yurtdısı Yetistirme Programı Arastırma Bursu (HOLLANDA)
YÖK
2008 - 2008
2008 - 2008Türk-Fransız Üniversiteleri Isbirligi Projesi Araştırma Bursu (FRANSA)
Yabancı Ülkelerin Resmi Kurumları
2006 - 2006
2006 - 2006Avrupa Birligi Sokrates-Erasmus Ögrenci Degisim Programı Bursu (HOLLANDA)
Avrupa Birliği Komisyonu
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 17
h-indeksi (WOS): 2
Jüri Üyelikleri
Mart-2019
Mart 2019Tez Savunma (Doktora)
- İnönü Üniversitesi
Temmuz-2017
Temmuz 2017Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- İnönü Üniversitesi
Aralık-2016
Aralık 2016Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Çukurova Üniversitesi
Ağustos-2016
Ağustos 2016Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- İnönü Üniversitesi
Ocak-2013
Ocak 2013Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- İnönü Üniversitesi
Ocak-2012
Ocak 2012Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- İnönü Üniversitesi
Temmuz-2011
Temmuz 2011Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- İnönü Üniversitesi
Haziran-2010
Haziran 2010