Doç. Dr. OKAN LEVENT


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Bilimleri


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

54

Yayın (WoS)

22

Yayın (Scopus)

19

Atıf (WoS)

114

H-İndeks (WoS)

7

Atıf (Scopus)

61

H-İndeks (Scopus)

4

Proje

9

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Duyurular & Dokümanlar

Sınav

00472 ALKOLLÜ İÇKİLER FİNAL SINAV CEVAP ANAHTARI
Sınav
9.06.2022

00472 ALKOLLÜ İÇKİLER FİNAL SINAV CEVAP ANAHTARI


00472 ALKOLLÜ İÇKİLER FİNAL SINAV SORULARI
Sınav
9.06.2022

00472 ALKOLLÜ İÇKİLER FİNAL SINAV SORULARI


Eğitim Bilgileri

2011 - 2017

2011 - 2017

Doktora

İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2009 - 2011

2009 - 2011

Yüksek Lisans

İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2004 - 2008

2004 - 2008

Lisans

Gaziosman Paşa Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2017

2017

Doktora

MALATYA KAYISILARINDAN ELDE EDİLEN KAYISI SOSLARININ FİZİKSEL, KİMYASAL, UÇUCU ORGANİK BİLEŞİKLER VE REOLOJİK ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE PROSES KOŞULLARININ ETKİSİ

İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr)

2011

2011

Yüksek Lisans

GÜN KURUSU MALATYA KAYISILARININ NATUREL BİLEŞİKLER İLE RAFÖMRÜNÜN UZATILMASI

İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl)

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2010 - 2023

2010 - 2023

Araştırma Görevlisi

İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Akademi Dışı Deneyim

2010 - 2010

2010 - 2010

SERVİS GÖREVLİSİ

T.C. ZİRAAT BANKASI ELAZIĞ MERKEZ ŞUBE, SERVİS GÖREVLİSİ

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Teknik Seçmeli (Meşrubat Teknolojisi)

Meyve Sebze İşleme Teknikleri

Teknik Seçmeli (Alkollü İçecekler)

Teknik Seçmeli (Meşrubat Teknolojisi)

Beslenme

Meyve Sebze İşleme Teknikleri

Teknik Seçmeli (Meşrubat Teknolojisi)

Meyve Sebze İşleme Teknikleri

Gıda Müh. Tasarım II

Teknik Seçmeli (Alkollü İçecekler)

Teknik Seçmeli (Meşrubat Teknolojisi)

Teknik Seçmeli (Gıda ve Çevre İlişkileri)

Teknik Seçmeli (Alkollü İçecekler)

Gıda Mühendisliği Laboratuvar Teknikleri

Meyve Sebze İşleme Teknikleri

Teknik Seçmeli (Meşrubat Teknolojisi)

Teknik Seçmeli (Alkollü İçecekler)

Teknik Seçmeli (Gıda ve Çevre İlişkileri)

Teknik Seçmeli (Ayırma Tekniği)

Temel İşlemler Laboratuvarı

Teknik Seçmeli (Gıda ve Çevre İlişkileri)

Temel İşlemler

Gıda Müh. Tasarım II

Makaleler

Tümü (27)
SCI-E, SSCI, AHCI (22)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (22)
Scopus (19)
TRDizin (4)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2021

2021

1. Dut pestili formülasyonunda pirinç ununun tek faktör dizayn kullanılarak değerlendirilmesi

LEVENT O., YÜKSEL F.

5. ULUSLARARASI BİLİMSEL ÇALIŞMALAR KONGRESİ, Türkiye, 15 - 17 Mart 2021, ss.199, (Özet Bildiri)

2019

2019

2. Taze Malatya NO:8 Zerdali kayısı çeşidinde uçucu organik bileşenlerin belirlenmesi

KAPLAN M., ÇALIŞKAN M., LEVENT O.

2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Türkiye, 18 - 19 Ekim 2019, ss.177, (Özet Bildiri)

2019

2019

3. Taze Malatya Soğancı kayısı çeşidinde toplam fenolik madde miktarının belirlenmesi

KAPLAN M., ESKİGÜN S., ÇALIŞKAN M., LEVENT O.

2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Türkiye, 18 - 19 Ekim 2019, ss.48, (Özet Bildiri)

2019

2019

4. Taze Malatya 49-Alioğlu Kayısı Çeşidinde Uçucu Bileşenlerin Belirlenmesi.

KAPLAN M., ESKİGÜN S., LEVENT O., DIRAMAN H., ATİK İ.

4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress 2019. (20-22 April 2019,TARGİD 2019,Afyonkarahisar /Turkey), Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, ss.63-70, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

5. Taze Malatya Kabaaşı ve Hacıhaliloğlu Kayısı Çeşitlerinin Antioksidan Aktivitesinin Belirlenmesi

KAPLAN M., ESKİGÜN S., LEVENT O., DIRAMAN H., ATİK İ.

4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress 2019. (20-22 April 2019,TARGİD 2019,Afyonkarahisar /Turkey), Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, ss.98-103, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

6. Farklı Kurutma Yöntemlerinin Hacihaliloğlu Kayısı Çeşidinde Toplam Fenolik İçeriğine Etkisi.

KAPLAN M., ESKİGÜN S., LEVENT O., DIRAMAN H., ATİK İ.

4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress 2019. (20-22 April 2019,TARGİD 2019,Afyonkarahisar /Turkey), Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, ss.574-578, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

7. Kabaaşı Kayısı Çeşidinde β-Karoten Miktarının Belirlenmesi.

KAPLAN M., ESKİGÜN S., LEVENT O., DIRAMAN H., ATİK A.

4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress 2019. (20-22 April 2019,TARGİD 2019,Afyonkarahisar /Turkey), Afyonkarahisar, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, ss.25-29, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

8. The effect of different drying methods on total phenolic contents of Kabaaşı apricot variety

KAPLAN M., ESKİGÜN S., LEVENT O., ALPASLAN M.

International Agricultural, Biological and Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2018, ss.720, (Özet Bildiri)

2018

2018

9. Effects of different drying methods on volatile organic compounds of Ismailaga apricot cultivar

KAPLAN M., LEVENT O., ALPASLAN M.

1. International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.333, (Özet Bildiri)

2018

2018

10. Determination of antioxidant activity of Malatya İsmailağa apricot variety

KAPLAN M., ESKİGÜN S., LEVENT O., ALPASLAN M.

1. International GAP, Agriculture and Livestock Congress, Şanlıurfa, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, ss.50, (Özet Bildiri)

2017

2017

11. Determination of Volatile Organic Compounds in Malatya Alkaya Apricot Variety

kaplan m., LEVENT O., ALPASLAN M.

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, cilt.534, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

12. Farklı Kurutma Yöntemlerinin Alkaya kayısı çeşidinde uçucu organik bileşik profiline etkileri

KAPLAN M., LEVENT O., ALPASLAN M.

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.198-206, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

13. The Effect of Process Conditions on Total Phenolic Contents of Malatya Apricot Sauce

LEVENT O., ALPASLAN M.

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.566, (Özet Bildiri)

2016

2016

15. Differences of mineral composition of citrus and pine honey produced in Turkey

LEVENT O., HAYALOĞLU A. A.

13th Asian Apicultural Association (AAA) Conference, Riyadh, Birleşik Arap Emirlikleri, 24 - 26 Nisan 2016, ss.301, (Özet Bildiri)

2015

2015

16. The effect of process conditions on color properties of Malatya apricot sauce

LEVENT O., ALPASLAN M.

3. International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAY BOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.357, (Özet Bildiri)

2015

2015

17. Kayısı Çekirdeği Ekstraktı Eldesinde Ultrases Uygulamasının Toplam Fenolik Madde İçeriğine Etkisi

ALPASLAN M., LEVENT O., DEMİR N., Yeşilyurt N.

Yabited II. Bitkisel Yağ Kongresi, Tekirdağ, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015, ss.126, (Özet Bildiri)

2014

2014

18. Esansiyel Yağ ve Standart Antimikrobiyelin Etkileşim Şeklinin Belirlenmesi

BİLENLER T., ŞİŞLİOĞLU K., LEVENT O.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.819-822, (Özet Bildiri)

2014

2014

19. Güçlü Bir Antioksidan Zahter T spicata

LEVENT O., DEMİR N., Atalay B., Tosun E. B.

Gıda Mühendisliği 5. Öğrenci Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 25 Nisan 2014, ss.47, (Özet Bildiri)

2013

2013

20. Determination of Volatile Components of Mulberry Grape and Carob Pekmez by HS SPME GC MS

ALPASLAN M., DEMİR N., LEVENT O.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid Lake, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.381, (Özet Bildiri)

2013

2013

21. Determination of Antimicrobial Activity of Viburnum Opulus Gilaboru Fruit Juice Comparing with Fermented and Pasteurized Product

ŞİŞLİOĞLU K., BİLENLER T., LEVENT O.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid Lake, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.444, (Özet Bildiri)

2012

2012

22. Kars Kaşar Peynirlerinin Proteoliz Düzeyi ve Aroma Maddeleri Kompozisyonu

HAYALOĞLU A. A., LEVENT O., GÜRKAN H., ŞAHİNGİL D.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.528, (Özet Bildiri)

2012

2012

23. Kars Kaşar peynirlerinin Proteoliz düzeyi ve Aroma Maddelerinin Kompozisyonu.

HAYALOĞLU A. A., LEVENT O., GÜRKAN H., ŞAHİNGİL D.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)

2011

2011

25. The Effects of Hydrogen Peroxide Used for Desülfiting on Sensory Texture Vitamins and Color of Dried Malatya Apricots

DEMİR N., ALPASLAN M., LEVENT O.

Novel Approaches in Food Industry (NAFI), İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1006, (Özet Bildiri)

2010

2010

26. Dilute Acid Hydrolysis of Sunflower Stalk and Its Use as a Source of Xylose for Xylitol Bioproduction

Reyhan Selin U., SABANCI S., LEVENT O., AKPINAR Ö.

2nd International Conference of International Association of Mediterranian Agro-Industrial Wastes (IAMAW), İzmir, Türkiye, 17 - 19 Haziran 2010, ss.27, (Özet Bildiri)

2009

2009

27. Pirinç Kepeğinden Ksiloz Üretimi ve Optimizasyonu

LEVENT O., AKPINAR Ö.

Gıda Mühendisliği 6. Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.159, (Özet Bildiri)

Desteklenen Projeler

2008 - 2012

2008 - 2012

Tarımsal atıklardan ksilitol üretimi

TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

Akpınar Ö.(Yürütücü)

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Temmuz 2025

Temmuz 2025

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, İnönü Üniversitesi, Türkiye



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 116

h-indeksi (WOS): 7