Doç. Dr. DİDEM ŞAHİNGİL


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Bilimleri, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age)


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji


Yayınlardaki İsimler: Sahingil Didem

Metrikler

Yayın

55

Yayın (WoS)

20

Yayın (Scopus)

23

Atıf (WoS)

167

H-İndeks (WoS)

7

Atıf (Scopus)

121

H-İndeks (Scopus)

5

Atıf (Scholar)

1

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (Sobiad)

39

H-İndeks (Sobiad)

3

Proje

15

Tez Danışmanlığı

3

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2008 - 2012

2008 - 2012

Doktora

Namık Kemal Üniversitesi, Fen Bilimleri, Türkiye

2004 - 2007

2004 - 2007

Yüksek Lisans

Gaziosman Paşa Üniversitesi, Fen Bilimleri, Türkiye

1999 - 2003

1999 - 2003

Lisans

Gaziosman Paşa Üniversitesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2012

2012

Doktora

Beyaz peynir üretiminde kullanılanbazı laktik asit bakterilerinin proteoliz, ACE-inhibisyon aktivitesi ve aroma oluşumuna etkilerinin belirlenmesi

Namık Kemal Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2007

2007

Yüksek Lisans

Yöresel bir Gıdadan izole edilen bakteriyosin üreten bakterinin teşhisi ve bakteriyosinin karakterizasyonu

Gaziosman Paşa Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2014 - 2018

2014 - 2018

Yrd. Doç. Dr.

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2013 - 2014

2013 - 2014

Uzman

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Akademi Dışı Deneyim

2010 - 2012

2010 - 2012

Goda Mühendisi

ENKAY temizlik Tic. Lim. Şti, Goda Mühendisi

2006 - 2009

2006 - 2009

Proje Müdürü

Terakki Toplu Yemek Tahh. Tic. Lim.Şti, Proje Müdürü

2004 - 2006

2004 - 2006

Gıda Mühendisi

Özkaleli Gıda Petrol Üret San. Ve ÜretimPazarlam.A.ş, Gıda Mühendisi

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Gıda Biyokimyası

Gıda Muhafaza Teknikleri

Gıda Mühendisliği Laboratuvar Teknikleri

Temel işlemler laboratuvarı

Gıda Mühendisliğinde Tasarım I

Hazır Yemek Teknolojisi

Gıda Mühendisliği Tasarım II

Gıda Mühendisliği Laboratuvar Teknikleri

Gıda Mühendisliğinde Tasarım I

Gıda Biyokimyası

Gıda Muhafaza Teknikleri

Gıda Mühendisliği Tasarım II

Gıda Mühendisliğinde Tasarım I

Yeni Ürün Geliştirme

Hazır Yemek Teknolojisi

Gıda Mühendisliği Tasarım II

Gıda Mühendisliği Laboratuvar Teknikleri

Gıda Mühendisliği Laboratuvar Teknikleri

Temel işlemler Laboratuvarı

Yeni Ürün Geliştirme

Gıda Mühendisliği Tasarım II

Gıda Mühendisliğinde Tasarım I

Hazır Yemek Teknolojisi

Gıda Muhafaza Teknikleri

Gıda Mühendisliği Tasarım II

Yeni Ürün Geliştirme

Hazır Yemek Teknolojisi

Gıda Mühendisliğinde Tasarım I

Gıda Mühendisliği Laboratuvar Teknikleri

Temel işlemler Laboratuvarı

Gıda Muhafaza Teknikleri

Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuat

Gıdalarda Duyusal Analiz

Hazır Yemek Teknolojisi

Lisans Çift Anadal

Lisans Çift Anadal

Biyoaktif Gıda Bileşenleri

Gıdaların Soğukta Muhafazası ve Dondurma

Biyoaktif Gıda Bileşenleri

Gıdaların soğukta Muhafazası ve Dondurma

Gıdaların Soğukta Muhafazası ve Dondurma

Gıda Güvenliği ve Kalite Sistemleri Sürdürülebilir Kalkınma

Gıdaların Soğukta Muhafazası ve Dondurma

Biyoaktif Gıda bileşenleri

Gıdaların Soğukta Muhafazası ve Dondurma

Biyoaktif Gıda bileşenleri

Lisans Yandal

Lisans Yandal

Gıdalarda Nanoteknoloji Uygulamaları

Süt Biyokimyası

Süt Biyokimyası

Makaleler

Tümü (23)
SCI-E, SSCI, AHCI (18)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (18)
Scopus (23)
TRDizin (2)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2021

2021

1. An alternative plant-based fermented milk by kefir grains: Changes in texture, volatiles and bioactivity during storage

Uruç K., TEKİN A., ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.

12th NIZO Dairy Conference Innovations in Dairy Ingredients, Papendal, Hollanda, 5 - 08 Ekim 2021, (Özet Bildiri)

2018

2018

3. DETERMINATION of VOLATILES, ANTIMICROBIAL and ANTIOXIDANT ACTIVITY of EXTRACTS from FLOWERS of CALENDULA (Calendula officinalis L.)

ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.

4th International Symposium of Medicinal and Aromatic Plants was, 2 - 04 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

4. Investigation of Kefır, A Functıonal Dairy Product, Its Antimicrobial and Bioactive Peptide Formation Properties And Antimicrobial Effect Spectrums

ŞAHİNGİL D., ATALAY M.

‘ Innovations in Food Science and Human Nutrition (IFHN-2018), Roma, İtalya, 13 - 15 Ekim 2018, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

6. Identification of bioactive properties (ACE-Inhibition and Antioxidant Activities) of protein-extracts and fractions from White Mulberry (Morus Alba L.) and leaves

ŞAHİNGİL D., PİRİNÇ F. T.

4.İnternational Symposium of Medicinal and Aromatic plants, İzmir, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2018, ss.182, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

7. Changes in volatiles, antioxidant activity and proteolysis of cheese as affected by plants addition

HAYALOĞLU A. A., Gökçe Y., KANMAZ H., ABACI Z. M., Durmuş E., Dinç R., et al.

Innovations in Food Science and Human Nutrition, Roma, İtalya, 13 - 15 Eylül 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

8. Yandım Çavuş Ayranı: Its Manufacturing Procedure and Some Nutritional Characteristics

ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.

The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

9. A traditional foods: Composition and production of Malatya Tarhana (Darhane)

ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.

The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

10. Effects on Physico-Chemical, Proteolysis and Antioxidant Capacity Use of Capper in Cheeses

ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.

INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

12. Use of Rosehip (Rosa canina) on Physicochemical, Antioxidant Capacity, Volatile Composition and Sensory Properties of Yogurt

ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.

INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

13. MICROBIOLOGICAL, CHEMICAL AND ANTIOXIDANT PROPERTIES OF TRADITIONAL TARHANA CHIPS WITH FERMENTED KEFIR

ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.

The 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Girne, Kıbrıs (Kktc), 11 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

15. HEAD-SPACE AROMA PROFILE AND FATTY ACIDS COMPOSITION FOR THE CHARACTERIZATION OF CAPERS FROM MALATYA IN TURKEY

ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, 5 - 07 Ekim 2017, ss.101, (Özet Bildiri)

2017

2017

16. Chemical Composition, Fatty Acids and Antioxidant Activities of Caper oil harvested in Turkey

ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.

16 th Euro Fed Lipid Congress and Expo, 16 - 19 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

17. Effects of Adjunt Culture and Ripening Temperature on Proteolysis Volatiles Texture and Sensory Properties of Beyaz peynir White brined Cheese

HAYALOĞLU A. A., ŞAHİNGİL D.

International Turkic World Conference on Chemical Sciences and Technologies, 26 - 30 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

18. Effects of Adjunct Culture and Ripening Temperature on Proteolysis, Volatiles, Texture and Sensory Propertıes of Beyaz Peynir, White-Brined Cheese.

HAYALOĞLU A. A., ŞAHİNGİL D.

International Turkic World Conference on Chemical Sciences and Technologies, Skopje, Makedonya, 26 - 27 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

19. Volatile compounds of monofloral Turkish honeys

YILDIZ O., KOLAYLI S., HAYALOĞLU A. A., ŞAHİNGİL D., GÜRKAN H.

13th Asian Apicultural Association Conference, Jeddah, Birleşik Arap Emirlikleri, 24 - 26 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

20. Honey varieties and honey plants in Turkey.

HAYALOĞLU A. A., ŞAHİNGİL D., GÜRKAN H.

13th Asian Apicultural Association Conference, Jeddah, Suudi Arabistan, 24 - 26 Nisan 2016, ss.387, (Özet Bildiri)

2016

2016

21. Volatiles compounds of monofloral Turkish honeys.

YILDIZ O., KOLAYLI S., HAYALOĞLU A. A., ŞAHİNGİL D., GÜRKAN H.

13th Asian Apicultural Association Conference, Jeddah, Suudi Arabistan, 24 - 26 Nisan 2016, ss.117, (Özet Bildiri)

2012

2012

23. Kars Kaşar Peynirlerinin Proteoliz Düzeyi ve Aroma Maddeleri Kompozisyonu

HAYALOĞLU A. A., LEVENT O., GÜRKAN H., ŞAHİNGİL D.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.528, (Özet Bildiri)

2012

2012

24. Kars Kaşar peynirlerinin Proteoliz düzeyi ve Aroma Maddelerinin Kompozisyonu.

HAYALOĞLU A. A., LEVENT O., GÜRKAN H., ŞAHİNGİL D.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

25. Kars kaşar peynirlerinin proteoliz düzeyi ve aroma maddeleri kompozisyonu.

HAYALOĞLU A. A., LEVENT O., GÜRKAN H., ŞAHİNGİL D.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.528, (Özet Bildiri)

2011

2011

26. Characterization of proteolysis and volatile compounds of Comlek cheese sold in Central Anatolia

KARACA O. B., ŞAHİNGİL D., KARACA SAYDAM B., HAYALOĞLU A. A.

International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

27. Proteolysis level and volatile aroma compounds in Gokceada goat milk cheese.

YAŞAR K., TÖLÜ C., ŞAHİNGİL D., HAYALOĞLU A. A.

IDF International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk, Atina, Yunanistan, 16 - 18 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)


Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Ekim 2018 - 01 Ekim 2018

01 Ekim 2018 - 01 Ekim 2018

ULUSLARARASI IV TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER SEMPOZYUMU

Katılımcı

İzmir-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 168

h-indeksi (WOS): 7