Prof. Dr. SİBEL ULUATA


Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik

Beslenme ve Diyetetik


WoS Araştırma Alanları: Tarım ve Çevre Bilimleri (Age), Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Tarım Bilimleri


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Teknolojisi, Yağ Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

58

Yayın (WoS)

17

Yayın (Scopus)

17

Atıf (WoS)

187

H-İndeks (WoS)

6

Atıf (Scopus)

174

H-İndeks (Scopus)

7

Atıf (TrDizin)

2

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

2

Proje

17

Tez Danışmanlığı

1

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2003 - 2010

2003 - 2010

Doktora

İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri, Türkiye

1997 - 2001

1997 - 2001

Yüksek Lisans

İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye

1990 - 1994

1990 - 1994

Lisans

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2010

2010

Doktora

Bazi Bitkisel Yaglarin Karakterizasyonu

İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri, Fen Bilimleri/Kimya

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Gıda Teknolojisi

Yağ Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

İnönü Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik

Yönetimsel Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

İnönü Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi

2011 - 2019

2011 - 2019

Bölüm Başkanı

İnönü Üniversitesi

Akademi Dışı Deneyim

1995 - 2010

1995 - 2010

Öğretmen

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI , Öğretmen

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

GİDA KATKİ MADDELERİ

GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER I

BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ

Bitkisel Yag Teknolojisi

Gida Katki Maddeleri

Gidalarda Temel Islemler

Gidalarda Temel islemler

Bitkisel Yağ Teknolojisi

Gıdalarda Temel İşlemler I

Gidalarda Temel Islemler II

Gıda Katkı Maddeleri

Gıda Güvenliği Sürdürülebilir Kalkınma

Gıda Kimyası

Gıdalarda Temel İşlemler I

Gıda Katkı Maddeleri

Bitkisel Yağ Teknolojisi

Meslek Etiği

Gıdalarda Temel İşlemler I-II

Bitkisel Yağ Teknolojisi

Gıda Kimyası

Bitkisel Yağ Teknolojisi

Gıdalarda Temel İşlemler I-II

Lisans Çift Anadal

Lisans Çift Anadal

Gıdalarda Fiziksel Özellikler

GİDALARDA FİZİKSEL OZELLİKLER

Gidalarda Fiziksel Ozellikler

Bioaktif GIDA Bilesenleri

Lisans Yandal

Lisans Yandal

Gıdalarda Biyokimyasal Değişimler

Gida stabilitesi

Makaleler

Tümü (22)
SCI-E, SSCI, AHCI (16)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (16)
Scopus (16)
TRDizin (6)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2019

2019

2. Improving Oxidative Stability of Flaxseed Oil by Microemulsified Polar Antioxidants

Yılmaz A., ULUATA S., KARABULUT İ., DURMAZ G.

6th World Congress on Medicinal and Aromatic Plants, Magusa, Kıbrıs (Kktc), 13 - 17 Kasım 2019, ss.181, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

5. Determination of Lipid Hydroperoxides in Oil-in-water Emulsions using by a Fluorescent Technique

ULUATA S., Decker A. E., DURMAZ G., McClements D.

17th EuroFed Lipid congress and Expo, Sevilla, İspanya, 20 - 23 Ekim 2019, ss.269, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2016

2016

7. Determination of physical and chemical stability in nanoemulsion system using by model oil

ULUATA S.

Gıda, Metabolizma ve Sağlık:Biyoaktifbileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, Türkiye, 28 - 29 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

2017

2017

8. Determination Chemical composition and Antioxidant Activity of Terebinth (Pistacio terebinthus)seed oil

ULUATA S., ÖZDEMİR N.

International Symposium on Medical, Aromatic and Dye Plants (Reyhan 2017), 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

9. MENENGİÇ (Pistacia terebinthus) ÇEKİRDEK YAĞININ KİMYASAL BİLEŞİMİ VEANTİOKSİDAN AKTİVİTESİNİN BELİRLENMESİ

ULUATA S., ÖZDEMİR N.

İnternational Symposium on Medicinal Aromatic and Dye Plants, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

11. Photosensiztizer and Particle Size effect Lipid oxidation in Oil-in-water Emulsion

ULUATA S.

15th Euro fed Lipid Congress, Upsala, Belçika, 27 - 30 Ağustos 2017, ss.97, (Özet Bildiri)

2017

2017

12. Physical and oxidative stability of self-emulsifying Krill oil-in water emulsion

Wu Q., Decker E. A., ULUATA S., Cui L., Wang C., Li D.

2017 AOCS Annual Meeting and expo, 30 Nisan - 03 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2014

2014

22. Chemical composition of arbequina extra virgin olive oil

ULUATA S., ALTUNTAŞ Ü., ÖZÇELİK B.

Functional Food, Nutraceuticals, natural health products and Dietary supplements, 14 - 17 Ekim 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

23. Fatty acid Composition and tocopherol content of white mulberry Morus alba Seed oil

ULUATA S., ÖZDEMİR N.

12th Euro Fed Lipid Congress, 14 - 17 Eylül 2014, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2014

2014

24. Fatty acid Composition Antioxidant Activity and Oxidative Stabilty of Apricot Kernel oil

ULUATA S.

105th AOCS Annual Meeting, 4 - 07 Mayıs 2014, (Özet Bildiri)

2011

2011

29. Determination Fatty acid Tocopherol contents and antioxidant capacities of some waste oil seeds

ULUATA S.

4th International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 Ekim 2011, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2011

2011

30. Tüketilmeyen Bazı bitkisel Yağların Kısmi Karekterizasyonu

ULUATA S., ÖZDEMİR N.

Ulusal Kimya Kongresi, Erzurum, Türkiye, 27 Haziran - 02 Temmuz 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

31. Geleneksel olarak Tüketilmeyen Bazı bitkisel Yağların Kısmi Karakterizasyonu

ULUATA S., ÖZDEMİR N.

25.Ulusal Kimya Kongresi, Türkiye, 27 Haziran - 02 Temmuz 2011, (Özet Bildiri)

Desteklenen Projeler

2021 - 2023

2021 - 2023

Ispanaktan lutein ve beta-karotenin bulutlanma noktası tekniği ile ekstraksiyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

DURMAZ G. (Yürütücü), ULUATA S., ER B.

2019 - 2023

2019 - 2023

Zencefil Biyoaktif Bilesenlerinin Enkapsulasyonu ve Biyoyararlılığının Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

ULUATA S. (Yürütücü), YELMER N.

2022 - 2022

2022 - 2022

Uluslararası Maldia Sağlık Bilimleri Kongresi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

YILDIZ T. (Yürütücü), ÇELİK O. T., SAĞLAM M., TALU B., AKSOY DERYA Y., UÇAR T., et al.

2021 - 2022

2021 - 2022

Covid 19 Pandemi Sürecinin Beslenme Alışkanlığı Üzerine Etkisinin AraştırılmasıSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ULUATA S. (Yürütücü), GÜLER P.

2020 - 2022

2020 - 2022

Helal Gıda Analiz Yöntemleri ve Tüketici eğilimlerinin Araştırılması (Malatya örneği)

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

ULUATA S. (Yürütücü), GÜLER P.

2019 - 2021

2019 - 2021

Omega-3 Yağ Asitleri ile Zenginleştirilmiş Kayısı Suyunun Fiziksel ve Oksidatif Stabilitesinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

ULUATA S. (Yürütücü), ABACI Z. M.

2016 - 2018

2016 - 2018

GIDA ANALİZLERİ VE MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARLARININ GELİŞTİRİLMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü

ULUATA S. (Yürütücü)

2017 - 2017

2017 - 2017

Emülsiyon sistemlerde oksidasyon etkisinin araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ULUATA S. (Yürütücü)


Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Ağustos 2017 - 01 Ağustos 2017

01 Ağustos 2017 - 01 Ağustos 2017

15th Eurofed Lipid Congress

Katılımcı

Uppsala-İsveç

01 Eylül 2016 - 01 Eylül 2016

01 Eylül 2016 - 01 Eylül 2016

Eurofedlipid

Katılımcı

-Belçika

01 Mayıs 2016 - 01 Mayıs 2016

01 Mayıs 2016 - 01 Mayıs 2016

AOCS anuual meeting

Katılımcı

-Amerika Birleşik Devletleri

01 Ağustos 2015 - 01 Ağustos 2015

01 Ağustos 2015 - 01 Ağustos 2015

Eurofedlipid

Katılımcı

-İtalya

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 127

h-indeksi (WOS): 6