Prof. Dr. GÖKHAN DURMAZ


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Bilimleri


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Mühendislik ve Teknoloji

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

E-posta: gokhan.durmaz@inonu.edu.tr
İş Telefonu: +90 422 377 4793 Dahili: 4793
İş Telefonu: +90 422 377 4780 Dahili: 4780
Fax Telefonu: +90 422 341 0046
Web: https://avesis.inonu.edu.tr/gokhan.durmaz
Ofis: 04223774780
Posta Adresi: İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, 44280, Malatya

Metrikler

Yayın

81

Yayın (WoS)

30

Yayın (Scopus)

35

Atıf (WoS)

815

H-İndeks (WoS)

15

Atıf (Scopus)

813

H-İndeks (Scopus)

15

Atıf (Scholar)

562

H-İndeks (Scholar)

6

Atıf (Diğer Toplam)

26

Proje

21

Tez Danışmanlığı

5

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Duyurular & Dokümanlar

Sınav

EEM102-Development of Reading and Writing Skills Final Sınav soruları
Sınav
9.06.2022

31 Mayıs 2022 tarihinde yapılan EEM102-Development of Reading and Writing Skills dersi Final sınavı soruları


Teknik İngilizce Final Sınavı
Sınav
9.06.2022

9 Haziran 2022 Tarihli Teknik İngilizce Dersi Final sınavı


Eğitim Bilgileri

2002 - 2008

2002 - 2008

Doktora

İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Abd, Türkiye

2000 - 2002

2000 - 2002

Yüksek Lisans

İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Abd, Türkiye

1994 - 1999

1994 - 1999

Lisans

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2008

2008

Doktora

Kayısı Çekirdeği Yağının Oksidatif Stabilitesi ve Antioksidan Özelliklerinin Araştırılması

İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Abd

2002

2002

Yüksek Lisans

Kayısı Meyvesinin ve Kavrulmuş Kayısı Çekirdeğinin Antioksidan Özellikleri

İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Abd

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2009 - 2013

2009 - 2013

Yrd. Doç. Dr.

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2008 - 2009

2008 - 2009

Araştırma Görevlisi Dr.

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2001 - 2008

2001 - 2008

Araştırma Görevlisi

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yönetimsel Görevler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Dekan

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi

2017 - 2020

2017 - 2020

Bölüm Başkanı

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2016 - 2017

2016 - 2017

Dekan Yardımcısı

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi

2014 - 2017

2014 - 2017

Bölüm Başkan Yardımcısı

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Akademi Dışı Deneyim

2018 - 2018

2018 - 2018

Misafir Bilimadamı

University of Reading, Misafir Bilimadamı

2010 - 2010

2010 - 2010

Doktora Sonrası Araştırmacı

University of Massachusetts Amherst, Doktora Sonrası Araştırmacı

1993 - 2000

1993 - 2000

ZİRAAT TEKNİSYENİ

TARIM BAKANLIĞI, ZİRAAT TEKNİSYENİ

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Gıda Kimyası

Gıda Biyokimyası

Gıda Biyokimyası

Gıda Mühendisliği Laboratuvar Teknikleri

Temel Bilgi Teknolojileri

Gıda Analizleri Laboratuvarı

Gıda Analizleri Laboratuvarı

Gıda Biyokimyası

Gıda Mühendisliği Laboratuvar Teknikleri

Gıda Analizleri Laboratuvarı

Temel Bilgi Teknolojileri

Gıda Biyokimyası

Gıda Analizleri Laboratuvarı

Lisans Çift Anadal

Lisans Çift Anadal

İleri Gıda Kimyası

İleri Gıda Biyokimyası

İleri Gıda Biyokimyası

İleri Gıda Biyokimyası

Lisans Yandal

Lisans Yandal

Kromatografik Gıda Analizleri

Kromatografik Gıda Analizleri

Makaleler

Tümü (32)
SCI-E, SSCI, AHCI (27)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (27)
Scopus (31)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2022

2022

2. ÇÖREK OTU (NİGELLA SATİVA) FİLİZİ: BİYOAKTİF BİLEŞENLERCE ZENGİN BİR BESİN TAKVİYESİ

BOZANOĞLU F., İZCİ Y., DURMAZ G.

ULUSLARARASI MALDİA SAĞLIK BİLİMLERİ KONGRESİ, Malatya, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2022, ss.77-78, (Özet Bildiri)

2019

2019

3. SOME PHYSICOCHEMICAL AND SENSORIAL PROPERTIES OF REDUCED-FAT TAHINI (SESAME PASTE)

ARSLAN T., DURMAZ G.

1. ULUSLARARASI MALATYA UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESİ, Malatya, Türkiye, 20 - 22 Aralık 2019, ss.384, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

4. Improving Oxidative Stability of Flaxseed Oil by Microemulsified Polar Antioxidants

Yılmaz A., ULUATA S., KARABULUT İ., DURMAZ G.

6th World Congress on Medicinal and Aromatic Plants, Magusa, Kıbrıs (Kktc), 13 - 17 Kasım 2019, ss.181, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

6. Recovery of bioactive compounds from grape processing wastes

DURMAZ G., Molina A. L. C., Fiorentini C., Spigno G., Jauregi P.

International Conference on Food Technology & Nutrition, Tetovo, Makedonya, 15 - 17 Mayıs 2019, ss.577-578, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

7. Surfactant&Enzyme Assisted Extraction of Phenolic Compounds from Grape Marc

DURMAZ G., Fiorentini C., Jauregi P., Spigno G.

Mission 10.000, Braga, Portekiz, 17 Ekim 2018, ss.30, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

9. Some compositional properties of sesame seeds used in tahini production

DURMAZ G.

The 4th International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

10. Mitigation of HMF in grape pekmez via ozone treatment

DURMAZ G.

The 4th International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

11. Adulteration in pekmez and detection methods

DURMAZ G., İZCİ Y., YILMAZTEKİN M., CAM M.

The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.4, (Özet Bildiri)

2018

2018

12. Adulteration in pekmez and detection methods

DURMAZ G., İZCİ Y., YILMAZTEKİN M., CAM M.

The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2018

2018

13. Micro-emulsification of alpha-tocopherol

İZCİ Y., KARABULUT İ., DURMAZ G.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 11 - 14 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

14. Enhancing Beta-Carotene Recovery During Clear Apricot Juice Production

AKALIN E. B., DURMAZ G.

Food Science and Technology, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2018

2018

15. Surfactant assisted aqueous extraction of carotenoids from food materials

DURMAZ G.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 11 - 13 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

16. Extraction of Orange Peel Carotenoids with Water

DURMAZ G., Tekelioğlu K.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.192, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

17. Liquid-liquid Extraction of Tocopherols from Corn Oil Deodorizer Distillate

ATALAN S., KARABULUT İ., DURMAZ G.

15th Euro Fed Lipid Congress, 27 - 30 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

19. OSMANİYE KOŞULLARINDA YETİŞTİRİLEN BAZI YERFISTIĞI ÇEŞİTLERİNDEN ELDE EDİLEN YAĞLARIN BAZI ÖZELLİKLERİ

DURMAZ G., KARABULUT İ.

YABİTED III. BİTKİSEL YAĞ KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

2015

2015

20. Apricot kernel oil

DURMAZ G.

13th Euro Fed Lipid Congress”Fats, Oils and Lipids:New Challenges in Technology, Quality Control and Health”, Florence, İtalya, 27 - 30 Eylül 2015, ss.447, (Tam Metin Bildiri) identifier

2015

2015

21. MALATYA A Unique Region for Apricot Production and Commercialization

YÜKSEL S., YILMAZ M. A., DURMAZ G.

XVI International Symposium on Apricot Breeding and Culture, Shenyang, Çin, 29 Haziran - 03 Temmuz 2015, ss.2, (Özet Bildiri)

2015

2015

22. Effect of different maltodextrins on some properties of freeze dried apricot powder

DURMAZ G., ARSLAN T.

XVI International Symposium on Apricot Breeding and Culture, Shenyang, Çin, 29 Haziran - 03 Temmuz 2015, ss.56, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

23. Effect of Roasting Degree on Oxidative Stability of Peanut Oil

COŞKUN M., DURMAZ G.

12th Euro Fed Lipid Congress, Montpellier, Fransa, 14 - 17 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

2013

2013

24. Total Antioxidant Capacity Measurements in Oils Samples: Different Approaches and Methodological Variables

DURMAZ G.

11th Euro Fed Lipid Congress, Antalya, Türkiye, 27 - 30 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

25. Date Molasses (Pekmez)

SARITEPE Y., YILMAZ M. A., ÖZTÜRK B., DURMAZ G.

The 42nd International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

26. Lök: as a traditional food produced from dried mulberry and walnut in Kemaliye region

YILMAZ M. A., SARITEPE Y., UĞUR Y., DURMAZ G.

The 2nd International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

2012

2012

27. Effect of N-acetylcysteine Amide on Oil Oxidation

DURMAZ G., ATEŞ B., ERCAL N.

10th Euro Fed Lipid Congress, Krakow, Polonya, 23 - 26 Eylül 2012, (Özet Bildiri)

2010

2010

28. Total Phenolics and Antioxidant Activities of Some Apricot Varieties.

KARABULUT İ., GÖKBULUT İ., DURMAZ G.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, (Özet Bildiri)

2010

2010

29. HMF formation in dried apricots

GÖNCÜOĞLU TAŞ N., ATAÇ MOGOL B., DURMAZ G., GÖKMEN V.

5th Central Congress on Food, Bratislava, Slovakya, 19 - 22 Mayıs 2010, (Özet Bildiri)

2009

2009

30. Determination of Hydroxymethylfurfural in Oils from Roasted Seeds and Nuts

DURMAZ G., ATAÇ MOGOL B., GÖKMEN V.

4th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, Prag, Çek Cumhuriyeti, 4 - 06 Kasım 2009, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2009

2009

31. Bazı Pekmez Türlerinin Antioksidan Özellikle

DURMAZ G., KUTLU T.

23. Ulusal Kimya Kongresi, Sivas, Türkiye, 16 - 20 Haziran 2009, cilt.1, ss.59, (Özet Bildiri)

2009

2009

32. Kayısı Çekirdeği Yağının Antioksidan Özellikleri ve Aromaterapide Kullanımı

KUTLU T., DURMAZ G.

Doğadan Sağlığa Bitkiler, Phytotherapy-Antiaging-Longevity, Malatya, Türkiye, 29 - 31 Mayıs 2009, cilt.1, ss.84-85, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

33. Kayısı Çekirdeği Yağı Diyetinin Sıçan Karaciğerinde Kolesterol İndüksiyonu Üzerine Koruyucu Etkisi

KUTLU T., DURMAZ G., ATEŞ B., ERDOĞAN A., Yılmaz İ.

20.Ulusal Biyokimya Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 29 Ekim - 01 Kasım 2008, cilt.1, ss.146-147, (Özet Bildiri)

2008

2008

34. Kayısı Yağının Antioksidan Özelliklerinin Kavurma işlemi ile Değişimi

DURMAZ G., KUTLU T.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, cilt.1, ss.275-276, (Özet Bildiri)

2007

2007

35. Evaluation of antioxidant capacity of nine pomegranate cultivars by three different methds

DURMAZ G., ÇAM M., HISIL Y.

2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, (Özet Bildiri)

2007

2007

36. Antioxidant Activity of Some Edible Leaves

DURMAZ G., CAM M., KUTLU T.

2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, cilt.1, ss.186, (Özet Bildiri)

2007

2007

37. Kavurman İşleminin kayısı çekirdeği yağının bazı özellikleri üstüne etkileri

DURMAZ G., KARABULUT İ., KÖYTEPE S., SEÇKİN T., KUTLU T.

XXI. Ulusal Kimya Kongresi, Malatya, Türkiye, 23 - 27 Ağustos 2007, cilt.1, ss.4, (Özet Bildiri)

2007

2007

38. Farklı kurutma metotlarının dut meyvesinin tekstürel ve termal özellikleri üzerine etkileri

ATEŞ B., DURMAZ G., KÖYTEPE S., Yılmaz İ., KUTLU T., SEÇKİN T.

XXI. Ulusal Kimya Kongresi, Malatya, Türkiye, 23 - 27 Ağustos 2007, cilt.1, ss.8, (Özet Bildiri)

2006

2006

39. Horum Dutu ( Morus nigra L.) Meyvesinin Antioksidan Özellikleri

DURMAZ G., ATEŞ B., ERDOĞAN A., KUTLU T., Yılmaz İ., CETIN M. S.

XX. Ulusal Kimya Kongresi, Kayseri, Türkiye, 4 - 08 Eylül 2006, cilt.1, ss.21, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2013

2013

1. Antioxidant Capacity Of Pomegranate Juice And Its Role In Biological Activities

DURMAZ G., CAM M., Yetim H., Çetin A.

Bioactive Food as Dietary Interventions for Liver and Gastrointestinal Disease, RONALD ROSS WATSON AND VICTOR R. PREEDY, Editör, Elsevier, New York, ss.499-511, 2013

Desteklenen Projeler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Nar kabuğundan fenolik bileşiklerin su ile ekstraksiyonunda enzim/yüzey aktif madde varlığının etkilerinin belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

DURMAZ G. (Yürütücü), KARGI Ş., MÜLLER H. T., BAY E.

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

PORTAKAL KABUĞU KAROTENOİDLERİNİN SU İLE EKSTRAKSİYONU

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

DURMAZ G. (Yürütücü)

2021 - 2023

2021 - 2023

Ispanaktan lutein ve beta-karotenin bulutlanma noktası tekniği ile ekstraksiyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

DURMAZ G. (Yürütücü), ULUATA S., ER B.

2020 - 2022

2020 - 2022

Atık kavun kabuğu ekstraktının biyoaktif özelliklerinin ve lipid oksidasyonu üzerine etkisinin araştırılması.

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

DURMAZ G. (Yürütücü), ALMUHAMED M.

2020 - 2022

2020 - 2022

Farklı Isıl İşlem Uygulamalarının Soğanda Maillard Reaksiyonu Ürünlerinin Oluşumuna Etkisinin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

DURMAZ G. (Yürütücü), YETİŞ H.

2018 - 2022

2018 - 2022

Ballarda Buğday Nişastası Kökenli Şekerlerle Yapılan Taklit/Tağşişin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora

DURMAZ G. (Yürütücü), ARSLAN T.

2018 - 2020

2018 - 2020

Gıda sanayisi atıklarından fenolik bileşiklerin kolloidal gaz afronlarıyla ekstraksiyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

DURMAZ G. (Yürütücü), JAUREGİ P.

2018 - 2020

2018 - 2020

Keten tohumu yağının oksidatif stabilitesinin mikroemülsiye polar antioksidanlarla artırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

DURMAZ G. (Yürütücü), YILMAZ A.

2017 - 2020

2017 - 2020

Üzüm pekmezinde tam invert şeker ile yapılan tağşiştaklitin tespitine yönelik metot geliştirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

DURMAZ G. (Yürütücü)

2016 - 2019

2016 - 2019

KAYISI SUYUNUN NANOEMÜLSİYE ?-TOKOFEROL İLE ZENGİNLEŞTİRİLMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

DURMAZ G. (Yürütücü)

2016 - 2019

2016 - 2019

MISIRÖZÜ YAĞI DEODORİZASYON DİSTİLATINDAN TOKOFEROL VİTAMİNLERİNİN İZOLASYONU

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

DURMAZ G. (Yürütücü)

2016 - 2017

2016 - 2017

BERRAK KAYISI SUYU ELDESİNDE BETA-KAROTEN KAZANIMININ ARTTIRILMASI

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

DURMAZ G. (Yürütücü)


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 767

h-indeksi (WOS): 15