Duyurular & Dokümanlar
Sınav
Gıda Katkı Maddeleri
Sınav
10.06.2022
Hububat Teknolojisi Sınav Cevap Anahtarı
Sınav
10.06.2022
Gıda Katkı Maddeleri
Sınav
10.06.2022
Ekmek Makarna Teknolojisi Final Sınav Soruları
Sınav
2.06.2022
Ekmek ve Makarna Teknolojisi Final Cevap Anahtarı
Sınav
2.06.2022
Hububat Teknolojisi
Sınav
1.06.2022
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2003 - 2009
2003 - 2009Doktora
İnönü Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji/Genel Biyoloji A.B.D., Türkiye
1997 - 2000
1997 - 2000Yüksek Lisans
İnönü Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Ens., Biyokimya A.B.D., Türkiye
1992 - 1996
1992 - 1996Lisans
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği/, Türkiye
Yaptığı Tezler
2009
2009Doktora
Oksidatif strese maruz kalmış farelerin keten tohumu ile beslenmesinin çeşitli biyobelirteçler üzerine etkisi
İnönü Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü/Genel Biyoloji A.B.D.
2000
2000Yüksek Lisans
Çeşitli göğüs hastalıklarında bronşial lavaj sıvısı ve plazmada ksantin oksidaz ve adenozin deaminaz aktiviteleri ile nitrik oksit ve malondialdehit seviyeleri
İnönü Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Biyokimya A.B.D.
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Hububat Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademi Dışı Deneyim
2022 - 2023
2022 - 2023Akademik Danışman
Teknoloji Geliştirme Bölgesi, KUVARS FİTO KOZMETİK DOĞAL GIDA TAKVİYELERİ VE İTRİYAT ÜRN.PAZ.SAN.TİC.LTD.ŞTİ , Üretim, Akademik Danışman
2022 - 2023
2022 - 2023Akademik Danışmanlık
Şirket, KUVARS FİTO KOZMETİK DOĞAL GIDA TAKVİYELERİ VE İTRİYAT ÜRN.PAZ.SAN.TİC.LTD.ŞTİ, ARGE, Akademik Danışmanlık
1996 - 1997
1996 - 1997Gıda Mühendisi
Marsüt Kayısı İşletmesi, Gıda Mühendisi
Verdiği Dersler
Yüksek Lisans
Yüksek Lisans
HUBUBAT KİMYASI
Gıda Katkıları ve Endüstriyel Uygulamaları
HUBUBAT KİMYASI
Lisans
Lisans
Gıda Katkı Maddeleri
GIDA KATKI MADDELERİ
GENEL MİKROBİYOLOJİ
EKMEK VE MAKARNA TEKNOLOJİSİ
HUBUBAT TEKNOLOJİSİ
TEMEL İİŞLEMLER LABORATUVARI
GENEL MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI
GIDA ANALİZLERİ LABORATUVARI
Gıda Mühendisliğinde Tasarım
BAHARAT BİLİMİ
Beslenme
Temel İşlemler Lab.
GIDA AMBALAJLAMA
Gıda Ambalajlama
Gıda Analizleri Laboratuvarı
BESLENME
Gıda Katkı Maddeleri
Ekmek ve Makarna Teknolojisi
Hububat Teknolojisi
Baharat Bilimi
Gıda Ambalajlama
Beslenme
Temel İşlemler Laboratuvarı
Gıda Katkı Maddeleri
Baharat Bilimi
Hububat Teknolojisi
Gıda Analizleri Laboratuvarı
Hububat Teknolojisi
Temel İşlemler Laboratuvarı
BESLENME
GIDA ANALİZLERİ LAB.
Gıda Ambalajlama
GIDA AMBALAJLAMA
Gıda Analizleri Laboratuvarı
Beslenme
Gıda Ambalajlama
Beslenme
HUBUBAT TEKNOLOJİSİ
TEMEL İŞLEMLER LAB.
Gıda Analizleri Laboratuvarı
Gıda Ambalajlama
Gıda Analizleri Laboratuvarı
Hububat Teknolojisi
Temel İşlemler Laboratuvarı
Beslenme
Hububat Teknolojisi
Gıda Analizleri Lab.
Yönetilen Tezler
Devam Ediyor
Devam EdiyorYüksek Lisans
Meyan kökünden karbon kuantum noktacık (KKN) eldesi ve karakterizasyonu
Gökbulut İ. (Danışman)
S.Bingül(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Çeşitli Baklagil Un İlavesinin Ekmek Kalitesine Etkisinin Değerlendirilmesi
Gökbulut İ. (Danışman)
E.Atalay(Öğrenci)
2022
2022Doktora
“Alıç (Crataegus Orientalis) Meyvesi Fenolikleri ile Probiyotik Bakteri Co-Enkapsülasyonu: in vitro Gastrointestinal Koşulların Canlılık Üzerine Etkisinin Belirlenmesi ve Fonksiyonel Bir Üründe Kullanılması
Gökbulut İ. (Danışman)
F.Sezer(Öğrenci)
2022
2022Doktora
Farklı buğday çeşitleri ve un özelliklerinin erişte kalitesine etkisinin araştırılması
Gökbulut İ. (Danışman)
P.DÖLEK(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Enkapsüle propolisin fonksiyonel gıda üretiminde kullanılması
Gökbulut İ. (Danışman)
M.BAĞDATLI(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Zein–kazein ile kapsüllenmiş nane uçucu yağının antioksidan ve antimikrobiyal özelliklerinin belirlenmesi
Gökbulut İ. (Danışman)
S.AYÇA(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Mikroenkapsüle biberiye esansiyel (uçucu) yağının ın vıtro antioksidan etkisinin incelenmesi
GÖKBULUT İ.
F.SEZER(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Portakal kabuğu tozunun bisküvi hamuru ve bisküvi kalitesi üzerine etkilerinin incelenmesi
GÖKBULUT İ.
F.CAN(Öğrenci)
Makaleler
Tümü (38)
SCI-E, SSCI, AHCI (20)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (20)
Scopus (20)
TRDizin (11)
Diğer Yayınlar (7)
2023
20231. Effects of the apricot diets containing sulfur dioxide at different concentrations on rat testicles.
Yildiz A., Ozhan O., Ulu A., Dogan T., Bakar B., Ugur Y., et al.
Environmental science and pollution research international
, cilt.30, sa.29, ss.74301-74313, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20232. Geleceğin Malzemesi Olarak Karbon Kuantum Noktacık Ve Uygulama Alanları
Bingül S., Önal Y., Gökbulut İ.
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
, sa.50, ss.23-29, 2023 (TRDizin)
2023
20233. Relationship Between Protein Characteristics and Noodle Making Quality of Different Wheat Varieties
Dölek Ekinci P., Gökbulut İ., Cing Yıldırım S., Aksoy B., Özcan İ.
AGROCIENCIA
, cilt.57, sa.1, ss.54-73, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20234. Evaluation of physicochemical characteristics, antioxidant activity and phenolic profile of Crataegus species in Malatya, Turkey
Öztürk F. S., Gökbulut İ., Hayaloğlu A. A.
EMIRATES JOURNAL OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.35, sa.1, ss.78-85, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20225. Alıç (Crataegus orientalis subsp.) Çekirdeğinin Bazı Karakteristik Özellikleri ve Çekirdek Yağının Yağ Asidi Bileşen Karakterizasyonu
ÖZTÜRK F. S., GÖKBULUT İ., ÖNAL Y.
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi , sa.41, ss.79-84, 2022 (TRDizin)
2022
20226. CHEMICAL COMPOSITION, PHENOLIC, ANTIOXIDANT, AND BIO-HERBICIDAL PROPERTIES OF THE ESSENTIAL OIL OF ROSEMARY (Rosmarinus officinalis L.)
Gökbulut İ., Tursun A. Ö., Karaman Y.
ACTA SCIENTIARUM POLONORUM, HORTORUM CULTUS
, cilt.21, sa.4, ss.21-29, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20227. Mikronize edilmiş şeker pancarı besinsel lifinin buğday hamuru ve ekmek özellikleri üzerine etkileri
HANÇER A., KARABULUT İ., GÖKBULUT İ.
Food and Health
, cilt.8, sa.3, ss.193-207, 2022 (TRDizin)
2021
20218. Changes in Compositional Properties during Fruit Development and On-Tree Ripening of Two Common Apricot (Prunus armeniaca L.) Cultivars
KARABULUT İ., Ozdemir I. S., Koc T., Sislioglu K., GÖKBULUT İ., Saritepe Y.
CHEMISTRY & BIODIVERSITY
, cilt.18, sa.8, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20219. Evaluation of the Effects of Flaxseed Feeding in Mice Exposed to Oxidative Stress with Various Biomarkers
GÖKBULUT İ., ÖZMEN M.
Commagene Journal of Biology
, cilt.5, sa.1, ss.12-17, 2021 (TRDizin)
2021
202110. Chemical Composition and Herbicidal Activities of Essential Oil from Aerial Parts of Origanum Hybrids Grown in Different Global Climate Scenarios on Seed Germination of Amaranthus palmeri
Yasar A., Karaman Y., GÖKBULUT İ., Tursun A. O., Tursun N., ÜREMİŞ İ., et al.
JOURNAL OF ESSENTIAL OIL BEARING PLANTS
, cilt.24, sa.3, ss.603-616, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202111. Baklagiller: Fonksiyonel Özellikleri, Sağlık Etkileri ve Potansiyel Kullanımı
ATALAY E., GÖKBULUT İ.
Akademik Gıda
, cilt.19, sa.4, ss.442-449, 2021 (TRDizin)
2020
202012. Erişte Üretiminde Şeker Pancarı Lifinin Kullanımı
GÖKBULUT İ., Boy P.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERGİSİ
, cilt.10, sa.1, ss.280-289, 2020 (TRDizin)
2020
202013. Determination of the Rheological Properties of Red and White Bread Wheat Flours with Different Methods
DÖLEK EKİNCİ P., GÖKBULUT İ.
Preprints , 2020 (Hakemsiz Dergi)
2019
201914. Hastane Patojenlerinin Ticari Uçucu Yağlara Karşı Hassasiyetlerinin Belirlenmesi
BİLENLER T., GÖKBULUT İ.
Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.9, sa.3, ss.716-723, 2019 (TRDizin)
2018
201815. Chemical composition of apricots affected by fruit size and drying methods
KARABULUT İ., BİLENLER T., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ., OZDEMIR I. S., SEYHAN F., et al.
DRYING TECHNOLOGY
, cilt.36, sa.16, ss.1937-1948, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201816. Effect of fruit maturity level on quality, sensory properties and volatile composition of two common apricot (Prunus armeniaca L.) varieties
KARABULUT İ., GÖKBULUT İ., BİLENLER T., ŞİŞLİOĞLU K., OZDEMIR I. S., BAHAR B., et al.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.55, sa.7, ss.2671-2678, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201817. Gıda Mikroenkapsülasyonunda Aljinat Kullanımı
GÖKBULUT İ., Öztürk F. S.
Batman
, cilt.8, sa.1, ss.16-28, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201818. Effects of Apricot Kernel Flour and Fiber-Rich Apple Powder on Low-Fat Cookie Quality
ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ.
Journal of Scientific and Engineering Research , cilt.5, sa.2, ss.256-262, 2018 (Hakemsiz Dergi)
2018
201819. NANE UÇUCU YAĞININ ENKAPSÜLASYONU İÇİN ZEİN-KAZEİN MİKROKAPSÜLLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ
GÖKBULUT İ.
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BİLİM VE TEKNOLOJİ DERGİSİ C- YAŞAM BİLİMLERİ VE BİYOTEKNOLOJİ , cilt.7, sa.1, ss.31-40, 2018 (TRDizin)
2018
201820. Effect of fruit canopy positions on the properties of apricot (Prunus armeniaca L.) varieties
KARABULUT İ., BİLENLER T., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ., SEYHAN F., OZDEMIR I. S., et al.
JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY
, cilt.42, sa.1, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201821. Nane Uçucu Yağının Enkapsülasyonu İçin Zein-Kazein Mikrokapsüllerinin Geliştirilmesi
GÖKBULUT İ.
Anadolu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi C- Yaşam Bilimleri ve Biyoteknoloji
, cilt.7, sa.1, ss.31-40, 2018 (TRDizin)
2016
201622. EFFECTS OF APRICOT KERNEL FLOUR AND FIBER-RICH APRICOT POWDER ON THE QUALITY OF REDUCED-FAT WIRE-CUT COOKIES
ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ.
Academic Journal of Science , cilt.6, sa.1, ss.489-496, 2016 (Hakemsiz Dergi)
2015
201523. Antioxidant and antimicrobial properties of thyme essential oil encapsulated in zein particles
BİLENLER T., GÖKBULUT İ., ŞİŞLİOĞLU K., KARABULUT İ.
FLAVOUR AND FRAGRANCE JOURNAL
, cilt.30, sa.5, ss.392-398, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201524. EFFECTS OF RESISTANT STARCH AND APRICOT KERNEL FLOUR AND FIBER-RICH APRICOT AND APPLE POWDERS ON THE QUALITY OF LOW-FAT WIRE-CUT COOKIES
ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ.
Academic Journal of Science , cilt.4, sa.02, ss.155-162, 2015 (Hakemsiz Dergi)
2014
201425. Volatile Composition, Antimicrobial and Antioxidant Properties of Different Parts from Elaeagnus angustifolia L.
Incilay G.
JOURNAL OF ESSENTIAL OIL BEARING PLANTS
, cilt.17, sa.6, ss.1187-1202, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201426. EFFECTS OF RESISTANT STARCH AND FIBER-RICH APPLE AND APRICOT POWDERS ON LOW-FAT COOKIE QUALITY
ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ.
International Journal of Arts and Sciences , cilt.7, sa.03, ss.9-17, 2014 (Hakemsiz Dergi)
2014
201427. VOLATILE COMPOSITION, ANTIOXIDANT AND ANTIMICROBIAL ACTIVITIES OF HERBAL PLANTS USED IN THE MANUFACTURE OF VAN HERBY (OTLU) CHEESE
DAGDELEN S., BİLENLER T., DURMAZ G., GOKBULUT İ., HAYALOĞLU A. A., KARABULUT İ.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.38, sa.4, ss.1716-1725, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201428. Effects of Apricot Kernel Flour and Fiber-Rich Fruit Powders on Low-Fat Cookie Quality
ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURAL AND NATURAL SCIENCE , sa.1, ss.1326-1332, 2014 (Hakemli Dergi)
2013
201329. Determination of Chemical Composition, Total Phenolic, Antimicrobial, and Antioxidant Activities of Echinophora tenuifolia Essential Oil
GÖKBULUT İ., BİLENLER T., KARABULUT İ.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.16, sa.7, ss.1442-1451, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201230. SPME-GC-MS detection of volatile compounds in apricot varieties
GÖKBULUT İ., KARABULUT İ.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.132, sa.2, ss.1098-1102, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201031. Effects of Resistant Starch, Apricot Kernel Flour, and Fiber-rich Fruit Powders on Low-fat Cookie Quality
Ozboy-Ozbas O., ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ.
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
, cilt.19, sa.4, ss.979-986, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201032. Utilization of sugarbeet fiber and brewers' spent grain in the production of tarhana
Ozboy-Ozbas O., HANÇER A., GÖKBULUT İ.
ZUCKERINDUSTRIE
, cilt.135, sa.8, ss.496-501, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201033. UTILIZATION OF APRICOT KERNEL FLOUR AS FAT REPLACER IN COOKIES
ŞEKER İ. T., Ozboy-Ozbas O., Gokbulut I., Ozturk S., Koksel H.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.34, sa.1, ss.15-26, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200934. Effects of Fiber-rich Apple and Apricot Powders on Cookie Quality
ŞEKER İ. T., Ozboy-Ozbas O., GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK S., Koksel H.
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
, cilt.18, sa.4, ss.948-953, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200935. Utilization of brewer's spent grain in the production of Frankfurters
Ozvural E. B., VURAL H., GÖKBULUT İ., Ozboy-Ozbas O.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.44, sa.6, ss.1093-1099, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2004
200436. Red blood cell oxidant/antioxidant status in patients with lung cancer and pneumonia
ÖZYURT H., GÖKBULUT İ., ÖZUĞURLU A. F., KÖKSAL N., SÖĞÜT S., AKYOL Ö.
Türk Hematoloji Onkoloji Dergisi
, cilt.14, sa.4, ss.185-192, 2004 (TRDizin)
2002
200237. Akciğer kanseri ve pnömoni hastalarının bronşial yıkama sıvısı ile plazmalarında nitrik oksit (NO) ve malondialdehit (MDA) düzeyleri
GÖKBULUT İ., ÖZYURT H., KÖKSAL N., YILDIRIM Z., AKYOL Ö.
Optimal Tıp Derg. , cilt.15, sa.3, ss.72-78, 2002 (TRDizin)
2001
200138. The activities of purine catabolizing enzymes in plasma and bronchial washing fluid in patients with lung cancer and pneumonia
Akyol O., Gokbulut I., Koksal N., Akin H., Ozyurt H., Yildirim Z.
CLINICAL BIOCHEMISTRY
, cilt.34, sa.3, ss.251-254, 2001 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
20231. Black thyme (Thymus vulgaris), white thyme (Thymus serpyllum) and lemon (Thymus citriodorus): Antioxidant and Antimicrobial Effects
GÖKBULUT İ., CİNG YILDIRIM S.
3rd International Conference on Scientific and Academic Research, Konya, Türkiye, 25 - 26 Aralık 2023, (Tam Metin Bildiri)
2022
20222. ALOE VERA (Aloe arborescens) BİTKİSİNİN ANTİOKSİDAN KAPASİTESİ, TOPLAM FENOL İÇERİĞİ ve FİZİKO-KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
İZCİLAR F., BİNGÜL S., GÖKBULUT İ., DURMAZ G., ULUATA S.
Uluslararası Maldia Sağlık Bilimleri Kongresi, Malatya, Türkiye, 14 Ekim 2022, (Özet Bildiri)
2022
20223. Kurutulmuş Alıç (Crataegus spp.) Meyvesinin Fizikokimyasal Özellikleri, Fenolik Profili ve Antioksidan Aktivitesinin İncelenmesi
ÖZTÜRK F. S., GÖKBULUT İ.
4. INTERNATIONAL GÖBEKLİTEPE SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Şanlıurfa, Türkiye, 07 Ekim 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
20224. ALIÇ (Crataegus orientalis) MEYVESİNİN FİZİKOKİMYASAL VE FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ
ÖZTÜRK F. S., GÖKBULUT İ.
Uluslararası Maldia Sağlık Bilimleri Kongresi, Malatya, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2022, (Özet Bildiri)
2022
20225. ÇİLEK SUYUNDAKİ BİYOAKTİF BİLEŞİKLER VE PROBİYOTİK BAKTERİ CO-ENKAPSÜLASYONU
ÖZTÜRK F. S., GÖKBULUT İ.
Uluslararası Maldia Sağlık Bilimleri Kongresi, Malatya, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
20226. FARKLI ÇÖZÜCÜLERİN MEYAN KÖKÜ (Glycyrrhizic glabra ) EKSTRAKSİYONUNA ETKİSİNE FARKLI BİR BAKIŞ
BİNGÜL S., ÖNAL Y., GÖKBULUT İ.
Uluslararası Maldia Sağlık Bilimleri Kongresi, Malatya, Türkiye, 14 Ekim 2022, (Özet Bildiri)
2022
20227. Çilek suyundaki biyoaktif bileşikler ve probiyotik bakteri co-enkapsülasyonu
Öztürk F. S., Gökbulut İ.
International Maldia Health Sciences Congress, Malatya, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2022, ss.154-161, (Tam Metin Bildiri)
2022
20228. Extending Shelf Life of Mini Breads by Development and Application of Edible Cellulose-Based Films
CİNG YILDIRIM S., KIVILCIM F. N., GÖKBULUT İ.
AGBIOL- IV. INTERNATIONAL AGRICULTURAL, BIOLOGICAL &LIFE SCIENCECONFERENCE, Edirne, Türkiye, 29 Ağustos 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
20229. Diabetli Sporcular İçin Meyan Kökü Katkılı, Protein İçeriği Arttırılmış Antidiabetik Atıştırmalık
GÖKBULUT İ., BİNGÜL S., ÖNAL Y., ATEŞ B.
AÜB 1. Ar-Ge proje, Yozgat, Türkiye, 20 Mayıs 2022
2020
202010. EVALUATION OF THE MICROWAVE DRIED ON SWEET CHERRY LEAF/STALK IN TERMS OF ANTIOXIDANT ACTIVITY
GÖKBULUT İ.
5th The International Engineering and Natural Sciences Conference 2020 (IENSC2020), Diyarbakır, Türkiye, 5 - 06 Kasım 2020, (Tam Metin Bildiri)
2020
202011. Türkiye’xxde yetişen kuşburnu (Rosa caninaL.) meyvelerinin toplam fenolik içeriği, antioksidan ve antimikrobiyal aktivitelerininbelirlenmesi
ÖZTÜRK F. S., KARAKAYA H., GÖKBULUT İ., ATALAY E., YILMAZTEKİN M.
2nd International Eurasian Conference on Science,Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2020), Gaziantep, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2020, (Tam Metin Bildiri)
2019
201912. Determination of physicochemical and technological properties of different wheat varieties
DÖLEK EKİNCİ P., GÖKBULUT İ.
1st International Göbeklitepe Agriculture Congress, Şanlıurfa, Türkiye, 25 - 27 Kasım 2019, (Özet Bildiri)
2019
201913. Enkapsüle Propolisin Antimikrobiyal Aktivitesi
GÖKBULUT İ., BAĞDATLI M., BİLENLER T.
ICAFOP 2019, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, ss.1378, (Özet Bildiri)
2018
201814. Biberiye Uçucu Yağının Mikroenkapsülasyonu Ve Antioksidan Aktivite Düzeyinin Belirlenmesi
GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK F. S.
2nd International Conference onAgriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF), İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201815. Farklı Olgunluk Dönemlerindeki Kayısıların Farklı Tabakalarında (dış, orta ve iç) Fenolik Bileşenlerin, Organik Asit ve Şekerlerin Dağılımı
BİLENLER T., KARABULUT İ., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ.
2nd International Conference onAgriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF), İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2017
201716. Biberiye Uçucu Yağının Aljinat/ Nişasta ile Enkapsülasyonu ve Antikanser Özelliğinin Araştırılması
Gökbulut İ., Öztürk F. S., Balcıoğlu S., Ateş B., Parlakpınar H.
INTERNATIONAL SYMPOSIUM ONMEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.157-166, (Tam Metin Bildiri)
2017
201717. LİMON ESANSİYEL YAĞININ ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTESİ
BİLENLER T., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ., KARABULUT İ.
International symposium on medicinal, aromatic and dye plants, 5 - 07 Ekim 2017, ss.61, (Özet Bildiri)
2017
201718. Zein-kazein kompleksi ile mikrokapsüllenmiş nane uçucu yağının antioksidan aktivite düzeylerinin belirlenmesi
Gökbulut İ.
INTERNATIONAL ADVANCED RESEARCHES & ENGINEERING CONGRESS 2017 , Osmaniye, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2017
201719. Enkapsüle Nane Esansiyel Yağının Karakterizasyonu ve Biyoaktif Özellikleri
BİLENLER T., KARABULUT İ., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ.
International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants (REYHAN 2017), 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201720. Investigation of invivo Pharmacokinetic of Microcapsulated Rosemary Essential Oil
GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK F. S., ATEŞ B., PARLAKPINAR H.
TIPTA İNOVASYON BULUŞMALARI, Gaziantep, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2016
201621. Effects of Apricot Kernel Flour and Fiber-Rich Apricot Powder on the Quality of Reduced-Fat Wire-Cut Cookies
ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ.
International Conference for Technology and Science, Venedik, İtalya, 28 Haziran - 01 Temmuz 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
201622. Delivery Kinetics and Preparation of Rosemary Essential Oil Formulation Microencapsulated with Alginate Starch
GÖKBULUT İ., Öztürk F. S., PARLAKPINAR H., ATEŞ B.
46th IUPAC World polymer congress, 17 - 21 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)
2015
201523. Utilization of Brewer's Spent Grain in the Production of Tarhana, a Fermented Wheat Flour-Yoghurt Product
HANÇER A., GÖKBULUT İ., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö.
3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
201524. Determination of Total Dietary Fiber Content and Antioxidative Properties of Turkish Tarhanas
ESİMEK H., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., GÖKBULUT İ.
The 3rd Intenational Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
201525. Effects of Resistant Starch and Apricot Kernel Flour and Fiber-Rich Apricot and Apple Powders on the Quality Low-Fat Wire-Cut Cookies
ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ.
International Journal of Arts and Sciences- International Conference for Technology and Science, PRAGUE, Çek Cumhuriyeti, 14 - 17 Temmuz 2015, cilt.4, ss.155-162, (Tam Metin Bildiri)
2014
201426. Utilization of Bulgur By-Products in the Production of Tarhana
ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., HANÇER A., GÖKBULUT İ.
International Journal of Arts and Sciences, International Conference for Academic Disciplines, Paris, Fransa, 31 Mart - 03 Nisan 2014, cilt.3, ss.207-215, (Tam Metin Bildiri)
2014
201427. Effects of apricot kernel flour and fiber rich apple powder on low-fat cookie quality
ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ.
Balkan Agriculture Congress, Edirne, Türkiye, 8 - 11 Eylül 2014, (Tam Metin Bildiri)
2014
201428. EFFECTS OF RESISTANT STARCH AND FIBER-RICH APPLE AND APRICOT POWDERS ON LOW-FAT COOKIE QUALITY
ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ.
International Journal of Arts and Sciences (IJAS), International Conference for Academic Disciplines, Barcelona, İspanya, 16 Haziran 2014, cilt.7, ss.9-17, (Tam Metin Bildiri)
2012
201229. Uçucu Yağların Mikroenkapsülasyonu
GÖKBULUT İ., KARABULUT İ., BİLENLER T.
YABİTED I. Bitkisel Yağ Kongresi, Adana, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, (Özet Bildiri)
2012
201230. Yağ yapılandırmada kullanılabilecek yeni teknoloji: Organojelasyon
BİLENLER T., KARABULUT İ., GÖKBULUT İ.
YABİTED 1. BİTKİSEL YAĞ KONGRESİ, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, (Özet Bildiri)
2011
201131. Geleneksel tıpta yaygın kullanılan bitki ekstarkatlarının antimikrobiyal aktivitelerinin belirlenmesi
BİLENLER T., GÖKBULUT İ., Güler F.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, (Özet Bildiri)
2011
201132. Soğuk preslenmiş portakal kabuğu yağının aromatik bileşenlerinin GC-MS tekniği ile belirlenmesi
YAZLAK D. B., GÖKBULUT İ., KARABULUT İ.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, (Özet Bildiri)
2010
201033. Total Phenolics and Antioxidant Activities of Some Apricot Varieties.
KARABULUT İ., GÖKBULUT İ., DURMAZ G.
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, (Özet Bildiri)
2008
200834. The Effects of Brewer's Spent Grain on Some Quality Characteristics of Frankfurters
ÖZVURAL E. B., VURAL H., GÖKBULUT İ., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö.
ICC International Conference, Bosphorus 2008, İstanbul, Türkiye, 24 Nisan 2008, (Özet Bildiri)
2008
200835. Utilization of Apricot Kernel Flour to ReplaceFat in Cookies
ŞEKER İ. T., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK S., KÖKSEL H.
ICC International Conference, Bosphorus 2008, İstanbul, Türkiye, 24 Nisan 2008, (Özet Bildiri)
2008
200836. High Fiber Cookies Containing Apple and Apricot Powder
ŞEKER İ. T., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK S., KÖKSEL H.
ICC International Conference, Bosphorus 2008, İstanbul, Türkiye, 24 Nisan 2008, (Özet Bildiri)
2006
200637. Elma Lifinin Hububat Ürünlerinde Kullanımı
GÖKBULUT İ., ŞEKER İ. T., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö.
Hububat 2006, Gaziantep, Türkiye, 07 Eylül 2006, (Tam Metin Bildiri)
2006
200638. Enzime Dirençlii Nişastanın Bisküvi Üretiminde Kullanımı
ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK S., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., KÖKSEL H.
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 Mayıs 2006, (Özet Bildiri)
2006
200639. Kayısı Lifinin Kek Üretiminde Kullanımı
ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö.
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 Mayıs 2006, (Özet Bildiri)
Desteklenen Projeler
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorMİKROENKAPSÜLE UÇUCU YAĞLARIN ANTİOKSİDAN VE SİTOTOKSİK ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü
GÖKBULUT İ. (Yürütücü)
2022 - 2023
2022 - 2023
Farklı Dönem ve Farklı Dozlarda Uygulanan Organik Gübrelerin Mor Reyhan Bitkisinin Uçucu Yağ ve Antioksidan aktivitesine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÖKBULUT İ. (Yürütücü), BİNGÜL S., TURSUN A. Ö.
2020 - 2023
2020 - 2023Çeşitli Baklagil Un İlavesinin Ekmek Kalitesine Etkisinin Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
GÖKBULUT İ. (Yürütücü), ATALAY E.
2019 - 2023
2019 - 2023"Alıç Suyu ile Co-Enkapsüle Edilmiş Lactobacillus acidophilus'un in vitro Gastrointestinal Koşullarda ve Elma Suyunda Stabilitesinin Belirlenmesi"
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
GÖKBULUT İ. (Yürütücü)
2020 - 2022
2020 - 2022Küresel ısınma senaryolarının bazı tıbbi ve aromatik bitkilerde uçucu yağ ve fenolik bileşik üzerine olan etkilerinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÖKBULUT İ. (Yürütücü), TURSUN A. Ö.
2019 - 2022
2019 - 2022Kükürtlü Kayısının Sağlık Üzerine Etkilerinin İn Vitro ve İn Vivo Olarak İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü
VARDI N. (Yürütücü), ATEŞ B., GÖKBULUT İ., YILDIZ A., ÖZHAN O., PARLAKPINAR H., et al.
2018 - 2019
2018 - 2019Propolis Mikrokapsüllerinin Ekmek Kalitesi Üzerine Etkilerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÖKBULUT İ. (Yürütücü), BAĞDATLI M.
2018 - 2019
2018 - 2019Hastane Patojenlerinin Bazı Tıbbi Uçucu Yağlara Karşı Hassasiyetlerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
BİLENLER KOÇ T. (Yürütücü), GÖKBULUT İ.
2018 - 2019
2018 - 2019
Enkapsüle propolisin fonksiyonel gıda üretiminde kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
GÖKBULUT İ. (Yürütücü), BAĞDATLI M.
2014 - 2019
2014 - 2019ZEİN KAZEİN İLE KAPSÜLLENMİŞ NANE UÇUCU YAĞININ ANTİOKSİDAN VE ANTİMİKROBİYAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
GÖKBULUT İ. (Yürütücü)
2015 - 2017
2015 - 2017NATURAL TAZE VE GÜNKURUSU KAYISI JELİBONU ÜRETİMİNİN PATENTLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü
GÖKBULUT İ. (Yürütücü)
2015 - 2017
2015 - 2017Mikroenkapsüle Biberiye Uçucu Yağının İn Vitro ve İn Vivo Antioksidan Etkisi ve Farmakokinetik İncelenmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
(Proje Sonuç Raporu)
Gökbulut İ. (Yürütücü), Ateş B., Parlakpınar H.
2014 - 2017
2014 - 2017Yüksek Kaliteli Kuru Kayısı Üretimi için Kükürtleme Kurutma ve Depolama Sistemlerinin Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
(Proje Sonuç Raporu)
Karabulut İ. (Yürütücü), Gökbulut İ.
Patent