Eğitim Bilgileri
2003 - 2010
2003 - 2010Doktora
İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri, Türkiye
1997 - 2001
1997 - 2001Yüksek Lisans
İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye
1990 - 1994
1990 - 1994Lisans
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2010
2010Doktora
Bazi Bitkisel Yaglarin Karakterizasyonu
İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri, Fen Bilimleri/Kimya
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası
Gıda Teknolojisi
Yağ Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorDoç. Dr.
İnönü Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik
Yönetimsel Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
İnönü Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi
2011 - 2019
2011 - 2019Bölüm Başkanı
İnönü Üniversitesi
Akademi Dışı Deneyim
1995 - 2010
1995 - 2010Öğretmen
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI , Öğretmen
Verdiği Dersler
Ön Lisans
Gıda Güvenliği
Ön Lisans
GİDA KATKİ MADDELERİ
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER I
BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ
Bitkisel Yag Teknolojisi
Gida Katki Maddeleri
Gidalarda Temel Islemler
Gidalarda Temel islemler
Bitkisel Yağ Teknolojisi
Gıdalarda Temel İşlemler I
Gidalarda Temel Islemler II
Gıda Katkı Maddeleri
Gıda Güvenliği
Gıda Kimyası
Gıdalarda Temel İşlemler I
Gıda Katkı Maddeleri
Bitkisel Yağ Teknolojisi
Meslek Etiği
Gıdalarda Temel İşlemler I-II
Bitkisel Yağ Teknolojisi
Gıda Kimyası
Bitkisel Yağ Teknolojisi
Gıdalarda Temel İşlemler I-II
Makaleler
Tümü (22)
SCI-E, SSCI, AHCI (16)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (16)
Scopus (16)
TRDizin (6)
Diğer Yayınlar (1)
2025
20251. Investigation of storage stability and in vitro digestion of nanoemulsions loaded carotenoids from Gracilaria dura, Sargassum acinarium and Ulva rigida macroalgae
Koşar M., Arslan M. E., Mohammed A., Sarıbaş G., DURMAZ G., OKUDAN E. Ş., et al.
European Food Research and Technology
, cilt.251, sa.12, ss.4615-4635, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20242. Halal Food Analysis Methods and Research on Consumer Trends: Malatya Example
GÜLER P., ULUATA S.
Academic Platform Journal of Halal Life Style
, 2024 (Hakemli Dergi)
2023
20233. COVID-19 PANDEMİ KISITLAMALARININ BESLENME ALIŞKANLIKLARINA ETKİSİ
GÜLER P., BOZKIR Ç., uluata s.
Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.32, sa.2, ss.237-243, 2023 (TRDizin)
2022
20224. Attitudes and Behaviors of Turkish Consumers Regarding the Olive Oil Consumption
ALTUNTAŞ Ü., GÜZEL İ., YILMAZ Ö., ULUATA S., ÖZÇELİK B.
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.15, ss.1-13, 2022 (TRDizin)
2022
20225. Comparing physical stability of ultrasound and Pickering emulsion fortified with vitamin D
ULUATA S., Avci S., DURMAZ G.
JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
, cilt.99, ss.91-92, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20226. DETERMINATION OF PHYSICAL STABILITY OF OMEGA-3 FATTY ACID NANOEMULSIONS AT DIFFERENT CONDITIONS
ABACI Z. M., ULUATA S.
GIDA , cilt.47, sa.4, ss.616-629, 2022 (TRDizin)
2021
20217. Determination of Lipid Hydroperoxides in Oil-in-water Emulsions Using by a Novel Technique.
ULUATA S., DURMAZ G., McClements D., Decker E.
JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
, cilt.98, ss.120, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20218. Characterization of Turkish Extra Virgin Olive Oils and Classification Based on Their Growth Regions Coupled with Multivariate Analysis
ULUATA S., Altuntaş Ü., Özçelik B.
FOOD ANALYTICAL METHODS
, cilt.14, sa.8, ss.1682-1694, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20219. Ability of Sodium Dodecyl Sulfate (SDS) Micelles to Increase the Antioxidant Activity of alpha-Tocopherol
Inchingolo R., Bayram I., Uluata S., Kiralan S. S., Rodriguez-Estrada M. T., McClements D. J., et al.
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
, cilt.69, sa.20, ss.5702-5708, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202110. Comparing DPPP fluorescence and UV based methods to assess oxidation degree of krill oil-in-water emulsions
ULUATA S., DURMAZ G., McClements D. J., Decker E. A.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.339, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201911. Apium Plants: Beyond Simple Food and Phytopharmacological Applications
Salehi B., Venditti A., Frezza C., YÜCETEPE A., Altuntaş Ü., ULUATA S., et al.
APPLIED SCIENCES-BASEL
, cilt.9, sa.17, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201712. Evaluation of Chemical Characterization, Antioxidant Activity and Oxidative Stability of Some Waste Seed Oil
ULUATA S.
Turkish Journal of Agriculture and Forestry
, cilt.5, ss.48-53, 2017 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2017
201713. Evaluation of Chemical Characterization,Antioxidant Activity and Oxidative Stability of Some waste seed oil
ULUATA S., ÖZDEMİR N.
Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology
, cilt.5, sa.1, ss.48-53, 2017 (TRDizin)
2016
201614. Riboflavin-induced oxidation in fish oil-in-water emulsions: Impact of particle size and optical transparency
Uluata S., McClements D. J., Decker E. A.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.213, ss.457-461, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201615. Effect of Extraction Method on Biochemical Properties and Oxidative Stability of Apricot Seed Oil
ULUATA S.
AKADEMİK GIDA
, cilt.14, ss.333-340, 2016 (TRDizin)
2016
201616. Physical and oxidation stability of self-emulsifying krill oil-in-water emulsions
Wu Q., Uluata S., Cui L., Wang C., Li D., Mcclements J., et al.
FOOD & FUNCTION
, cilt.7, sa.8, ss.3590-3598, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201617. Biochemical Characterization of Arbequina Extra Virgin Olive Oil Produced in Turkey
ULUATA S., Altuntaş Ü., Özçelik B.
JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
, cilt.93, sa.5, ss.617-626, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201618. Biochemical Characterization of Arbequina Extra Virgin Olive Oil Produced in Turkey
ULUATA S., Altuntas U., Ozcelik B.
JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY , cilt.93, ss.617-626, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201619. Optimization of Nanoemulsion Fabrication Using Microfluidization: Role of Surfactant Concentration on Formation and Stability
Uluata S., Decker E. A., McClements D. J.
FOOD BIOPHYSICS
, cilt.11, sa.1, ss.52-59, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201520. Physical Stability, Autoxidation, and Photosensitized Oxidation of omega-3 Oils in Nanoemulsions Prepared with Natural and Synthetic Surfactants
Uluata S., McClements D. J., Decker E. A.
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
, cilt.63, sa.42, ss.9333-9340, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201521. How the Multiple Antioxidant Properties of Ascorbic Acid Affect Lipid Oxidation in Oil-in-Water Emulsions
ULUATA S., McClements D. J., Decker E. A.
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
, cilt.63, sa.6, ss.1819-1824, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201222. Antioxidant Activities and Oxidative Stabilities of Some Unconventional Oilseeds
ULUATA S., ÖZDEMİR N.
JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
, cilt.89, sa.4, ss.551-559, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2022
20221. ALOE VERA (Aloe arborescens) BİTKİSİNİN ANTİOKSİDAN KAPASİTESİ, TOPLAM FENOL İÇERİĞİ ve FİZİKO-KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
İZCİLAR F., BİNGÜL S., GÖKBULUT İ., DURMAZ G., ULUATA S.
Uluslararası Maldia Sağlık Bilimleri Kongresi, Malatya, Türkiye, 14 Ekim 2022, (Özet Bildiri)
2019
20192. Improving Oxidative Stability of Flaxseed Oil by Microemulsified Polar Antioxidants
Yılmaz A., ULUATA S., KARABULUT İ., DURMAZ G.
6th World Congress on Medicinal and Aromatic Plants, Magusa, Kıbrıs (Kktc), 13 - 17 Kasım 2019, ss.181, (Tam Metin Bildiri)
2019
20193. Determination of Lipid hydroperoxides in oil-in-water emulsion using by fluorescent technique
ULUATA S., DURMAZ G., McClements J. D., Decker E. A.
17th Euro Fed Lipid Congress and Expo, 20 - 23 Ekim 2019, (Özet Bildiri)
2019
20194. Potential of Emulsion-based Delivery Systems to Enhance Vitamin D Bioavailability
GÜMÜŞ C. E., ULUATA S.
14th Euro Fed Lipid Congress and Expo, 20 - 23 Ekim 2019
2019
20195. Determination of Lipid Hydroperoxides in Oil-in-water Emulsions using by a Fluorescent Technique
ULUATA S., Decker A. E., DURMAZ G., McClements D.
17th EuroFed Lipid congress and Expo, Sevilla, İspanya, 20 - 23 Ekim 2019, ss.269, (Özet Bildiri)
2018
20186. Ability of SDS miccelles to increase Antioxidant activity of a-tocopherol
Inchingolo R., Kiralan S. S., ULUATA S., Estrada M. T. R., McClements J. D., Decker E. A.
2018 Annual American Oil Chemistry Meeting, 6 - 09 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2016
20167. Determination of physical and chemical stability in nanoemulsion system using by model oil
ULUATA S.
Gıda, Metabolizma ve Sağlık:Biyoaktifbileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, Türkiye, 28 - 29 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2017
20178. Determination Chemical composition and Antioxidant Activity of Terebinth (Pistacio terebinthus)seed oil
ULUATA S., ÖZDEMİR N.
International Symposium on Medical, Aromatic and Dye Plants (Reyhan 2017), 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
20179. MENENGİÇ (Pistacia terebinthus) ÇEKİRDEK YAĞININ KİMYASAL BİLEŞİMİ VEANTİOKSİDAN AKTİVİTESİNİN BELİRLENMESİ
ULUATA S., ÖZDEMİR N.
İnternational Symposium on Medicinal Aromatic and Dye Plants, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201710. Photosensitizer and Particle size effect on Lipid oxidation in oil-in water emulsion
ULUATA S., McClements J. D., Decker E. A.
15th Euro Fed Lipidcongress, 27 - 30 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)
2017
201711. Photosensiztizer and Particle Size effect Lipid oxidation in Oil-in-water Emulsion
ULUATA S.
15th Euro fed Lipid Congress, Upsala, Belçika, 27 - 30 Ağustos 2017, ss.97, (Özet Bildiri)
2017
201712. Physical and oxidative stability of self-emulsifying Krill oil-in water emulsion
Wu Q., Decker E. A., ULUATA S., Cui L., Wang C., Li D.
2017 AOCS Annual Meeting and expo, 30 Nisan - 03 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2017
201713. Investigation of the influence of particle size in oil in water emulsion system
ULUATA S., McClements J. D., Decker E. A.
YABITED, Türkiye, 13 - 15 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
2016
201614. Omega 3 yağlarının nanoemulsiyonun Fiziksel ve oksidatif stabilitesinin belirlenmesi
ULUATA S., McClements D. J., Eric A D.
12. Gıda Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201615. Gaziantep yöresine ait Sızma zeytin yağlarının Bazı karakteristik özellikleri ve Antioksidan Aktivitelerinin Belirlenmesi
ULUATA S., ALTUNTAŞ Ü., ÖZÇELİK B., Abidin T.
Türkiye II. Zeytin ve Zeytinyağı Kongresi, Türkiye, 2 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201616. Fabrication of Nanoemulsion using Microfludization Role of Surfactant Concentration on Formation and Stability
ULUATA S., McClements D. J., Decker E. A.
14th EuroFed Lipid, 18 - 21 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
2016
201617. Autoxidation and photosensitized oxidation of w 3 oils in nanoemulsion
ULUATA S., D Julian M., Decker E. A.
14th Eurofed Lipid, 18 - 21 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
2016
201618. Optimization of Nanoemulsion Fabrication using Microfluidization Role of Surfactant Concentration on Formation and Stability
ULUATA S., McClements D. J., Decker E. A.
107th AOCS Annual meeting, 1 - 04 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)
2015
201519. Biochemical Characterization of Arbequina Extra virgin Olive Oil Produced in Turkey
Umit A., ULUATA S., Beraat O.
13th EuroFed Lipid, 27 - 29 Eylül 2015, (Özet Bildiri)
2015
201520. Ascorbic Acid Multiple Properties and its Affect on Lipid oxidation oil in water Emulsion System
ULUATA S., McClements D. J., Decker E. A.
YABITED, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
2015
201521. Ascorbic acid Oxygen Scavenging Properties and Its Effect on Lipid Oxidation in Oil in Water Emulsion System
ULUATA S., David J M., Eric A D.
106th AOCS Annual Meeting, 1 - 04 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
2014
201422. Chemical composition of arbequina extra virgin olive oil
ULUATA S., ALTUNTAŞ Ü., ÖZÇELİK B.
Functional Food, Nutraceuticals, natural health products and Dietary supplements, 14 - 17 Ekim 2014, (Özet Bildiri)
2014
201423. Fatty acid Composition and tocopherol content of white mulberry Morus alba Seed oil
ULUATA S., ÖZDEMİR N.
12th Euro Fed Lipid Congress, 14 - 17 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
2014
201424. Fatty acid Composition Antioxidant Activity and Oxidative Stabilty of Apricot Kernel oil
ULUATA S.
105th AOCS Annual Meeting, 4 - 07 Mayıs 2014, (Özet Bildiri)
2013
201325. Determination of Some Biochemical Characteristics and Antioxidant Activity of Extra Virgin Olive oil produced from Ayvalık Olive Cultivars in Turkey
ULUATA S., ALTUNTAŞ Ü., ÖZÇELİK B.
IFT13 Annual Meeting, 13 - 16 Temmuz 2013, (Özet Bildiri)
2013
201326. Characterization of The Extra Virgin Olive oils Produced from Arbequina cultivars cultivated in Turkey
ULUATA S., ALTUNTAŞ Ü., ÖZÇELİK B.
Eurofoodchem XVII, 7 - 10 Haziran 2013, (Özet Bildiri)
2012
201227. Kiraz Prunus avium çekirdek yağının antioksidan aktivite ve oksidatif stabilitesinin belirlenmesi
ULUATA S., ÖZDEMİR N.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)
2012
201228. Kavun Cucumis melo çekirdek yağının yağ asidi bileşenlerinin antioksidan aktivite ve oksidatif stabilitesinin belirlenmesi
ULUATA S., ÖZDEMİR N.
11. Türkiye Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)
2011
201129. Determination Fatty acid Tocopherol contents and antioxidant capacities of some waste oil seeds
ULUATA S.
4th International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 Ekim 2011, (Özet Bildiri)
2011
201130. Tüketilmeyen Bazı bitkisel Yağların Kısmi Karekterizasyonu
ULUATA S., ÖZDEMİR N.
Ulusal Kimya Kongresi, Erzurum, Türkiye, 27 Haziran - 02 Temmuz 2011, (Özet Bildiri)
2011
201131. Geleneksel olarak Tüketilmeyen Bazı bitkisel Yağların Kısmi Karakterizasyonu
ULUATA S., ÖZDEMİR N.
25.Ulusal Kimya Kongresi, Türkiye, 27 Haziran - 02 Temmuz 2011, (Özet Bildiri)
Desteklenen Projeler
2021 - 2023
2021 - 2023Ispanaktan lutein ve beta-karotenin bulutlanma noktası tekniği ile ekstraksiyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
DURMAZ G. (Yürütücü), ULUATA S., ER B.
2019 - 2023
2019 - 2023Zencefil Biyoaktif Bilesenlerinin Enkapsulasyonu ve Biyoyararlılığının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ULUATA S. (Yürütücü), YELMER N.
2022 - 2022
2022 - 2022Uluslararası Maldia Sağlık Bilimleri Kongresi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
YILDIZ T. (Yürütücü), ÇELİK O. T., SAĞLAM M., TALU B., AKSOY DERYA Y., UÇAR T., et al.
2021 - 2022
2021 - 2022
Covid 19 Pandemi Sürecinin Beslenme Alışkanlığı Üzerine Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ULUATA S. (Yürütücü), GÜLER P.
2020 - 2022
2020 - 2022Helal Gıda Analiz Yöntemleri ve Tüketici eğilimlerinin Araştırılması (Malatya örneği)
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ULUATA S. (Yürütücü), GÜLER P.
2019 - 2021
2019 - 2021Omega-3 Yağ Asitleri ile Zenginleştirilmiş Kayısı Suyunun Fiziksel ve Oksidatif Stabilitesinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ULUATA S. (Yürütücü), ABACI Z. M.
2018 - 2020
2018 - 2020Fosfolipidlerin krill yağ-su emülsiyonu oksidatif stabilitesi üzerine etkisinin araştırılması ve oksidatif stabilitesinin balık yağ-su emülsiyonu ile karşılaştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ULUATA S. (Yürütücü), DECKER E.
2016 - 2018
2016 - 2018GIDA ANALİZLERİ VE MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARLARININ GELİŞTİRİLMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü
ULUATA S. (Yürütücü)
2017 - 2017
2017 - 2017Emülsiyon sistemlerde oksidasyon etkisinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ULUATA S. (Yürütücü)
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Ağustos 2017 - 01 Ağustos 2017
01 Ağustos 2017 - 01 Ağustos 201715th Eurofed Lipid Congress
Katılımcı
Uppsala-İsveç
01 Eylül 2016 - 01 Eylül 2016
01 Eylül 2016 - 01 Eylül 2016Eurofedlipid
Katılımcı
-Belçika
01 Mayıs 2016 - 01 Mayıs 2016
01 Mayıs 2016 - 01 Mayıs 2016AOCS anuual meeting
Katılımcı
-Amerika Birleşik Devletleri
01 Ağustos 2015 - 01 Ağustos 2015
01 Ağustos 2015 - 01 Ağustos 2015