Doç. Dr. İNCİLAY GÖKBULUT


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Tarım Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Hububat Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

E-posta: incilay.gokbulut@inonu.edu.tr
İş Telefonu: +90 422 377 4794
Web: https://avesis.inonu.edu.tr/incilay.gokbulut
Ofis: 123
Posta Adresi: İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Elazığ Yolu 13.km Battalgazi/MALATYA

Metrikler

Yayın

79

Yayın (WoS)

20

Yayın (Scopus)

20

Atıf (WoS)

245

H-İndeks (WoS)

10

Atıf (Scopus)

189

H-İndeks (Scopus)

10

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Proje

14

Fikri Mülkiyet

1

Tez Danışmanlığı

8

Açık Erişim

11
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Duyurular & Dokümanlar

Sınav

Gıda Katkı Maddeleri
Sınav
10.06.2022

Gıda Katkı Maddeleri Final Sınav Cevap Anahtarı


Hububat Teknolojisi Sınav Cevap Anahtarı
Sınav
10.06.2022

Hububat Teknolojisi Sınav Cevap Anahtarı


Gıda Katkı Maddeleri
Sınav
10.06.2022

Gıda Katkı Maddeleri  Final Sınavı Soruları


Ekmek Makarna Teknolojisi Final Sınav Soruları
Sınav
2.06.2022

Ekmek ve Makarna Teknolojisi Final Sınav Soruları 


Ekmek ve Makarna Teknolojisi Final Cevap Anahtarı
Sınav
2.06.2022

Ekmek ve Makarna Teknolojisi Final Cevap Anahtarı


Hububat Teknolojisi
Sınav
1.06.2022

Hububat Teknolojisi Final Sınavı Cevap Anahtarı


Eğitim Bilgileri

2003 - 2009

2003 - 2009

Doktora

İnönü Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji/Genel Biyoloji A.B.D., Türkiye

1997 - 2000

1997 - 2000

Yüksek Lisans

İnönü Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Ens., Biyokimya A.B.D., Türkiye

1992 - 1996

1992 - 1996

Lisans

Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği/, Türkiye

Yaptığı Tezler

2009

2009

Doktora

Oksidatif strese maruz kalmış farelerin keten tohumu ile beslenmesinin çeşitli biyobelirteçler üzerine etkisi

İnönü Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü/Genel Biyoloji A.B.D.

2000

2000

Yüksek Lisans

Çeşitli göğüs hastalıklarında bronşial lavaj sıvısı ve plazmada ksantin oksidaz ve adenozin deaminaz aktiviteleri ile nitrik oksit ve malondialdehit seviyeleri

İnönü Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Biyokimya A.B.D.

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Hububat Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademi Dışı Deneyim

2022 - 2023

2022 - 2023

Akademik Danışman

Teknoloji Geliştirme Bölgesi, KUVARS FİTO KOZMETİK DOĞAL GIDA TAKVİYELERİ VE İTRİYAT ÜRN.PAZ.SAN.TİC.LTD.ŞTİ , Üretim, Akademik Danışman

2022 - 2023

2022 - 2023

Akademik Danışmanlık

Şirket, KUVARS FİTO KOZMETİK DOĞAL GIDA TAKVİYELERİ VE İTRİYAT ÜRN.PAZ.SAN.TİC.LTD.ŞTİ, ARGE, Akademik Danışmanlık

1996 - 1997

1996 - 1997

Gıda Mühendisi

Marsüt Kayısı İşletmesi, Gıda Mühendisi

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

HUBUBAT KİMYASI

Gıda Katkıları ve Endüstriyel Uygulamaları

HUBUBAT KİMYASI

Lisans

Lisans

Gıda Katkı Maddeleri

GIDA KATKI MADDELERİ

GENEL MİKROBİYOLOJİ

EKMEK VE MAKARNA TEKNOLOJİSİ

HUBUBAT TEKNOLOJİSİ

TEMEL İİŞLEMLER LABORATUVARI

GENEL MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI

GIDA ANALİZLERİ LABORATUVARI

Gıda Mühendisliğinde Tasarım

BAHARAT BİLİMİ

Beslenme

Temel İşlemler Lab.

GIDA AMBALAJLAMA

Gıda Ambalajlama

Gıda Analizleri Laboratuvarı

BESLENME

Gıda Katkı Maddeleri

Ekmek ve Makarna Teknolojisi

Hububat Teknolojisi

Baharat Bilimi

Gıda Ambalajlama

Beslenme

Temel İşlemler Laboratuvarı

Gıda Katkı Maddeleri

Baharat Bilimi

Hububat Teknolojisi

Gıda Analizleri Laboratuvarı

Hububat Teknolojisi

Temel İşlemler Laboratuvarı

BESLENME

GIDA ANALİZLERİ LAB.

Gıda Ambalajlama

GIDA AMBALAJLAMA

Gıda Analizleri Laboratuvarı

Beslenme

Gıda Ambalajlama

Beslenme

HUBUBAT TEKNOLOJİSİ

TEMEL İŞLEMLER LAB.

Gıda Analizleri Laboratuvarı

Gıda Ambalajlama

Gıda Analizleri Laboratuvarı

Hububat Teknolojisi

Temel İşlemler Laboratuvarı

Beslenme

Hububat Teknolojisi

Gıda Analizleri Lab.

Lisans Çift Anadal

Lisans Çift Anadal

Hububat Kimyası

Gıda Katkıları ve Endüstriyel Uygulamaları

Gıda Katkıları ve Endüstriyel Uygulamaları

Hububat Kimyası

Hububat Kimyası

Gıda Katkıları ve Endüstriyel Uygulamaları

Hububat Kimyası

Gıda Katkıları ve Endüstriyel Uygulamaları

Lisans Yandal

Lisans Yandal

GIıdalarda Biyokimyasal Değişimler

Gıdalarda Nanoteknoloji Uygulamaları

Makaleler

Tümü (38)
SCI-E, SSCI, AHCI (20)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (20)
Scopus (20)
TRDizin (11)
Diğer Yayınlar (7)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

1. Black thyme (Thymus vulgaris), white thyme (Thymus serpyllum) and lemon (Thymus citriodorus): Antioxidant and Antimicrobial Effects

GÖKBULUT İ., CİNG YILDIRIM S.

3rd International Conference on Scientific and Academic Research, Konya, Türkiye, 25 - 26 Aralık 2023, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

3. Kurutulmuş Alıç (Crataegus spp.) Meyvesinin Fizikokimyasal Özellikleri, Fenolik Profili ve Antioksidan Aktivitesinin İncelenmesi

ÖZTÜRK F. S., GÖKBULUT İ.

4. INTERNATIONAL GÖBEKLİTEPE SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, Şanlıurfa, Türkiye, 07 Ekim 2022, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

4. ALIÇ (Crataegus orientalis) MEYVESİNİN FİZİKOKİMYASAL VE FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ

ÖZTÜRK F. S., GÖKBULUT İ.

Uluslararası Maldia Sağlık Bilimleri Kongresi, Malatya, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

5. ÇİLEK SUYUNDAKİ BİYOAKTİF BİLEŞİKLER VE PROBİYOTİK BAKTERİ CO-ENKAPSÜLASYONU

ÖZTÜRK F. S., GÖKBULUT İ.

Uluslararası Maldia Sağlık Bilimleri Kongresi, Malatya, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2022, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

6. FARKLI ÇÖZÜCÜLERİN MEYAN KÖKÜ (Glycyrrhizic glabra ) EKSTRAKSİYONUNA ETKİSİNE FARKLI BİR BAKIŞ

BİNGÜL S., ÖNAL Y., GÖKBULUT İ.

Uluslararası Maldia Sağlık Bilimleri Kongresi, Malatya, Türkiye, 14 Ekim 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

7. Çilek suyundaki biyoaktif bileşikler ve probiyotik bakteri co-enkapsülasyonu

Öztürk F. S., Gökbulut İ.

International Maldia Health Sciences Congress, Malatya, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2022, ss.154-161, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

8. Extending Shelf Life of Mini Breads by Development and Application of Edible Cellulose-Based Films

CİNG YILDIRIM S., KIVILCIM F. N., GÖKBULUT İ.

AGBIOL- IV. INTERNATIONAL AGRICULTURAL, BIOLOGICAL &LIFE SCIENCECONFERENCE, Edirne, Türkiye, 29 Ağustos 2022, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

10. EVALUATION OF THE MICROWAVE DRIED ON SWEET CHERRY LEAF/STALK IN TERMS OF ANTIOXIDANT ACTIVITY

GÖKBULUT İ.

5th The International Engineering and Natural Sciences Conference 2020 (IENSC2020), Diyarbakır, Türkiye, 5 - 06 Kasım 2020, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2020

2020

11. Türkiye’xxde yetişen kuşburnu (Rosa caninaL.) meyvelerinin toplam fenolik içeriği, antioksidan ve antimikrobiyal aktivitelerininbelirlenmesi

ÖZTÜRK F. S., KARAKAYA H., GÖKBULUT İ., ATALAY E., YILMAZTEKİN M.

2nd International Eurasian Conference on Science,Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2020), Gaziantep, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2020, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

12. Determination of physicochemical and technological properties of different wheat varieties

DÖLEK EKİNCİ P., GÖKBULUT İ.

1st International Göbeklitepe Agriculture Congress, Şanlıurfa, Türkiye, 25 - 27 Kasım 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

13. Enkapsüle Propolisin Antimikrobiyal Aktivitesi

GÖKBULUT İ., BAĞDATLI M., BİLENLER T.

ICAFOP 2019, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, ss.1378, (Özet Bildiri)

2018

2018

14. Biberiye Uçucu Yağının Mikroenkapsülasyonu Ve Antioksidan Aktivite Düzeyinin Belirlenmesi

GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK F. S.

2nd International Conference onAgriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF), İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

15. Farklı Olgunluk Dönemlerindeki Kayısıların Farklı Tabakalarında (dış, orta ve iç) Fenolik Bileşenlerin, Organik Asit ve Şekerlerin Dağılımı

BİLENLER T., KARABULUT İ., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ.

2nd International Conference onAgriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF), İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

16. Biberiye Uçucu Yağının Aljinat/ Nişasta ile Enkapsülasyonu ve Antikanser Özelliğinin Araştırılması

Gökbulut İ., Öztürk F. S., Balcıoğlu S., Ateş B., Parlakpınar H.

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ONMEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.157-166, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

17. LİMON ESANSİYEL YAĞININ ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTESİ

BİLENLER T., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ., KARABULUT İ.

International symposium on medicinal, aromatic and dye plants, 5 - 07 Ekim 2017, ss.61, (Özet Bildiri)

2017

2017

18. Zein-kazein kompleksi ile mikrokapsüllenmiş nane uçucu yağının antioksidan aktivite düzeylerinin belirlenmesi

Gökbulut İ.

INTERNATIONAL ADVANCED RESEARCHES & ENGINEERING CONGRESS 2017 , Osmaniye, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2017

2017

19. Enkapsüle Nane Esansiyel Yağının Karakterizasyonu ve Biyoaktif Özellikleri

BİLENLER T., KARABULUT İ., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ.

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants (REYHAN 2017), 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

20. Investigation of invivo Pharmacokinetic of Microcapsulated Rosemary Essential Oil

GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK F. S., ATEŞ B., PARLAKPINAR H.

TIPTA İNOVASYON BULUŞMALARI, Gaziantep, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

21. Effects of Apricot Kernel Flour and Fiber-Rich Apricot Powder on the Quality of Reduced-Fat Wire-Cut Cookies

ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ.

International Conference for Technology and Science, Venedik, İtalya, 28 Haziran - 01 Temmuz 2016, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

23. Utilization of Brewer's Spent Grain in the Production of Tarhana, a Fermented Wheat Flour-Yoghurt Product

HANÇER A., GÖKBULUT İ., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö.

3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

24. Determination of Total Dietary Fiber Content and Antioxidative Properties of Turkish Tarhanas

ESİMEK H., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., GÖKBULUT İ.

The 3rd Intenational Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

25. Effects of Resistant Starch and Apricot Kernel Flour and Fiber-Rich Apricot and Apple Powders on the Quality Low-Fat Wire-Cut Cookies

ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ.

International Journal of Arts and Sciences- International Conference for Technology and Science, PRAGUE, Çek Cumhuriyeti, 14 - 17 Temmuz 2015, cilt.4, ss.155-162, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

26. Utilization of Bulgur By-Products in the Production of Tarhana

ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., HANÇER A., GÖKBULUT İ.

International Journal of Arts and Sciences, International Conference for Academic Disciplines, Paris, Fransa, 31 Mart - 03 Nisan 2014, cilt.3, ss.207-215, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

27. Effects of apricot kernel flour and fiber rich apple powder on low-fat cookie quality

ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ.

Balkan Agriculture Congress, Edirne, Türkiye, 8 - 11 Eylül 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

28. EFFECTS OF RESISTANT STARCH AND FIBER-RICH APPLE AND APRICOT POWDERS ON LOW-FAT COOKIE QUALITY

ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ.

International Journal of Arts and Sciences (IJAS), International Conference for Academic Disciplines, Barcelona, İspanya, 16 Haziran 2014, cilt.7, ss.9-17, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

29. Uçucu Yağların Mikroenkapsülasyonu

GÖKBULUT İ., KARABULUT İ., BİLENLER T.

YABİTED I. Bitkisel Yağ Kongresi, Adana, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

30. Yağ yapılandırmada kullanılabilecek yeni teknoloji: Organojelasyon

BİLENLER T., KARABULUT İ., GÖKBULUT İ.

YABİTED 1. BİTKİSEL YAĞ KONGRESİ, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, (Özet Bildiri)

2011

2011

31. Geleneksel tıpta yaygın kullanılan bitki ekstarkatlarının antimikrobiyal aktivitelerinin belirlenmesi

BİLENLER T., GÖKBULUT İ., Güler F.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

32. Soğuk preslenmiş portakal kabuğu yağının aromatik bileşenlerinin GC-MS tekniği ile belirlenmesi

YAZLAK D. B., GÖKBULUT İ., KARABULUT İ.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, (Özet Bildiri)

2010

2010

33. Total Phenolics and Antioxidant Activities of Some Apricot Varieties.

KARABULUT İ., GÖKBULUT İ., DURMAZ G.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, (Özet Bildiri)

2008

2008

34. The Effects of Brewer's Spent Grain on Some Quality Characteristics of Frankfurters

ÖZVURAL E. B., VURAL H., GÖKBULUT İ., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö.

ICC International Conference, Bosphorus 2008, İstanbul, Türkiye, 24 Nisan 2008, (Özet Bildiri)

2008

2008

35. Utilization of Apricot Kernel Flour to ReplaceFat in Cookies

ŞEKER İ. T., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK S., KÖKSEL H.

ICC International Conference, Bosphorus 2008, İstanbul, Türkiye, 24 Nisan 2008, (Özet Bildiri)

2008

2008

36. High Fiber Cookies Containing Apple and Apricot Powder

ŞEKER İ. T., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö., GÖKBULUT İ., ÖZTÜRK S., KÖKSEL H.

ICC International Conference, Bosphorus 2008, İstanbul, Türkiye, 24 Nisan 2008, (Özet Bildiri)

2006

2006

37. Elma Lifinin Hububat Ürünlerinde Kullanımı

GÖKBULUT İ., ŞEKER İ. T., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö.

Hububat 2006, Gaziantep, Türkiye, 07 Eylül 2006, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

39. Kayısı Lifinin Kek Üretiminde Kullanımı

ŞEKER İ. T., GÖKBULUT İ., ÖZBOY ÖZBAŞ Ö.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 Mayıs 2006, (Özet Bildiri)

Desteklenen Projeler

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

MİKROENKAPSÜLE UÇUCU YAĞLARIN ANTİOKSİDAN VE SİTOTOKSİK ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü

Creative Commons License
GÖKBULUT İ. (Yürütücü)

2020 - 2023

2020 - 2023

Çeşitli Baklagil Un İlavesinin Ekmek Kalitesine Etkisinin Değerlendirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

GÖKBULUT İ. (Yürütücü), ATALAY E.

2019 - 2022

2019 - 2022

Kükürtlü Kayısının Sağlık Üzerine Etkilerinin İn Vitro ve İn Vivo Olarak İncelenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü

VARDI N. (Yürütücü), ATEŞ B., GÖKBULUT İ., YILDIZ A., ÖZHAN O., PARLAKPINAR H., et al.

2018 - 2019

2018 - 2019

Propolis Mikrokapsüllerinin Ekmek Kalitesi Üzerine Etkilerinin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

GÖKBULUT İ. (Yürütücü), BAĞDATLI M.

2018 - 2019

2018 - 2019

Hastane Patojenlerinin Bazı Tıbbi Uçucu Yağlara Karşı Hassasiyetlerinin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

BİLENLER KOÇ T. (Yürütücü), GÖKBULUT İ.

2018 - 2019

2018 - 2019

Enkapsüle propolisin fonksiyonel gıda üretiminde kullanımıSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

GÖKBULUT İ. (Yürütücü), BAĞDATLI M.

2014 - 2019

2014 - 2019

ZEİN KAZEİN İLE KAPSÜLLENMİŞ NANE UÇUCU YAĞININ ANTİOKSİDAN VE ANTİMİKROBİYAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

GÖKBULUT İ. (Yürütücü)

2015 - 2017

2015 - 2017

NATURAL TAZE VE GÜNKURUSU KAYISI JELİBONU ÜRETİMİNİN PATENTLENMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü

GÖKBULUT İ. (Yürütücü)

2015 - 2017

2015 - 2017

Mikroenkapsüle Biberiye Uçucu Yağının İn Vitro ve İn Vivo Antioksidan Etkisi ve Farmakokinetik İncelenmesi

TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

(Proje Sonuç Raporu) Creative Commons License
Gökbulut İ. (Yürütücü), Ateş B., Parlakpınar H.

2014 - 2017

2014 - 2017

Yüksek Kaliteli Kuru Kayısı Üretimi için Kükürtleme Kurutma ve Depolama Sistemlerinin Geliştirilmesi

TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

(Proje Sonuç Raporu) Creative Commons License
Karabulut İ. (Yürütücü), Gökbulut İ.


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 245

h-indeksi (WOS): 8