Eğitim Bilgileri
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorLisans
Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü, Türkiye
2015 - 2020
2015 - 2020Doktora
İnönü Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Temel Eczacılık Bilimleri, Türkiye
2011 - 2015
2011 - 2015Yüksek Lisans
İnönü Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Kimya, Türkiye
2002 - 2004
2002 - 2004Lisans
İnönü Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Kimya, Türkiye
Yaptığı Tezler
2020
2020Doktora
Kızılcık (Cornus mas L.) Meyve Ekstraktlarının Fenolik İçeriklerinin HPLC ile Belirlenmesi ve Sitotoksik Etkilerinin Araştırılması
İnönü Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Temel Eczacılık Bilimleri
2015
2015Yüksek Lisans
Kükürtlenerek Kurutulmuş Bazı Kayısı Çeşitlerinde SO2’nin Giderilmesinde H2O2 Kullanımının, Kayısının Polifenol İçeriğine ve Antioksidan Kapasitesine Etkisinin Belirlenmesi
İnönü Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Kimya
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2016
2016Çok Boyutlu HPLC Sistemi
Mesleki Kurs
Redoks Kim.Biy.Mad. ve Lab. Cih. Paz. Ltd. Şti.
2013
2013Gıda Analizlerinde Kromatografik Tekniklerin (HPLC ve GCMS) Kullanımı
Mesleki Kurs
Ant Teknik Cihazlar Ltd. Şti.
2012
2012Bahçe Bitkilerinde Moleküler İşaretleyiciler ve Islahta Kullanımı
Mesleki Kurs
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü
2012
2012Atomik Absorbsiyon Spektrometresi
Mesleki Kurs
Redoks Kim.Biy.Mad. ve Lab. Cih. Paz. Ltd. Şti.
2012
2012TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetin Sistemi Temel Eğitimi
İş Sağlığı ve Güvenliği
TSE
2012
2012Uygulamalı Tübitak Projeleri Hazırlama Eğitimi
Proje Yönetimi
Dicle Üniversitesi
2011
2011LCMSMS Cihazı ile Pestisit Analizleri
Mesleki Kurs
Hatay Gıda Kontrol Laboratuvarı
2011
2011Ultra Yüksek Performanslı Likit Kromatografi Kolonlar ve İleri Uygulama Teknikleri Semineri
Mesleki Kurs
Ant Teknik Cihazlar Ltd. Şti.
2011
2011Gaz Kromatografi - Gaz Kromatografi Kütle Spektrometre Sistemleri, Son Teknolojiler ve Uygulama Alanları Semineri
Mesleki Kurs
Ant Teknik Cihazlar Ltd. Şti.
2011
2011Safety of Food & Feed – Requirements of an Analytical Laboratoary
Kalite Yönetimi
European Commission, JRC Institute for Raference Materials and Measurements
2010
2010İç Denetim
Kalite Yönetimi
Kariyer Halkla İlişkiler Ltd. Şti.
2009
2009HPLC Kolonları, İleri Uygulama Teknikleri ve Ultra Hızlı Likit Kromatografi
Mesleki Kurs
Ant Teknik Cihazlar Ltd. Şti.
2008
2008Zeytinyağında ECN 42 Farkı
Mesleki Kurs
İzmir Gıda Kontrol Laboratuvarı
2007
2007Gaz Kromatografisi ile Yağlarda Sterol ve Yağ Asitleri Kompozisyonu Tayini
Mesleki Kurs
Mersin Gıda Kontrol Laboratuvarı
2005
2005Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP) Temel Eğitimi
Kalite Yönetimi
TSE
Araştırma Alanları
Temel Eczacılık Bilimleri
Analitik Kimya
Akademik Ünvanlar / Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorDoç. Dr.
İnönü Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Eczacılık
2023 - 2024
2023 - 2024Dr. Öğr. Üyesi
İnönü Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Eczacılık
2021 - 2023
2021 - 2023Öğretim Görevlisi Dr.
İnönü Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Eczacılık
Yönetimsel Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
İnönü Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Eczacılık
Akademi Dışı Deneyim
2009 - 2021
2009 - 2021Araştırmacı, Kimyager
Bakanlık, Tarım ve OrmanBakanlığı, Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Araştırmacı, Kimyager
2009 - 2021
2009 - 2021Araştırmacı
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI - MALATYA KAYISI ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ, Araştırmacı
2006 - 2009
2006 - 2009Kimyager
Bakanlık, Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda Kontrol Laboratuvarı, Kimyager
2006 - 2009
2006 - 2009Kimyager
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI - ADANA GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ, Kimyager
Verdiği Dersler
Ön Lisans
Eczacılıkta Temel Hesaplamalar-II
Eczacılıkta Temel Hesaplamalar-I
Tıbbi Bitkisel Ürünler
Kozmetik ve Dogal Ürünler
Temel Kimya
İlaç Kimyası
Temel Kimya
İşletmede Mesleki Eğitim
İlaç Kimyası
İşyeri Eğitimi
Halk Sagligi
İlaç Kimyası
Eczacılıkta Temel Hesaplamalar-II
İşletmede Mesleki Eğitim
Tıbbi Bitkisel Ürünler
Eczacılıkta Temel Hesaplamalar-I
Eczane Laboratuvarına Giriş
Temel Kimya
Eczacılıkta Temel Hesaplamalar-I
Kozmetik ve Doğal Ürünler
İlaç Şekilleri ve Tıbbi Malzeme-I
Kozmetik ve Doğal Ürünler
Temel Bilgi Teknolojileri
Temel Kimya
Makaleler
2025
20251. Temporal shifts in phenolic composition and antioxidant responses of two Turkish grape cultivars (‘Kureyş’ and ‘Tahannebi’) during berry development
Ateş S., Uğur Y., Zengin R., Demir N., Doğan T., Erdoğan S., et al.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY , cilt.252, ss.1-16, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. Cytotoxic and Pro‐Apoptotic Effects of Cold‐Pressed Hemp Seed Oil on Lung Cells: Cannabinoid and Fatty Acid Profiling via LC–MS/MS and GC–FID
Yaman Z., Aydemir S., Uğur Y., Demirtaş S., Şentürk H., Şalva E., et al.
CHEMISTRYSELECT
, cilt.10, sa.46, ss.1-11, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20253. Cardiovascular impact of consumption of sulfured-dried Malatya apricots (Prunus armeniaca L.) at varying SO(2) levels: A comprehensive assessment in a rat model.
Ayik S., Yildiz A., Ozhan O., Karaca Y., Taslidere E., Ermis N., et al.
Food and chemical toxicology : an international journal published for the British Industrial Biological Research Association
, cilt.204, ss.115654, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20254. Phytochemical stability and bioavailability of black mulberry, chokeberry, and elderberry during gastrointestinal digestion and their implications for human nutrition
Zengin R., Uğur Y., Erdoğan S., Hatterman-Valenti H., Kaya O.
JOURNAL OF KING SAUD UNIVERSITY - SCIENCE
, cilt.37, sa.6, ss.1-14, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20255. Determination of Phytochemical Composition in Fruits and Leaves from Different Origins: Black Mulberry, Chokeberry and Elderberry Genotypes
Zengin R., Maraş Z., Uğur Y., Özhan O., Karaat F. E., Erdoğan S.
ANALYTICAL LETTERS
, cilt.58, sa.12, ss.1969-1991, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20256. Anti-inflammatory Effects and Pharmacokinetics of Bupivacaine in Transversus Abdominis Plane Block for Living Liver Donors: A Prospective Randomized Clinical Trial.
Yalin M. R., Erdogan M. A., Ucar M., Uremis M. M., Colak Y. Z., Ozdemir E., et al.
Transplantation proceedings
, cilt.57, ss.1095-1103, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20257. Phytochemical and Antioxidant Variability in Some Black Mulberry, Chokeberry, and Elderberry Cultivars in Relation to Cultivar, Plant Part, and Extraction Solvent
Zengin R., Uğur Y., Erdoğan S., Yavuz Ç., Hatterman-Valenti H., Kaya Ö.
Horticulturae
, cilt.11, sa.5, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20258. Assessment of heavy metal accumulation and essential nutrients in fruits: implications for food safety and environmental sustainability
Yumuşakbaş H., Uğur Y., Maraş Z., Büyüksoylu S., Erdoğan S.
ENVIRONMENTAL MONITORING AND ASSESSMENT AN INTERNATIONAL JOURNAL DEVOTED TO PROGRESS IN THE USE OF MONITORING DATA IN ASSESSING ENVIRONMENTAL RISKS TO MAN AND THE ENVIRONMENT
, cilt.197, sa.6, ss.1-25, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20259. Preoperative and Postoperative Endogenous Melatonin and Anxiety Levels and Their Correlation in Living Liver Donors
Erdoğan M. A., Uçar M., Özgül Ü., Erdoğan S., Çolak Y. Z., Özhan O., et al.
EXPERIMENTAL AND CLINICAL TRANSPLANTATION , cilt.23, sa.4, ss.278-284, 2025 (SCI-Expanded)
2025
202510. Comparative analysis of phytochemical content and antioxidants, anti-cholinesterase, Anti-Atherogenic and molecular docking of Turkish Pelargonium (Pelargonium endlicherianum Fenzl.)
Güzel A., Uğur Y., Kolaç T.
SOUTH AFRICAN JOURNAL OF BOTANY
, cilt.179, ss.124-133, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
202511. Effects of black mulberry, chokeberry, and elderberry extracts on the healing of burn wounds.
Zengi N R., Erdoğan S., Özhan O., Karaca E., Özçinar S., Yilmazteki N Y., et al.
Burns : journal of the International Society for Burn Injuries
, cilt.51, sa.2, ss.107391, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
202512. Potential effects of calcium and ethanol generator pads on mulberry fruit during cold storage
Zengin R., Tuna Güneş N., Uğur Y., Yiğiter B., Çöçen E., Altun O. T., et al.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.19, ss.3334-3348, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
202513. Phenolic Profile and Antioxidant Capacity of Helichrysum arenarium Extracts: A Comprehensive LC-MS/MS and Antioxidant Analysis
Uğur Y., Güzel A.
KSU TARIM VE DOGA DERGISI-KSU JOURNAL OF AGRICULTURE AND NATURE , cilt.28, sa.1, ss.1-8, 2025 (ESCI, TRDizin)
2025
202514. Sun-Drying and Melatonin Treatment Effects on Apricot Color, Phytochemical, and Antioxidant Properties
Zengin R., Uğur Y., Levent Y., Erdoğan S., Hatterman-Valenti H., Kaya Ö.
APPLIED SCIENCES , cilt.15, sa.508, ss.1-18, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202415. Melatonin Extraction and Determination by UHPLC-FD from Different Plants
Güllüoğlu Y., Yararlı E., Murat A., Tay A. T., Uğur Y., Maraş Z., et al.
Anatolian Journal of Pharmaceutical Sciences , cilt.3, sa.2, ss.1-9, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
202416. Changes in the Phenolic, Melatonin, Sugar Contents and Antioxidant Capacity, Depending on Ripening Stage in Different Cornelian Cherry (Cornus mas L.) Fruits
Uğur Y., Zengin R., Ernim C., Günhan Z. İ., Şalva E., Erdoğan S.
CHEMISTRYSELECT
, cilt.9, sa.7, ss.1-7, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202417. Effects of various conditions related to circadian rhythm disturbances on plasma and erythrocyte lipids in rats: a peroxisomal perspective
Otlu H. G., Uğur Y., Yıldız A., Erdoğan S., Yoloğlu S., Vardı N., et al.
Pamukkale Tıp Dergisi
, cilt.17, sa.1, ss.87-98, 2024 (Scopus, TRDizin)
2023
202318. Arapgir mor reyhanında lokasyon ve hasat dönemi etkileşiminin verim ve bazı kalite özellikleri üzerine etkileri
Tüfekçi C., Gündüz K., Uğur Y.
MUSTAFA KEMAL UNIVERSITY JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES (MKUJAS)
, cilt.28, sa.2, ss.438-445, 2023 (TRDizin)
2023
202319. Extraction and quantification of melatonin in cornelian cherry (Cornus mas L.) by ultra-fast liquid chromatography coupled to fluorescence detector (UFLC-FD)
Uğur Y.
ACTA CHROMATOGRAPHICA
, cilt.35, sa.3, ss.219-226, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202320. Effects of the apricot diets containing sulfur dioxide at different concentrations on rat testicles.
Yildiz A., Ozhan O., Ulu A., Dogan T., Bakar B., Ugur Y., et al.
Environmental science and pollution research international
, cilt.30, sa.29, ss.74301-74313, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202321. Determination of phytochemical content by LC-MS/MS, investigation of antioxidant capacity, and enzyme inhibition effects of nettle (Urtica dioica)
Ugur Y., Guzel A.
EUROPEAN REVIEW FOR MEDICAL AND PHARMACOLOGICAL SCIENCES
, cilt.27, sa.5, ss.1793-1800, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202322. Antiproliferative properties and evaluation of antioxidant of different cornelian cherry genotypes and analysis of phenolic and sugar compounds by HPLC
UĞUR Y., ŞALVA E., KARAAT F. E., ERDOĞAN S.
Hacettepe Journal of Biology and Chemistry
, cilt.51, sa.1, ss.57-70, 2023 (TRDizin)
2022
202223. Determination of Aflatoxin in Apricot Kernel with UFLC-FD Method and In-Laboratory Method Validation
Uğur Y., Yaman R.
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.12, sa.3, ss.1734-1742, 2022 (TRDizin)
2022
202224. Evaluation of residual monomer release after polymerization of different restorative materials used in pediatric dentistry
DURUK G., AKKÜÇ S., UĞUR Y.
BMC ORAL HEALTH
, cilt.22, sa.1, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202225. KIRMIZIBİBER VE SUMAK BAHARATLARINDA AFLATOKSİN TAYİNİ VE LABORATUVAR İÇİ METOT VALİDASYONU
Uğur Y.
İnönü üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Dergisi
, cilt.10, sa.2, ss.577-589, 2022 (TRDizin)
2022
202226. DO GRAPEVINE ROOTSTOCKS AFFECT THE PHYTOCHEMICAL COMPOSITION OF GRAPES?
Cakir A., Odabasioglu M. I., Oylek H. S., UĞUR Y.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, cilt.31, sa.1, ss.134-148, 2022 (SCI-Expanded)
2021
202127. Pharmacokinetic Profiles of Metamizole Metabolites after Intramuscular and Intravenous Administration in Healthy Arabian Horses
YILMAZ İ., Maras Z., Ozgur M. E., Durmaz M., ULUSOY H. İ., ERDOĞAN S., et al.
JOURNAL OF VETERINARY PHARMACOLOGY AND THERAPEUTICS
, cilt.44, sa.6, ss.927-936, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202128. Effect of layer thickness on residual monomer release in polymerization of bulk-fill composites
Kilic V., Hurmuzlu F., Ugur Y., Cangul S.
POLYMERS & POLYMER COMPOSITES
, cilt.29, sa.9_SUPPL, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202129. Determination of fatty acids in Allium tuncelianum (Tunceli garlic) by gas chromatography with flame ionization detection (GC-FID)
Uğur Y., Karaaslan-Ayhan N., İçen M. S., Bicim T., Erdoğan S., Yaman M.
INSTRUMENTATION SCIENCE & TECHNOLOGY
, cilt.50, sa.3, ss.233-239, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202130. The effect of hydrogen peroxide used in desulfurization of dried apricot on the antioxidant capacity and phenolic compound content of the fruit
UĞUR Y., ERDOĞAN S.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.15, sa.4, ss.3708-3719, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202131. Fruit quality and biochemical characteristics of new early ripening apricots of Turkey
Cuhaci C., Karaat F. E., Ugur Y., Erdoğan S., Asma B. M.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.15, sa.1, ss.841-850, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202132. Investigation of Melatonin Content and Antioxidant Capacity in Grape Berries
UĞUR Y.
İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Dergisi
, cilt.9, sa.3, ss.820-830, 2021 (TRDizin)
2021
202133. Evaluation of Residual Monomer Release After Polymerization of Colored Compomer Materials
DURUK G., ORUÇ E., Ugur Y.
PESQUISA BRASILEIRA EM ODONTOPEDIATRIA E CLINICA INTEGRADA
, cilt.21, 2021 (ESCI, Scopus)
2020
202034. Chemical Properties of Selected Walnut (Juglans regia L.) Genotypes From The Hekimhan Region
Gerçekçioğlu R., Gültekin N., Uğur Y.
Gaziosmanpasa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.37, sa.1, ss.1-8, 2020 (TRDizin)
2019
201935. Malatya yöresinde yetiştirilen mahalli 'Karamehmet' elmasında seleksiyonla verimli ve kaliteli klonların seçimi
Çöçen E., Macit T., Ernim C., Kokargül R., Uğur Y., Kan T., et al.
Akademik Ziraat Dergisi
, cilt.8, sa.1, ss.13-20, 2019 (TRDizin)
2018
201836. Malatya Yöresinde Yetiştirilen "Arapkızı"’ Elma Çeşidinde Klon Seleksiyonu I
Çöçen E., Ernim C., Macit T., Kokargül R., Uğur Y., Kan T., et al.
Meyve Bilimi , cilt.5, sa.2, ss.43-48, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201837. Evalution of fatty acid compositions and physicochemical quality parameters of ancient and recent olive (Olea europaea L.) oil varieties of Southeast Anatolia
AVCİ H., UĞUR Y., ERDOĞAN S.
International Journal of Chemistry and Technology , cilt.2, sa.2, ss.76-88, 2018 (TRDizin)
2018
201838. The Effect of Heat Treatment on Sugar, HMF and Antioxidant Properties of Honey Obtained from Different Regions in Turkey
Karlıdag S., Basgel S., Ulu A., Karadol G., Ugur Y., YILMAZTEKİN M., et al.
Journal of Apitherapy and Nature , cilt.1, sa.2, ss.32-45, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201839. Variation of quantitative composition of phenolic compounds in the apricot (Prunus armeniaca L.) leaves during the growth seasons
UĞUR Y., ERDOĞAN S., YILMAZ İ., Basgel S.
Journal of Natural Product and Plant Resources , cilt.8, sa.1, ss.33-38, 2018 (Hakemli Dergi)
2017
201740. Investigation of Antioxidant Activity and Phytochemical Composition of Celtis Tournefortii
Yıldırım I., Uğur Y., Kutlu T.
Free Radical and Antioxidants , cilt.7, sa.2, ss.160-165, 2017 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. Tanacetum armenum (DC.) Schultz Bip. BİTKİSİNİN FENOLİK İÇERİĞİ VE ANTİOKSİDAN AKTİVİTESİ
KOLAÇ Z., KOLAÇ T., GÜZEL M. A., UĞUR Y.
ABANT 5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON CURRENT ACADEMIC STUDIES, Bolu, Türkiye, 18 Temmuz 2025, cilt.5, ss.706-717, (Tam Metin Bildiri)
2025
20252. PHYTOCHEMICAL COMPONENTS AND ANTIOXIDANT PROPERTIES OF ECHINOPHORA TENUIFOLIA SUBSP. SIBTHORPIANA PLANT
Uğur Y., Maraş Z., Erdoğan S., Kolaç T., Macit T., Ertaş A., et al.
INTERNATIONAL CONGRESS ON MODERN SCIENCES-IV "GLOBAL PROSPECTS FOR MULTIDISCIPLINARY RESEARCH AND EDUCATION", Çirçik, Özbekistan, 7 - 10 Nisan 2025, ss.848-849, (Özet Bildiri)
2024
20243. Kronik Böbrek Yetmezliği Olan Hastalarda İndol Bileşiklerinin HPLCYöntemiyle Analizi
Küçükaslan N. S., Şahin İ., Erdoğan S., Coşkun A., Ateş B., Uğur Y., et al.
17. Ulusal Spektroskopi Kongresi, Zonguldak, Türkiye, 30 Mayıs 2024, cilt.25, ss.53, (Özet Bildiri)
2023
20234. SIÇANLARDA KÜKÜRTLÜ KAYISININ KARDİYOVASKÜLER SİSTEM ÜZERİNE ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI
AYIK S., YILDIZ A., ÖZHAN O., KARACA Y., KARACA E., ERMİŞ N., et al.
2. Uluslararası ve 27. Ulusal Farmakoloji Kongresi, Antalya, Türkiye, 23 - 26 Kasım 2023, (Özet Bildiri)
2023
20235. Chemical Composition of Fruits and Leaves of Some Black Mulberry, Chokeberry and Elderberry Genotypes
Maraş Z., Uğur Y., Özhan O., Erdoğan S.
12th Aegean Analytical Chemistry Days, AACD2023, İstanbul, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2023, ss.30-31, (Özet Bildiri)
2023
20236. Chemical Composition of Fruits and Leaves Of Some Black Mulberry, Chokeberry and Elderberry Fenotypes
ZENGİN R., MARAŞ Z., UĞUR Y., ÖZHAN O., KARAAT F. E., ERDOĞAN S.
12th Aegean Analytical Chemistry Days, 19 - 22 Ekim 2023, (Özet Bildiri)
2022
20227. Investıgatıon of Antıoxidant Capacity And Enzyme Inhibition Effects Of Urtica Dioica
UĞUR Y., GÜZEL A.
IN MEMORY OF PROF GUNES T. YUREGIR 2nd KAHRAMANMARAS BIOCHEMISTRY DAYS, Türkiye, 26 Kasım 2022, cilt.47, (Özet Bildiri)
2022
20228. Kızılcık Meyvelerinin Ham, Yarı-Olgun Ve Olgun Dönemlerindeki Biyokimyasal Değişimlerinin İncelenmesi
UĞUR Y., Yaman R., Ernim C., Günhan Z. İ., ŞALVA E., ERDOĞAN S.
10. Ulusal Analitik Kimya Kongresi, Muğla, Türkiye, 7 - 11 Eylül 2022, ss.94, (Özet Bildiri)
2022
20229. “Kızılcık Meyvelerindeki Fenolik Bileşiklerin Olgunlaşma Periyodundaki Değişimi Ve Sitotoksik Etkilerinin Araştırılması
Uğur Y., Yaman R., Ernim C., Günhan Z. İ., Şalva E., Erdoğan S.
Analitik Kimya Kongresi, Muğla, Türkiye, 7 - 11 Kasım 2022, ss.92-93, (Özet Bildiri)
2021
202110. Determination of Amygdalin Amount in Different Berries by HPLC
Yaman R., Uğur Y., Erdoğan S.
3rd International Conference on Preventive Medicine (3rd ICPM), 24 Kasım 2021, ss.35, (Özet Bildiri)
2021
202111. CHEMICAL PROPERTIES OF SOME WILD FRUIT SPECIES IN TURKEY
YANAR M., KAÇAR Y., UĞUR Y.
III. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 1 - 03 Eylül 2021, ss.496-503, (Tam Metin Bildiri)
2021
202112. DETERMINATION OF ARTEMISININ IN FIVE ARTEMISIA L. SPECIES (ASTERACEAE) THAT GROWN IN TURKEY
OSMANLIOĞLU DAĞ Ş. R., UĞUR Y., KÜRŞAT M., ÇANKAYA İ. İ., GENÇLER ÖZKAN A. M.
3rd International Gazi Pharma Symposium Series, Türkiye, 8 - 10 Eylül 2021, ss.173, (Özet Bildiri)
2021
202113. Effects of various conditions related to circadian rhythm disturbances on plasma and erythrocyte lipids: a peroxisomal perspective
OTLU H. G., UĞUR Y., YILDIZ A., ERDOĞAN S., YOLOĞLU S., VARDI N., et al.
45th FEBS Congress, Ljubljana, Slovenya, 03 Temmuz 2021, cilt.11, ss.495, (Özet Bildiri)
2020
202014. Desulfurization Methods in Sulphurized Dried Apricots
Uğur Y., Erdoğan S.
3rd Agriculture, Environment and Health Congress, Aydın, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2020, ss.117, (Özet Bildiri)
2020
202015. Bazı hasat sonrası uygulamaların dut meyvesinin kalitesi üzerine etkileri
Yaman R., Uğur Y., Çöçen E., Altun O. T., Yavuz Ç., Koşar D., et al.
2nd International Eurasian Conference on Science, Enginering and Technology, Gaziantep, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2020, ss.193, (Özet Bildiri)
2020
202016. The Phenological, Morphological And Chemical Characteristics Of Some Hawthorn Species in Turkey
Yanar M., Aka Kaçar Y., Uğur Y., Çöçen E.
2nd International Eurasian Conference on Science, Enginering and Technology, Gaziantep, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2020, ss.397, (Özet Bildiri)
2020
202017. The Biochemical Characteristics of Some Cornelian Cherry (Cornus mas L.) Genotypes Cultivated in Turkey
Uğur Y., Erdoğan S., Yaman R., Yanar M.
2nd International Eurasian Conference on Science, Enginering and Technology, Gaziantep, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2020, ss.396, (Özet Bildiri)
2020
202018. Bazı Asma Anaçlarının Banazı Karası Üzüm Çeşidinde Biyokimyasal Parametreler Üzerine Etkisi
Şahiner Öylek H., Uğur Y., Yıldırım I., Çakır A.
3rd International Agricultural Congress, Susah, Tunus, 5 - 09 Mart 2020, ss.16, (Özet Bildiri)
2019
201919. The Ethanol and SO2 Applications in the Postharvest Storage of “Köhnü” Table Grape
Uğur Y., Özkan N., Yaman R., İyigün Şahin Ö., Özkaya O.
International Biological, Agricultural & Life Science Congress, Lviv, Ukrayna, 7 - 08 Kasım 2019, ss.35, (Özet Bildiri)
2019
201920. Entomological Risks and Management Strategies in Apricot Orchards (Drosophila suzukii, Ceratitis capitata, Lyristes plebejus)
Ağbaba B., Tunaz H., Uğur Y.
International Biological, Agricultural & Life Science Congress, Lviv, Ukrayna, 7 - 08 Kasım 2019, ss.38, (Özet Bildiri)
2019
201921. Malatya's Opening Window To The World: Apricot
Erdoğan A., Uğur Y., Ağbaba B., Şahiner Öylek H.
International Biological, Agricultural & Life Science Congress, Lviv, Ukrayna, 7 - 08 Kasım 2019, ss.37, (Özet Bildiri)
2019
201922. Comparison of Physicochemical Properties of Cornellian Cherry Genotypes Grown in The Same Conditions
Uğur Y., Erdoğan S., Yanar M., Yaman R., Macit T., Özelçi M.
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, ss.1021, (Özet Bildiri)
2018
201823. The Ethanol Vapour Application in the Cold Storage of "Köhnü" Table Grape.
Uğur Y., Özkan N., Şahiner H., Kılıçarslan S., Altun O. T., Yaman R., et al.
1ST International GAP Agriculture and Livestock Congress, Şanlıurfa, Türkiye, 25 - 27 Mayıs 2018, ss.278, (Özet Bildiri)
2018
201824. Effect of Frying Repeat On Composition of Fatty Acids Species In Different Oils
Çulcu Ö., Uğur Y., Yaman R., ERDOĞAN S.
8th Black Sea Basin Conference on Analytical Chemistry (8th BBCAC), İstanbul, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2018, ss.118-119, (Tam Metin Bildiri)
2018
201825. Investigation of the fatty acid compositions of Allium tuncelium by GC
ERDOĞAN S., Uğur Y., İÇEN M. S., Yaman M.
8th Black Sea Basin Conference on Analytical Chemistry (8th BBCAC), İstanbul, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2018, ss.22-23, (Tam Metin Bildiri)
2018
201826. Research of Bioactive Components of Some Vegetable Fats with Certain Pharmacological Properties
Murat B., Uğur Y., Yaman R., ERDOĞAN S.
8th Black Sea Basin Conference on Analytical Chemistry (8th BBCAC), İstanbul, Türkiye, 9 - 11 Mayıs 2018, ss.108, (Tam Metin Bildiri)
2018
201827. Evaluation of Apricot Production in Turkey
Şahiner Öylek H., Karadeniz T., Altun O. T., Özkan N., Koç H., Uğur Y., et al.
International Agriculture Congress, Comrat, Moldova, 3 - 06 Mayıs 2018, ss.50, (Özet Bildiri)
2018
201828. Determination of Fatty Acids and Sterol Compositions of Some Black Cumin Seed (Nigella sativa L.) Oils with GC-FID
Uğur Y., Yaman R., ERDOĞAN S.
1. Internatıonal Gap Agrıculture & Lıvestock Congress, Şanlıurfa, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, ss.118-119, (Tam Metin Bildiri)
2018
201829. The Some Chemical Characteristics of The Earliness Apricot Cultivars Growing in Malatya Ecology
Uğur Y., Erdoğan S., Altun O. T., Yaman R., Gültekin N., Ernim C.
1 ST International GAP Agriculture and Livestock Congress, Şanlıurfa, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, ss.608, (Özet Bildiri)
2018
201830. The Chemical Characteristics of “Köhnü” Table Grape.
Uğur Y., Oktay T., Yaman R., ERDOĞAN S.
1. Internatıonal Gap Agrıculture & Lıvestock Congress, Şanlıurfa, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, ss.113-114, (Özet Bildiri)
2018
201831. Collection, Conservation and Characterization of Oleaster (Elaeagnus angustifolia L.) Genetik Resources Grown in Malatya
Yanar M., Uğur Y., Macit T., Kokargül R., Bayındır Y., Ernim C.
1st International GAP Agriculture and Livestock Congress, Şanlıurfa, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, ss.279, (Özet Bildiri)
2018
201832. The Evaluation Of Residual Monomer Released After Polimerisation Of Different Resin Materials
Duruk G., Oruç E., Uğur Y.
International Congress on Preventive Dentistry, Erzurum, Türkiye, 5 - 08 Mart 2018, ss.82, (Özet Bildiri)
2017
201733. The Pomological Characteristics of The Earliest Apricot Cultivars Growing in Malatya Ecology
Uğur Y., Altun O. T., Gültekin N., Ernim C.
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress, Şanlıurfa, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, ss.1965, (Özet Bildiri)
2016
201634. Variation of quantitative composition of phenolic compounds in the apricot (Prunus armeniaca L.) leaves during the growth season
Uğur Y., ERDOĞAN S., YILMAZ İ.
10th Aegean Analytical Chemistry Days, Çanakkale, Türkiye, 29 Eylül - 02 Ekim 2016, ss.1213, (Tam Metin Bildiri)
2016
201635. Determination of phenolic acid proile, total phenolic and flavonoid content of Rheum ribes fruits methanol extracts
Yıldırım I., Uğur Y., KUTLU T.
29th International Symposium on the Chemistry of Natural Products (ISCNP-29) and the 9th International Conference on Biodiversity (ICOB-9), İzmir, Türkiye, 24 - 27 Eylül 2016, cilt.1, ss.147, (Özet Bildiri)
2016
201636. Farklı Kızılcık Cornus mas L Genotiplerine ait Meyvelerin Fenolik Bileşenlerinin Belirlenmesi
ERDOĞAN S., UĞUR Y., MACİT T.
16. Kromatografi Kongresi, Türkiye, 31 Ağustos - 02 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
2014
201437. Farklı Renklerdeki Kompomerlerin Polimerizasyonu Sonrasında Açığa Çıkan Artık Monomer Miktarının İncelenmesi
Görgen V. A., Güler Ç., Botsalı M. S., Uğur Y., Çolak C.
8th International Congress of Mediterranean Societies of Pediatric Dentistry &21st Congress of Turkish Society of Pediatric Dentistry, İstanbul, Türkiye, 13 - 15 Kasım 2014, ss.158, (Özet Bildiri)
2013
201338. Lök: as a traditional food produced from dried mulberry and walnut in Kemaliye region
YILMAZ M. A., SARITEPE Y., UĞUR Y., DURMAZ G.
The 2nd International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2021
20211. Fatty Acids Composition of Walnut
UĞUR Y., ERDOĞAN S.
WALNUT, Muhammet Ali GUNDESLİ, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.339-364, 2021
2020
20202. FEN VE MATEMATİK BİLİMLERİNDE AKADEMİK ÇALIŞMALAR
Yıldız Özkan E., Gürel İnanlı A., Emir Çoban Ö., Yüce S., Uğur Y.
Livre de Lyon, Lyon, 2020
2020
20203. DOĞAL EKSTRAKTLARLA ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ KİTOSAN KAPLAMANIN BALIK FİLETOLARININ RAF ÖMRÜ VE YAĞ ASİDİ KOMPOZİSYONUNA ETKİLERİ
GÜREL İNANLI A., EMİR ÇOBAN Ö., Yüce S., UĞUR Y., Çelik B.
FEN VE MATEMATİK BİLİMLERİNDE AKADEMİK ÇALIŞMALAR, Esma Yıldız Özkan, Editör, Livre de Lyon, Lyon, ss.1-32, 2020
Desteklenen Projeler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorMalatyada doğal yayılım gösteren Matricaria chamomilla var recutita türlerinin antimikrobiyal ve diğer bazı biyolojik aktivitelerinin incelenmesi ve bileşiklerin analizi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KOLAÇ T. (Yürütücü), UĞUR Y., KOLAÇ T.
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorYöresel endemik üzüm çeşitlerimizde en etkin nutrasotik aday ilaç eldesi için uygun kurutma yönteminin belirlenmesi ve biyoaktif bileşimin glioblastoma tip beyin tümörlerinde JAKSTAT hedefli tedavide kullanım olanaklarının araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ERDOĞAN S. (Yürütücü), DOĞANLAR O., UĞUR Y., DOĞANLAR Z. B., ÜNAL M. S., YAMAN R., et al.
2025 - 2027
2025 - 2027Hacıhaliloğlu ve Kabaaşı Kayısı Çeşitlerine Derim Öncesi Melatonin Uygulamasının Gün Kurusu Kayısı Kalitesi ve Depolaması Üzerine Etkileri
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Erdoğan S., Uğur Y., Zengin R.(Yürütücü)
2022 - 2025
2022 - 2025Echinophora tenuifolia subsp sibthorpiana Çördük bitkisinin karakteristik fitokimyasal bileşenlerinin tayini invivo Hemoroid tedavisi üzerine etkilerinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
UĞUR Y. (Yürütücü), DOĞRU F., MARAŞ Z., TOSUN E., MACİT T., ERTAŞ A., et al.
2022 - 2025
2022 - 2025Kayısıda Su Ve Düşük Sıcaklık Streslerine Karşı Silisyum Uygulamasının Tolerans Yükseltici Etkilerinin İncelenmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Bolat İ.(Yürütücü), Uğur Y.
2021 - 2024
2021 - 2024Kızılcık (Cornus mas L.) Meyvelerinde Olgunlaşma Sürecinde Meydana Gelen Biyokimyasal Değişimlerin İzlenmesi ve Antiproliferatif Etkinin Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
UĞUR Y. (Yürütücü), ERDOĞAN S., ERNİM C., YAMAN R., GÜNHAN Z. İ.
2022 - 2022
2022 - 2022DOWN SENDROMLU BİREYLERİN TOPLUMA KATILIMLARINI GELİŞTİRMEYE YÖNELİK BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
Yılmaz H. (Yürütücü), Bozkır Ç., Uğur Y., Ünver Koca H.
2017 - 2021
2017 - 2021
Melezleme Islahı ile Yeni Ceviz Çeşitlerinin Geliştirilmesi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
(Proje Özeti)
Akçay M.(Yürütücü), Erdoğan A., Ernim C., Gültekin N., Pala M., Çöçen E., et al.
2017 - 2021
2017 - 2021
Mutasyon Islahı ile Kayısı Yetiştiriciliğine Uygun Bodur/Yarı Bodur Klonal Anaç Geliştirilmesi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
(Proje Özeti)
Şahinoğlu A. R.(Yürütücü), Pala M., Avcı S., Ernim C., Macit T., Sarıtepe Y., et al.
2017 - 2020
2017 - 2020Bazı Modifiye Atmosfer Uygulamalarının 'Köhnü' Sofralık Üzümünün Kalitesi Üzerine Etkileri
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
(Proje Özeti)
Uğur Y. (Yürütücü), Koç H., Macit T., Altun O. T., Kılıçarslan S., Şahiner H., et al.
2015 - 2016
2015 - 2016Malatya Yöresi Endüstriyel Kayısılarından Sirke Üretimi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
(Proje Özeti)
Nalçacı S.(Yürütücü), Duran Z., Şahin Kovuk Ş., Sarıtepe Y., Uğur Y.
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam Ediyorİnönü üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Dergisi
Editör
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Aralık 2025
Aralık 2025BIOMEDICAL CHROMATOGRAPHY
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Kasım 2025
Kasım 2025JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Eylül 2025
Eylül 2025NATURAL PRODUCT RESEARCH
SCI Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2025
Ağustos 2025SCIENTIFIC REPORTS
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2025
Mayıs 2025ARCHIVES OF ENVIRONMENTAL CONTAMINATION AND TOXICOLOGY
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2025
Mayıs 2025JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Mart 2025
Mart 2025INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Şubat 2025
Şubat 2025FOOD ANALYTICAL METHODS
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Şubat 2025
Şubat 2025APPLIED FRUIT SCIENCE
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Şubat 2025
Şubat 2025BMC PLANT BIOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2025
Ocak 2025BMC PLANT BIOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2024
Aralık 2024Discover Chemistry
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Aralık 2024
Aralık 2024COGENT FOOD & AGRICULTURE
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Aralık 2024
Aralık 2024Tarıma Çok Yönlü Yaklaşım: Ürün ve Bilgi Üretimi 2
Tanınmış Yayınevleri tarafından basılan bilimsel/mesleki kitapta bölüm
Kasım 2024
Kasım 2024PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Ekim 2024
Ekim 2024COGENT FOOD & AGRICULTURE
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Nisan 2024
Nisan 2024JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Ekim 2023
Ekim 2023HELIYON
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2023
Şubat 2023CHEMISTRYSELECT
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Ocak 2023
Ocak 2023POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2022
Kasım 2022INTERNATIONAL JOURNAL OF SECONDARY METABOLITE
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Şubat 2022
Şubat 2022NATURAL PRODUCT RESEARCH
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2021
Eylül 2021İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
12 Kasım 2020 - 14 Kasım 2020
12 Kasım 2020 - 14 Kasım 2020
3rd Agriculture, Environment and Health Congress
Katılımcı
Aydın-Türkiye
07 Ekim 2020 - 09 Ekim 2020
07 Ekim 2020 - 09 Ekim 20202nd International Eurasian Conference on Science, Enginering and Technology
Katılımcı
Gaziantep-Türkiye
07 Kasım 2019 - 08 Kasım 2019
07 Kasım 2019 - 08 Kasım 2019International Biological, Agricultural & Life Science Congress
Katılımcı
Lviv-Ukrayna
25 Mayıs 2018 - 27 Mayıs 2018
25 Mayıs 2018 - 27 Mayıs 20181. Internatıonal Gap Agrıculture & Lıvestock Congress
Katılımcı
Şanlıurfa-Türkiye
29 Eylül 2016 - 02 Ekim 2016
29 Eylül 2016 - 02 Ekim 201610th Aegean Analytical Chemistry Days
Katılımcı
Çanakkale-Türkiye
29 Haziran 2015 - 03 Temmuz 2015
29 Haziran 2015 - 03 Temmuz 2015