Duyurular & Dokümanlar
Sınav
31 Mayıs 2022 tarihinde
yapılan EEM102-Development of Reading and Writing Skills dersi Final
sınavı soruları
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2002 - 2008
2002 - 2008Doktora
İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Abd, Türkiye
2000 - 2002
2000 - 2002Yüksek Lisans
İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Abd, Türkiye
1994 - 1999
1994 - 1999Lisans
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2008
2008Doktora
Kayısı Çekirdeği Yağının Oksidatif Stabilitesi ve Antioksidan Özelliklerinin Araştırılması
İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Abd
2002
2002Yüksek Lisans
Kayısı Meyvesinin ve Kavrulmuş Kayısı Çekirdeğinin Antioksidan Özellikleri
İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Abd
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2009 - 2013
2009 - 2013Yrd. Doç. Dr.
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2008 - 2009
2008 - 2009Araştırma Görevlisi Dr.
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2001 - 2008
2001 - 2008Araştırma Görevlisi
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorDekan
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi
2017 - 2020
2017 - 2020Bölüm Başkanı
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2016 - 2017
2016 - 2017Dekan Yardımcısı
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi
2014 - 2017
2014 - 2017Bölüm Başkan Yardımcısı
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Akademi Dışı Deneyim
2018 - 2018
2018 - 2018Misafir Bilimadamı
University of Reading, Misafir Bilimadamı
2010 - 2010
2010 - 2010Doktora Sonrası Araştırmacı
University of Massachusetts Amherst, Doktora Sonrası Araştırmacı
1993 - 2000
1993 - 2000ZİRAAT TEKNİSYENİ
TARIM BAKANLIĞI, ZİRAAT TEKNİSYENİ
Verdiği Dersler
Lisans
Gıda Kimyası
Gıda Biyokimyası
Gıda Biyokimyası
Gıda Mühendisliği Laboratuvar Teknikleri
Temel Bilgi Teknolojileri
Gıda Analizleri Laboratuvarı
Gıda Analizleri Laboratuvarı
Gıda Biyokimyası
Gıda Mühendisliği Laboratuvar Teknikleri
Gıda Analizleri Laboratuvarı
Temel Bilgi Teknolojileri
Gıda Biyokimyası
Gıda Analizleri Laboratuvarı
Yönetilen Tezler
2018
2018Yüksek Lisans
Farklı bileşimsel özelliklere sahip üzümlerden elde edilen pekmezlerin kalite kriterlerinin araştırılması
DURMAZ G.
Y.Sarıtepe(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Mısırözü yağı deodorizasyon distilatından tokoferol vitamerlerinin izolasyonu
DURMAZ G.
S.Atalan(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Portakal kabuğu karotenoidlerinin su ile ekstraksiyonu
DURMAZ G.
K.TEKELİOĞLU(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Berrak kayısı suyu eldesinde beta karoten kazanımının arttırılması
DURMAZ G.
E.BETÜL(Öğrenci)
2014
2014Yüksek Lisans
Dondurarak kurutulmuş kayısı tozunun bazı özelliklerine farklı maltodekstrinlerin etkisinin belirlenmesi
DURMAZ G.
T.ARSLAN(Öğrenci)
Makaleler
2025
20251. Investigation of storage stability and in vitro digestion of nanoemulsions loaded carotenoids from Gracilaria dura, Sargassum acinarium and Ulva rigida macroalgae
Koşar M., Arslan M. E., Mohammed A., Sarıbaş G., DURMAZ G., OKUDAN E. Ş., et al.
European Food Research and Technology
, cilt.251, sa.12, ss.4615-4635, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. Whey protein based colloidal gas aphrons combined with solid–liquid extraction as an integrated green separation of phenolics from fruit based by-products
De La Cruz-Molina A. V., DURMAZ G., Oruna-Concha M. J., Charalampopoulos D., Jauregi P.
Separation and Purification Technology
, cilt.361, 2025 (SCI-Expanded)
2025
20253. Unveiling the Potential of EU PDO Registered Malatya Apricot (Prunus armeniaca L.): Compositional, Functional, Nutritional, and Economic Aspects
Dikilitaş Saçkesen Ş. N., KARAKAYA S., DURMAZ G., GÜNDÜZ O., ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.
ACS Food Science and Technology
, cilt.5, sa.3, ss.909-924, 2025 (Scopus)
2022
20224. Comparing physical stability of ultrasound and Pickering emulsion fortified with vitamin D
ULUATA S., Avci S., DURMAZ G.
JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
, cilt.99, ss.91-92, 2022 (SCI-Expanded)
2021
20215. Determination of Lipid Hydroperoxides in Oil-in-water Emulsions Using by a Novel Technique.
ULUATA S., DURMAZ G., McClements D., Decker E.
JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
, cilt.98, ss.120, 2021 (SCI-Expanded)
2021
20216. Comparing DPPP fluorescence and UV based methods to assess oxidation degree of krill oil-in-water emulsions
ULUATA S., DURMAZ G., McClements D. J., Decker E. A.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.339, 2021 (SCI-Expanded)
2020
20207. beta-Carotene Stability and Some Physicochemical Properties of Apricot Juice Powders Obtained by Using Maltodextrins with Different Dextrose Equivalents
Arslan T., DURMAZ G.
STARCH-STARKE
, cilt.72, sa.11-12, 2020 (SCI-Expanded)
2019
20198. Antioxidant efficacy of thymol and carvacrol in microencapsulated walnut oil triacylglycerols
Gursul S., KARABULUT İ., DURMAZ G.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.278, ss.805-810, 2019 (SCI-Expanded)
2019
20199. Effect of refining on bioactive composition and oxidative stability of hazelnut oil
DURMAZ G., GÖKMEN V.
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
, cilt.116, ss.586-591, 2019 (SCI-Expanded)
2019
201910. Osmaniye Koşullarında Yetiştirilen Yerfıstığı Çeşitlerinden Elde Edilen Yağların Bazı Bileşimsel ve Kimyasal Özellikleri
UÇKUN O., KARABULUT İ., DURMAZ G.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi , cilt.29, sa.1, ss.52-60, 2019 (Scopus)
2017
201711. beta-carotene rejection mechanism from organic medium by using activated carbon produced from waste biomass apricot
Akmil-Basar C., DURMAZ G., KARABULUT İ., ÖNAL Y.
PARTICULATE SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.35, sa.3, ss.369-378, 2017 (SCI-Expanded)
2015
201512. Mulberry Seed Oil: a Rich Source of delta-Tocopherol
YILMAZ M. A., DURMAZ G.
JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
, cilt.92, sa.4, ss.553-559, 2015 (SCI-Expanded)
2014
201413. Hazelnut skin powder: A new brown colored functional ingredient
Ozdemir K. S., YILMAZ C., DURMAZ G., GÖKMEN V.
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
, cilt.65, ss.291-297, 2014 (SCI-Expanded)
2014
201414. VOLATILE COMPOSITION, ANTIOXIDANT AND ANTIMICROBIAL ACTIVITIES OF HERBAL PLANTS USED IN THE MANUFACTURE OF VAN HERBY (OTLU) CHEESE
DAGDELEN S., BİLENLER T., DURMAZ G., GOKBULUT İ., HAYALOĞLU A. A., KARABULUT İ.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.38, sa.4, ss.1716-1725, 2014 (SCI-Expanded)
2012
201215. Freeze-dried ABTS(center dot+) method: A ready-to-use radical powder to assess antioxidant capacity of vegetable oils
Durmaz G.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.133, sa.4, ss.1658-1663, 2012 (SCI-Expanded)
2011
201116. Changes in oxidative stability, antioxidant capacity and phytochemical composition of Pistacia terebinthus oil with roasting
DURMAZ G., GÖKMEN V.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.128, sa.2, ss.410-414, 2011 (SCI-Expanded)
2011
201117. Pressurized liquid extraction of phenolic compounds from Anatolia propolis and their radical scavenging capacities
ERDOĞAN S., ATEŞ B., DURMAZ G., YILMAZ İ., SEÇKİN T.
FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY
, cilt.49, sa.7, ss.1592-1597, 2011 (SCI-Expanded)
2011
201118. Antioxidant properties of different extracts of black mulberry (Morus nigra L.)
Kutlu T., Durmaz G., Ateş B., Yılmaz İ., Çetin M. Y.
TURKISH JOURNAL OF BIOLOGY
, cilt.35, sa.1, ss.103-110, 2011 (SCI-Expanded)
2010
201019. Determination of 5-hydroxymethyl-2-furfural and 2-furfural in oils as indicators of heat pre-treatment
Durmaz G., Goekmen V.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.123, sa.3, ss.912-916, 2010 (SCI-Expanded)
2010
201020. C18 Unsaturated Fatty Acid Selectivity of Lipases During the Acidolysis Reaction Between Tripalmitin and Oleic, Linoleic, and Linolenic Acids
KARABULUT İ., DURMAZ G., HAYALOĞLU A. A.
JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
, cilt.87, sa.11, ss.1301-1307, 2010 (SCI-Expanded)
2010
201021. Impacts of roasting oily seeds and nuts on their extracted oils
DURMAZ G., GÖKMEN V.
Lipid Technology
, cilt.22, sa.8, ss.179-182, 2010 (Scopus)
2010
201022. Roasting-Related Changes in Oxidative Stability and Antioxidant Capacity of Apricot Kernel Oil
Durmaz G., Karabulut İ., Topcu A., Asılturk M., Kutlu T.
JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
, cilt.87, sa.4, ss.401-409, 2010 (SCI-Expanded)
2010
201023. Some Physical and Chemical Changes during Fruit Development of Five Common Apricot (Prunus armeniaca L.) Cultivars
Durmaz G., ÇAM M., Kutlu T., Hisil Y.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH
, cilt.16, sa.1, ss.71-78, 2010 (SCI-Expanded)
2009
200924. Fatty Acid Selectivity of Lipases during Acidolysis Reaction between Oleic Acid and Monoacid Triacylglycerols
KARABULUT İ., DURMAZ G., HAYALOĞLU A. A.
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
, cilt.57, sa.21, ss.10466-10470, 2009 (SCI-Expanded)
2009
200925. Fatty Acid Selectivity of Lipases during Acidolysis Reaction between Triolein and Saturated Fatty Acids Varying from Caproic to Behenic Acids
KARABULUT İ., Durmaz G., HAYALOĞLU A. A.
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
, cilt.57, sa.16, ss.7584-7590, 2009 (SCI-Expanded)
2009
200926. Protective effect of dietary apricot kernel oil supplementation on cholesterol levels and antioxidant status of liver in hypercholesteremic rats
Kutlu T., Durmaz G., Ateş B., Erdoğan A.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, cilt.7, ss.61-65, 2009 (SCI-Expanded)
2009
200927. Classification of eight pomegranate juices based on antioxidant capacity measured by four methods
Cam M., Hisil Y., Durmaz G.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.112, sa.3, ss.721-726, 2009 (SCI-Expanded)
2009
200928. Characterisation of Pomegranate Juices from Ten Cultivars Grown in Turkey
ÇAM M., Hisil Y., DURMAZ G.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.12, sa.2, ss.388-395, 2009 (SCI-Expanded)
2008
200829. Effects of sodium selenite on some biochemical and hematological parameters of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) exposed to Pb2+ and Cu2+
ATEŞ B., ÖRÜN İ., Talas Z. S., DURMAZ G., YILMAZ İ.
FISH PHYSIOLOGY AND BIOCHEMISTRY
, cilt.34, sa.1, ss.53-59, 2008 (SCI-Expanded)
2007
200730. Antioxidant properties of roasted apricot (Prunus armeniaca L.) kernel
Durmaz G., ALPASLAN M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.100, sa.3, ss.1177-1181, 2007 (SCI-Expanded)
2005
200531. Antioxidant free radical scavenging and metal chelating characteristics of propolis
GEÇKİL H., ATEŞ B., DURMAZ G., ERDOĞAN S., YILMAZ İ.
American Journal of Biochemistry and Biotechnology , 2005 (Hakemli Dergi)
2005
200532. Antioxidant, free radical scavenginging and metal chelating characteristics of propolis.
Geçkil H., Ateş B., Durmaz G., Erdoğan S., Yilmaz I.
American Journal of Biochemistry and Biotechnology , cilt.1, sa.1, ss.27-31, 2005 (Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2022
20221. ALOE VERA (Aloe arborescens) BİTKİSİNİN ANTİOKSİDAN KAPASİTESİ, TOPLAM FENOL İÇERİĞİ ve FİZİKO-KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
İZCİLAR F., BİNGÜL S., GÖKBULUT İ., DURMAZ G., ULUATA S.
Uluslararası Maldia Sağlık Bilimleri Kongresi, Malatya, Türkiye, 14 Ekim 2022, (Özet Bildiri)
2022
20222. ÇÖREK OTU (NİGELLA SATİVA) FİLİZİ: BİYOAKTİF BİLEŞENLERCE ZENGİN BİR BESİN TAKVİYESİ
BOZANOĞLU F., İZCİ Y., DURMAZ G.
ULUSLARARASI MALDİA SAĞLIK BİLİMLERİ KONGRESİ, Malatya, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2022, ss.77-78, (Özet Bildiri)
2019
20193. SOME PHYSICOCHEMICAL AND SENSORIAL PROPERTIES OF REDUCED-FAT TAHINI (SESAME PASTE)
ARSLAN T., DURMAZ G.
1. ULUSLARARASI MALATYA UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESİ, Malatya, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, ss.384, (Tam Metin Bildiri)
2019
20194. Improving Oxidative Stability of Flaxseed Oil by Microemulsified Polar Antioxidants
Yılmaz A., ULUATA S., KARABULUT İ., DURMAZ G.
6th World Congress on Medicinal and Aromatic Plants, Magusa, Kıbrıs (Kktc), 13 - 17 Kasım 2019, ss.181, (Tam Metin Bildiri)
2019
20195. Determination of Lipid hydroperoxides in oil-in-water emulsion using by fluorescent technique
ULUATA S., DURMAZ G., McClements J. D., Decker E. A.
17th Euro Fed Lipid Congress and Expo, 20 - 23 Ekim 2019, (Özet Bildiri)
2019
20196. Recovery of bioactive compounds from grape processing wastes
DURMAZ G., Molina A. L. C., Fiorentini C., Spigno G., Jauregi P.
International Conference on Food Technology & Nutrition, Tetovo, Makedonya, 15 - 17 Mayıs 2019, ss.577-578, (Tam Metin Bildiri)
2018
20187. Surfactant&Enzyme Assisted Extraction of Phenolic Compounds from Grape Marc
DURMAZ G., Fiorentini C., Jauregi P., Spigno G.
Mission 10.000, Braga, Portekiz, 17 Ekim 2018, ss.30, (Tam Metin Bildiri)
2018
20188. Extraction of polyphenols from blackcurrant pomace by a floatation method and with food grade surfactants
Uzoma O. O., DURMAZ G., Jauregi P.
Mission 10.000, Braga, Portekiz, 17 Ekim 2018, ss.22, (Tam Metin Bildiri)
2018
20189. Some compositional properties of sesame seeds used in tahini production
DURMAZ G.
The 4th International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201810. Mitigation of HMF in grape pekmez via ozone treatment
DURMAZ G.
The 4th International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201811. Adulteration in pekmez and detection methods
DURMAZ G., İZCİ Y., YILMAZTEKİN M., CAM M.
The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.4, (Özet Bildiri)
2018
201812. Adulteration in pekmez and detection methods
DURMAZ G., İZCİ Y., YILMAZTEKİN M., CAM M.
The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201813. Micro-emulsification of alpha-tocopherol
İZCİ Y., KARABULUT İ., DURMAZ G.
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 11 - 14 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201814. Enhancing Beta-Carotene Recovery During Clear Apricot Juice Production
AKALIN E. B., DURMAZ G.
Food Science and Technology, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201815. Surfactant assisted aqueous extraction of carotenoids from food materials
DURMAZ G.
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 11 - 13 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201816. Extraction of Orange Peel Carotenoids with Water
DURMAZ G., Tekelioğlu K.
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.192, (Tam Metin Bildiri)
2017
201717. Liquid-liquid Extraction of Tocopherols from Corn Oil Deodorizer Distillate
ATALAN S., KARABULUT İ., DURMAZ G.
15th Euro Fed Lipid Congress, 27 - 30 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)
2017
201718. Encapsulation and Oxidative Stability of Spray-Dried Walnut Oil Emulsion Including Thymol and Carvacrol
KARABULUT İ., GÜRSUL S., DURMAZ G.
15th Euro Fed Lipid Congress, 27 - 30 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)
2017
201719. OSMANİYE KOŞULLARINDA YETİŞTİRİLEN BAZI YERFISTIĞI ÇEŞİTLERİNDEN ELDE EDİLEN YAĞLARIN BAZI ÖZELLİKLERİ
DURMAZ G., KARABULUT İ.
YABİTED III. BİTKİSEL YAĞ KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
2015
201520. Apricot kernel oil
DURMAZ G.
13th Euro Fed Lipid Congress”Fats, Oils and Lipids:New Challenges in Technology, Quality Control and Health”, Florence, İtalya, 27 - 30 Eylül 2015, ss.447, (Tam Metin Bildiri)
2015
201521. MALATYA A Unique Region for Apricot Production and Commercialization
YÜKSEL S., YILMAZ M. A., DURMAZ G.
XVI International Symposium on Apricot Breeding and Culture, Shenyang, Çin, 29 Haziran - 03 Temmuz 2015, ss.2, (Özet Bildiri)
2015
201522. Effect of different maltodextrins on some properties of freeze dried apricot powder
DURMAZ G., ARSLAN T.
XVI International Symposium on Apricot Breeding and Culture, Shenyang, Çin, 29 Haziran - 03 Temmuz 2015, ss.56, (Tam Metin Bildiri)
2014
201423. Effect of Roasting Degree on Oxidative Stability of Peanut Oil
COŞKUN M., DURMAZ G.
12th Euro Fed Lipid Congress, Montpellier, Fransa, 14 - 17 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
2013
201324. Total Antioxidant Capacity Measurements in Oils Samples: Different Approaches and Methodological Variables
DURMAZ G.
11th Euro Fed Lipid Congress, Antalya, Türkiye, 27 - 30 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
2013
201325. Date Molasses (Pekmez)
SARITEPE Y., YILMAZ M. A., ÖZTÜRK B., DURMAZ G.
The 42nd International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
2013
201326. Lök: as a traditional food produced from dried mulberry and walnut in Kemaliye region
YILMAZ M. A., SARITEPE Y., UĞUR Y., DURMAZ G.
The 2nd International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
2012
201227. Effect of N-acetylcysteine Amide on Oil Oxidation
DURMAZ G., ATEŞ B., ERCAL N.
10th Euro Fed Lipid Congress, Krakow, Polonya, 23 - 26 Eylül 2012, (Özet Bildiri)
2010
201028. Total Phenolics and Antioxidant Activities of Some Apricot Varieties.
KARABULUT İ., GÖKBULUT İ., DURMAZ G.
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, (Özet Bildiri)
2010
201029. HMF formation in dried apricots
GÖNCÜOĞLU TAŞ N., ATAÇ MOGOL B., DURMAZ G., GÖKMEN V.
5th Central Congress on Food, Bratislava, Slovakya, 19 - 22 Mayıs 2010, (Özet Bildiri)
2009
200930. Determination of Hydroxymethylfurfural in Oils from Roasted Seeds and Nuts
DURMAZ G., ATAÇ MOGOL B., GÖKMEN V.
4th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Prag, Çek Cumhuriyeti, 4 - 06 Kasım 2009, (Özet Bildiri)
2009
200931. Bazı Pekmez Türlerinin Antioksidan Özellikle
DURMAZ G., KUTLU T.
23. Ulusal Kimya Kongresi, Sivas, Türkiye, 16 - 20 Haziran 2009, cilt.1, ss.59, (Özet Bildiri)
2009
200932. Kayısı Çekirdeği Yağının Antioksidan Özellikleri ve Aromaterapide Kullanımı
KUTLU T., DURMAZ G.
Doğadan Sağlığa Bitkiler, Phytotherapy-Antiaging-Longevity, Malatya, Türkiye, 29 - 31 Mayıs 2009, cilt.1, ss.84-85, (Tam Metin Bildiri)
2008
200833. Kayısı Çekirdeği Yağı Diyetinin Sıçan Karaciğerinde Kolesterol İndüksiyonu Üzerine Koruyucu Etkisi
KUTLU T., DURMAZ G., ATEŞ B., ERDOĞAN A., Yılmaz İ.
20.Ulusal Biyokimya Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 29 Ekim - 01 Kasım 2008, cilt.1, ss.146-147, (Özet Bildiri)
2008
200834. Kayısı Yağının Antioksidan Özelliklerinin Kavurma işlemi ile Değişimi
DURMAZ G., KUTLU T.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, cilt.1, ss.275-276, (Özet Bildiri)
2007
200735. Evaluation of antioxidant capacity of nine pomegranate cultivars by three different methds
DURMAZ G., ÇAM M., HISIL Y.
2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, (Özet Bildiri)
2007
200736. Antioxidant Activity of Some Edible Leaves
DURMAZ G., CAM M., KUTLU T.
2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, cilt.1, ss.186, (Özet Bildiri)
2007
200737. Kavurman İşleminin kayısı çekirdeği yağının bazı özellikleri üstüne etkileri
DURMAZ G., KARABULUT İ., KÖYTEPE S., SEÇKİN T., KUTLU T.
XXI. Ulusal Kimya Kongresi, Malatya, Türkiye, 23 - 27 Ağustos 2007, cilt.1, ss.4, (Özet Bildiri)
2007
200738. Farklı kurutma metotlarının dut meyvesinin tekstürel ve termal özellikleri üzerine etkileri
ATEŞ B., DURMAZ G., KÖYTEPE S., Yılmaz İ., KUTLU T., SEÇKİN T.
XXI. Ulusal Kimya Kongresi, Malatya, Türkiye, 23 - 27 Ağustos 2007, cilt.1, ss.8, (Özet Bildiri)
2006
200639. Horum Dutu ( Morus nigra L.) Meyvesinin Antioksidan Özellikleri
DURMAZ G., ATEŞ B., ERDOĞAN A., KUTLU T., Yılmaz İ., CETIN M. S.
XX. Ulusal Kimya Kongresi, Kayseri, Türkiye, 4 - 08 Eylül 2006, cilt.1, ss.21, (Özet Bildiri)
2003
200340. Malatyada Yetişen Kayısıda (Prunus Armeniaca L.) Polifenol Oksidaz Enziminin Kısmı Saflaştırılması ve Karakterizasyonu
ATEŞ B., KUTLU T., DURMAZ G., Yılmaz İ.
XVII. Ulusal Kimya Kongresi, İstanbul, Türkiye, 8 - 11 Eylül 2003, cilt.1, ss.316, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2013
20131. Antioxidant Capacity Of Pomegranate Juice And Its Role In Biological Activities
DURMAZ G., CAM M., Yetim H., Çetin A.
Bioactive Food as Dietary Interventions for Liver and Gastrointestinal Disease, RONALD ROSS WATSON AND VICTOR R. PREEDY, Editör, Elsevier, New York, ss.499-511, 2013
Desteklenen Projeler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorMalatya kayısısının ayırt edici özelliklerinin kimyasal bileşim analiz verisi tabanlı makine öğrenmesi yoluyla belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü
DURMAZ G. (Yürütücü), SARITEPE Y., BOZANOĞLU F., ERDOĞAN A., HAYALOĞLU A. A., KARABULUT İ., et al.
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorNar kabuğundan fenolik bileşiklerin su ile ekstraksiyonunda enzim/yüzey aktif madde varlığının etkilerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
DURMAZ G. (Yürütücü), KARGI Ş., MÜLLER H. T., BAY E.
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorPORTAKAL KABUĞU KAROTENOİDLERİNİN SU İLE EKSTRAKSİYONU
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
DURMAZ G. (Yürütücü)
2021 - 2023
2021 - 2023Ispanaktan lutein ve beta-karotenin bulutlanma noktası tekniği ile ekstraksiyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
DURMAZ G. (Yürütücü), ULUATA S., ER B.
2021 - 2022
2021 - 2022Kayısı Katkılı Sporcu İçeceğinin Zorlu Egzersiz Yaptırılan Sıçanlarda Kardiyak Mitokondriyal Disfonksiyona Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
DÜZOVA H. (Yürütücü), DURMAZ G., KOÇ A., GÜL M., ÖZER M. Y., ÖZDEN Ç., et al.
2020 - 2022
2020 - 2022Atık kavun kabuğu ekstraktının biyoaktif özelliklerinin ve lipid oksidasyonu üzerine etkisinin araştırılması.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
DURMAZ G. (Yürütücü), ALMUHAMED M.
2020 - 2022
2020 - 2022Farklı Isıl İşlem Uygulamalarının Soğanda Maillard Reaksiyonu Ürünlerinin Oluşumuna Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
DURMAZ G. (Yürütücü), YETİŞ H.
2018 - 2022
2018 - 2022Ballarda Buğday Nişastası Kökenli Şekerlerle Yapılan Taklit/Tağşişin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
DURMAZ G. (Yürütücü), ARSLAN T.
2018 - 2020
2018 - 2020Gıda sanayisi atıklarından fenolik bileşiklerin kolloidal gaz afronlarıyla ekstraksiyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
DURMAZ G. (Yürütücü), JAUREGİ P.
2018 - 2020
2018 - 2020Keten tohumu yağının oksidatif stabilitesinin mikroemülsiye polar antioksidanlarla artırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
DURMAZ G. (Yürütücü), YILMAZ A.
2017 - 2020
2017 - 2020Üzüm pekmezinde tam invert şeker ile yapılan tağşiştaklitin tespitine yönelik metot geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
DURMAZ G. (Yürütücü)
2016 - 2019
2016 - 2019KAYISI SUYUNUN NANOEMÜLSİYE ?-TOKOFEROL İLE ZENGİNLEŞTİRİLMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
DURMAZ G. (Yürütücü)
2016 - 2019
2016 - 2019MISIRÖZÜ YAĞI DEODORİZASYON DİSTİLATINDAN TOKOFEROL VİTAMİNLERİNİN İZOLASYONU
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
DURMAZ G. (Yürütücü)
2016 - 2017
2016 - 2017