Eğitim Bilgileri
2008 - 2012
2008 - 2012Doktora
Namık Kemal Üniversitesi, Fen Bilimleri, Türkiye
2004 - 2007
2004 - 2007Yüksek Lisans
Gaziosman Paşa Üniversitesi, Fen Bilimleri, Türkiye
1999 - 2003
1999 - 2003Lisans
Gaziosman Paşa Üniversitesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2012
2012Doktora
Beyaz peynir üretiminde kullanılanbazı laktik asit bakterilerinin proteoliz, ACE-inhibisyon aktivitesi ve aroma oluşumuna etkilerinin belirlenmesi
Namık Kemal Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
2007
2007Yüksek Lisans
Yöresel bir Gıdadan izole edilen bakteriyosin üreten bakterinin teşhisi ve bakteriyosinin karakterizasyonu
Gaziosman Paşa Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2014 - 2018
2014 - 2018Yrd. Doç. Dr.
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2013 - 2014
2013 - 2014Uzman
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Akademi Dışı Deneyim
2010 - 2012
2010 - 2012Goda Mühendisi
ENKAY temizlik Tic. Lim. Şti, Goda Mühendisi
2006 - 2009
2006 - 2009Proje Müdürü
Terakki Toplu Yemek Tahh. Tic. Lim.Şti, Proje Müdürü
2004 - 2006
2004 - 2006Gıda Mühendisi
Özkaleli Gıda Petrol Üret San. Ve ÜretimPazarlam.A.ş, Gıda Mühendisi
Verdiği Dersler
Lisans
Lisans
Gıda Biyokimyası
Gıda Muhafaza Teknikleri
Gıda Mühendisliği Laboratuvar Teknikleri
Temel işlemler laboratuvarı
Gıda Mühendisliğinde Tasarım I
Hazır Yemek Teknolojisi
Gıda Mühendisliği Tasarım II
Gıda Mühendisliği Laboratuvar Teknikleri
Gıda Mühendisliğinde Tasarım I
Gıda Biyokimyası
Gıda Muhafaza Teknikleri
Gıda Mühendisliği Tasarım II
Gıda Mühendisliğinde Tasarım I
Yeni Ürün Geliştirme
Hazır Yemek Teknolojisi
Gıda Mühendisliği Tasarım II
Gıda Mühendisliği Laboratuvar Teknikleri
Gıda Mühendisliği Laboratuvar Teknikleri
Temel işlemler Laboratuvarı
Yeni Ürün Geliştirme
Gıda Mühendisliği Tasarım II
Gıda Mühendisliğinde Tasarım I
Hazır Yemek Teknolojisi
Gıda Muhafaza Teknikleri
Gıda Mühendisliği Tasarım II
Yeni Ürün Geliştirme
Hazır Yemek Teknolojisi
Gıda Mühendisliğinde Tasarım I
Gıda Mühendisliği Laboratuvar Teknikleri
Temel işlemler Laboratuvarı
Gıda Muhafaza Teknikleri
Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuat
Gıdalarda Duyusal Analiz
Hazır Yemek Teknolojisi
Lisans Çift Anadal
Gıda Güvenliği ve Kalite Sistemleri
Lisans Çift Anadal
Biyoaktif Gıda Bileşenleri
Gıdaların Soğukta Muhafazası ve Dondurma
Biyoaktif Gıda Bileşenleri
Gıdaların soğukta Muhafazası ve Dondurma
Gıdaların Soğukta Muhafazası ve Dondurma
Gıda Güvenliği ve Kalite Sistemleri
Gıdaların Soğukta Muhafazası ve Dondurma
Biyoaktif Gıda bileşenleri
Gıdaların Soğukta Muhafazası ve Dondurma
Biyoaktif Gıda bileşenleri
Makaleler
Tümü (23)
SCI-E, SSCI, AHCI (18)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (18)
Scopus (23)
TRDizin (2)
2025
20251. Process development for TGase-assisted plant-based probiotic yogurt production with Lactobacillus acidophilus LA-5 and EU PDO Malatya apricot (Prunus armeniaca L.) kernel extract
ŞAHİNGİL D., Alkan G., HAYALOĞLU A. A.
Applied Food Research
, cilt.5, sa.2, 2025 (Scopus)
2025
20252. A plant-based cheese alternative (PCA) developed by oleogelation with apricot kernel oil and incorporation of the kernel press cake: An alternative approach to produce PCA containing lower saturated fatty acid
Fidan Ş., Tekin A., ŞAHİNGİL D., KARABULUT İ., HAYALOĞLU A. A.
Innovative Food Science and Emerging Technologies
, cilt.102, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20253. Unveiling the Potential of EU PDO Registered Malatya Apricot (Prunus armeniaca L.): Compositional, Functional, Nutritional, and Economic Aspects
Dikilitaş Saçkesen Ş. N., KARAKAYA S., DURMAZ G., GÜNDÜZ O., ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.
ACS Food Science and Technology
, cilt.5, sa.3, ss.909-924, 2025 (Scopus)
2024
20244. A geographically-registered Arapgir purple basil pesto sauce prepared with four different cheese varieties: Comparison of physical, bioactive and rheological properties
ALTAY K., ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.
Food Chemistry Advances
, cilt.4, sa.4, ss.100587, 2024 (Scopus)
2024
20245. Isolation and characterization of a new potential source of bioactive peptides: White mulberry (Morus alba) fruits and its leaves
KIRAÇ DEMİREL F. T., ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.
Food Chemistry Advances
, cilt.4, 2024 (Scopus)
2024
20246. Influence of using different ratios of small ruminants (ovine and caprine) milk on compositional and proteolytic changes during ripening of raw milk lighvan cheese
Soltani M., Saremnezhad S., Kanmaz H., Tekin A., Gökçe Y., Kaya B., et al.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL
, cilt.149, sa.105821, ss.1-10, 2024 (Scopus)
2022
20227. An alternative plant-based fermented milk with kefir culture using apricot (Prunus armeniaca L.) seed extract: Changes in texture, volatiles and bioactivity during storage
Uruc K., Tekin A., Sahingil D., Hayaloglu A. A.
INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES
, cilt.82, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20228. Floral authentication of some monofloral honeys based on volatile composition and physicochemical parameters
YILDIZ O., GÜRKAN H., ŞAHİNGİL D., DEĞİRMENCİ A., ER KEMAL M., KOLAYLI S., et al.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.248, sa.8, ss.2145-2155, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20229. ACE-inhibitory activities of peptide fractions (<3 kDa) and identification of peptide sequence by MALDI-ToF-MS in model cheeses incorporating different Lactobacillus species
ŞAHİNGİL D., Gokce Y., ÇELİKBIÇAK Ö., HAYALOĞLU A. A.
JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
, cilt.110, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202210. Enrichment of antioxidant activity, phenolic compounds, volatile composition and sensory properties of yogurt with rosehip (Rosa canina L.) fortification
Sahingil D., Hayaloglu A. A.
INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE
, cilt.28, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202211. Characterization of Antimicrobial Peptide Fraction Producing Lactobacillus spp. Based on LC/MS-MS and Determination of ACE-inhibitory Activity in Kefir
Atalay M., ŞAHİNGİL D.
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI
, cilt.28, sa.3, ss.372-384, 2022 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2021
202112. Rheological and physicochemical properties of apricot kernel cream-An innovative cream-like product
ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.45, sa.12, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202013. A comparative study of compositional, antioxidant capacity, ACE-inhibition activity, RP-HPLC peptide profile and volatile compounds of herbal artisanal cheeses
Sulejmani E., ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL
, cilt.111, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202014. GC/MS-Olfactometric Characterization of the Volatile Compounds, Determination Antimicrobial and Antioxidant Activity of Essential Oil from Flowers of Calendula (Calendula officinalis L.)
ŞAHİNGİL D.
JOURNAL OF ESSENTIAL OIL BEARING PLANTS
, cilt.22, sa.6, ss.1571-1580, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201915. Effect of blends of camel chymosin and microbial rennet (Rhizomucor miehei) on chemical composition, proteolysis and residual coagulant activity in Iranian Ultrafiltered White cheese
Soltani M., ŞAHİNGİL D., Gokce Y., HAYALOĞLU A. A.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.56, sa.2, ss.589-598, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201916. Optimization of proteolysis and angiotensin converting enzyme inhibition activity in a model cheese using response surface methodology
ŞAHİNGİL D., GOKCE Y., Yuceer M., HAYALOĞLU A. A.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.99, ss.525-532, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201617. Changes in volatile composition and sensory properties of Iranian ultrafiltered white cheese as affected by blends of Rhizomucor miehei protease or camel chymosin
SOLTANI M., ŞAHİNGİL D., GOKCE Y., HAYALOĞLU A. A.
JOURNAL OF DAIRY SCIENCE
, cilt.99, sa.10, ss.7744-7754, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201418. Changes in volatile composition, proteolysis and textural and sensory properties of white-brined cheese: effects of ripening temperature and adjunct culture
ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A., Simsek O., Ozer B.
DAIRY SCIENCE & TECHNOLOGY
, cilt.94, sa.6, ss.603-623, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201419. Changes of proteolysis and angiotensin-I converting enzyme-inhibitory activity in white-brined cheese as affected by adjunct culture and ripening temperature
ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A., KIRMACI H. A., Ozer B., Simsek O.
JOURNAL OF DAIRY RESEARCH
, cilt.81, sa.4, ss.394-402, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201420. Enterocin HZ produced by a wild Enterococcus faecium strain isolated from a traditional, starter-free pickled cheese
Yildirim Z., Bilgin H., Isleroglu H., Tokatli K., Sahingil D., Yildirim M.
JOURNAL OF DAIRY RESEARCH
, cilt.81, sa.2, ss.164-172, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201321. Characterizing volatile compounds and proteolysis in Gokceada artisanal goat cheese
HAYALOĞLU A. A., Yasar K., TÖLÜ C., ŞAHİNGİL D.
SMALL RUMINANT RESEARCH
, cilt.113, sa.1, ss.187-194, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201322. Volatiles and sensory evaluation of goat milk cheese Gokceada as affected by goat breeds (Gokceada and Turkish Saanen) and starter culture systems during ripening
HAYALOĞLU A. A., TÖLÜ C., Yasar K., ŞAHİNGİL D.
JOURNAL OF DAIRY SCIENCE
, cilt.96, sa.5, ss.2765-2780, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201123. Characterization of lactococcin BZ produced by Lactococcus lactis subsp lactis BZ isolated from boza
Sahingil D., Isleroglu H., Yildirim Z., Akcelik M., Yildirim M.
TURKISH JOURNAL OF BIOLOGY
, cilt.35, sa.1, ss.21-33, 2011 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2021
20211. An alternative plant-based fermented milk by kefir grains: Changes in texture, volatiles and bioactivity during storage
Uruç K., TEKİN A., ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.
12th NIZO Dairy Conference Innovations in Dairy Ingredients, Papendal, Hollanda, 5 - 08 Ekim 2021, (Özet Bildiri)
2020
20202. KAPARİ BİTKİSİNDEN ELDE EDİLEN HAM YAĞIN BAZI FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİ, ANTİOKSİDAN AKTİVİTESİ VE GC-FID İLE YAĞ ASİTLERİ KOMPOZİSYONUNUN BELİRLENMESİ
ŞAHİNGİL D.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2018
20183. DETERMINATION of VOLATILES, ANTIMICROBIAL and ANTIOXIDANT ACTIVITY of EXTRACTS from FLOWERS of CALENDULA (Calendula officinalis L.)
ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.
4th International Symposium of Medicinal and Aromatic Plants was, 2 - 04 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
20184. Investigation of Kefır, A Functıonal Dairy Product, Its Antimicrobial and Bioactive Peptide Formation Properties And Antimicrobial Effect Spectrums
ŞAHİNGİL D., ATALAY M.
‘ Innovations in Food Science and Human Nutrition (IFHN-2018), Roma, İtalya, 13 - 15 Ekim 2018, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2018
20185. Determination of antimicrobial activity (Gram positive and Gram negative pathogens) and antioxidant activity of extracts of methanolic, ethanolic and aqueous and SPME-GS/MS volatile profile of Calendula officinalis flowers
ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.
IV TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER SEMPOZYUMU, İzmir, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
20186. Identification of bioactive properties (ACE-Inhibition and Antioxidant Activities) of protein-extracts and fractions from White Mulberry (Morus Alba L.) and leaves
ŞAHİNGİL D., PİRİNÇ F. T.
4.İnternational Symposium of Medicinal and Aromatic plants, İzmir, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2018, ss.182, (Tam Metin Bildiri)
2018
20187. Changes in volatiles, antioxidant activity and proteolysis of cheese as affected by plants addition
HAYALOĞLU A. A., Gökçe Y., KANMAZ H., ABACI Z. M., Durmuş E., Dinç R., et al.
Innovations in Food Science and Human Nutrition, Roma, İtalya, 13 - 15 Eylül 2018, (Özet Bildiri)
2018
20188. Yandım Çavuş Ayranı: Its Manufacturing Procedure and Some Nutritional Characteristics
ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.
The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
20189. A traditional foods: Composition and production of Malatya Tarhana (Darhane)
ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.
The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201810. Effects on Physico-Chemical, Proteolysis and Antioxidant Capacity Use of Capper in Cheeses
ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.
INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201811. Determination of Some Quality Characteristics of Cheese with Addition of some plants Dill, Garlic, Grape Seed and Flaxseed
KANMAZ H., Gökçe Y., ERGÜL S., YEL P. Ö., ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.
INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201812. Use of Rosehip (Rosa canina) on Physicochemical, Antioxidant Capacity, Volatile Composition and Sensory Properties of Yogurt
ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.
INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201813. MICROBIOLOGICAL, CHEMICAL AND ANTIOXIDANT PROPERTIES OF TRADITIONAL TARHANA CHIPS WITH FERMENTED KEFIR
ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.
The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 11 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201814. Determination of Some Quality Characteristics of Cheese with Addition of some plants Dill, Garlic, Grape Seed and Flaxseed
KANMAZ H., Gökçe Y., ERGÜL S., Yel P. Ö., ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.
NTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Antalya, Türkiye, 11 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2017
201715. HEAD-SPACE AROMA PROFILE AND FATTY ACIDS COMPOSITION FOR THE CHARACTERIZATION OF CAPERS FROM MALATYA IN TURKEY
ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.
INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, 5 - 07 Ekim 2017, ss.101, (Özet Bildiri)
2017
201716. Chemical Composition, Fatty Acids and Antioxidant Activities of Caper oil harvested in Turkey
ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.
16 th Euro Fed Lipid Congress and Expo, 16 - 19 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2016
201617. Effects of Adjunt Culture and Ripening Temperature on Proteolysis Volatiles Texture and Sensory Properties of Beyaz peynir White brined Cheese
HAYALOĞLU A. A., ŞAHİNGİL D.
International Turkic World Conference on Chemical Sciences and Technologies, 26 - 30 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201618. Effects of Adjunct Culture and Ripening Temperature on Proteolysis, Volatiles, Texture and Sensory Propertıes of Beyaz Peynir, White-Brined Cheese.
HAYALOĞLU A. A., ŞAHİNGİL D.
International Turkic World Conference on Chemical Sciences and Technologies, Skopje, Makedonya, 26 - 27 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201619. Volatile compounds of monofloral Turkish honeys
YILDIZ O., KOLAYLI S., HAYALOĞLU A. A., ŞAHİNGİL D., GÜRKAN H.
13th Asian Apicultural Association Conference, Jeddah, Birleşik Arap Emirlikleri, 24 - 26 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2016
201620. Honey varieties and honey plants in Turkey.
HAYALOĞLU A. A., ŞAHİNGİL D., GÜRKAN H.
13th Asian Apicultural Association Conference, Jeddah, Suudi Arabistan, 24 - 26 Nisan 2016, ss.387, (Özet Bildiri)
2016
201621. Volatiles compounds of monofloral Turkish honeys.
YILDIZ O., KOLAYLI S., HAYALOĞLU A. A., ŞAHİNGİL D., GÜRKAN H.
13th Asian Apicultural Association Conference, Jeddah, Suudi Arabistan, 24 - 26 Nisan 2016, ss.117, (Özet Bildiri)
2015
201522. Optimization of ripening time temperature and salt concentration in a model cheese using response surface methodology determination of proteolysis and bioactive properties
HAYALOĞLU A. A., ŞAHİNGİL D., Gökçe Y.
18. EuroFoodChem, Madrid, Spain, 13 - 16 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2012
201223. Kars Kaşar Peynirlerinin Proteoliz Düzeyi ve Aroma Maddeleri Kompozisyonu
HAYALOĞLU A. A., LEVENT O., GÜRKAN H., ŞAHİNGİL D.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.528, (Özet Bildiri)
2012
201224. Kars Kaşar peynirlerinin Proteoliz düzeyi ve Aroma Maddelerinin Kompozisyonu.
HAYALOĞLU A. A., LEVENT O., GÜRKAN H., ŞAHİNGİL D.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)
2012
201225. Kars kaşar peynirlerinin proteoliz düzeyi ve aroma maddeleri kompozisyonu.
HAYALOĞLU A. A., LEVENT O., GÜRKAN H., ŞAHİNGİL D.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.528, (Özet Bildiri)
2011
201126. Characterization of proteolysis and volatile compounds of Comlek cheese sold in Central Anatolia
KARACA O. B., ŞAHİNGİL D., KARACA SAYDAM B., HAYALOĞLU A. A.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
2011
201127. Proteolysis level and volatile aroma compounds in Gokceada goat milk cheese.
YAŞAR K., TÖLÜ C., ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.
IDF International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk, Atina, Yunanistan, 16 - 18 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
2008
200828. Bozadan İzole Edilen Lactococcus lactis spp. lactis BZ tarafından Üretilen Lactococcin BZ’nin Karakterizasyonu
ŞAHİNGİL D., YILDIRIM Z., İŞLEROĞLU H., YILDIRIM M.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, (Özet Bildiri)
Desteklenen Projeler
2020 - 2023
2020 - 2023Kayısı Çekirdeği Soğuk Pres Kekinden Katma Değeri Yüksek Ürünler(Kahve, Ezme, Zar tozu) Elde Edilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1505 - Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı
(Proje Özeti)
Ergül S., Yıldız O., Şahingil D., Hayaloğlu A. A. (Yürütücü)
2019 - 2022
2019 - 2022Kayısı Çekirdeği Yağı ve Protein Ekstraksiyonunun Optimize Edilmesi ve Kayısı Çekirdeğinin Biyoaktif ve Teknofonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü
HAYALOĞLU A. A. (Yürütücü), YİĞİTVAR İ., AYDIN Ç. M., ALKAN G., ERGÜL S., ŞAHİNGİL D., et al.
2018 - 2020
2018 - 2020Beyaz dut Morus alba L ve yapraklarından elde edilen protein ekstraktlarının ve fraksiyonlarının biyoaktif özelliklerinin (ACE-inhibisyon ve antioksidan aktiviteleri) belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ŞAHİNGİL D. (Yürütücü), PİRİNÇ F. T.
2017 - 2020
2017 - 2020Yardımcı kültür ilave edilerek Üretilen Kefirlerin Biyoaktif Peptit oluşturma Özelliklerinin ve Antimikrobiyal Etki Spektrumlarının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
ŞAHİNGİL D. (Yürütücü), ATALAY M.
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Ekim 2018 - 01 Ekim 2018
01 Ekim 2018 - 01 Ekim 2018