Eğitim Bilgileri
1999 - 2004
1999 - 2004Doktora
Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik/Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
1995 - 1997
1995 - 1997Yüksek Lisans
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
1988 - 1992
1988 - 1992Lisans
Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2004
2004Doktora
BİTKİSEL YAĞLARDAN ENZİMATİK İNTERESTERİFİKASYON YOLU İLE ANNE SÜTÜ YAĞINA ÖZDEŞ YAĞ ÜRETİMİ
Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
1998
1998Yüksek Lisans
SIVI YAĞLARIN HİDROJENASYONUNDA YAĞ ASİTLERİ BİLEŞİMİ VE KATI FRAKSİYON ORANLARINDAKİ (SFC) DEĞİŞİMLER ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası
Gıda Teknolojisi
Yağ Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorProf. Dr.
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2009 - 2014
2009 - 2014Doç. Dr.
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
2010 - Devam Ediyor
2010 - Devam EdiyorAnabilim/Bilim Dalı Başkanı
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2013 - 2017
2013 - 2017Bölüm Başkanı
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Verdiği Dersler
Lisans
Lisans
Yağ İşleme Teknolojisi
Gıda Kimyası
Enstrumental Gıda Analizleri
Gıda Analizleri Laboratuvarı
Gıda Mühendisliğine Giriş
Gıda Mühendisliğinde Tasarım I
Enzim Bilimi ve Teknolojisi
Gıda Analizleri Laboratuvarı
Gıda Kimyası
Yağ İşleme Teknolojisi
Gıda Mühendisliğine Giriş
Enzim Bilimi ve Teknolojisi
Enstrumental Gıda Analizleri
Enstrumental Gıda Analizleri
Yağ İşleme Teknolojisi
Enzim Bilimi ve Teknolojisi
Gıda Kimyası
Gıda Analizleri Laboratuvarı
Gıda Mühendisliğine Giriş
Gıda Analizleri Laboratuvarı
Gıda Kimyası
Enstrumental Gıda Analizleri
Enzim Bilimi ve Teknolojisi
Gıda Mühendisliğine Giriş
Gıda Analizleri Laboratuvarı
Enzim Bilimi ve Teknolojisi
Gıda Mühendisliğine Giriş
Gıda Kimyası
Enstrumental Gıda Analizleri
Lisans Çift Anadal
Lisans Çift Anadal
Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yeni Gelişmeler
Uzmanlık Alan Dersleri
Tez Yönetimi (Yüksek Lisans)
Tez Yönetimi (Yüksek Lisans)
Uzmanlık Alan Dersleri
Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yeni Gelişmeler
Tez Yönetimi (Yüksek Lisans)
Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yeni Gelişmeler
İleri Yağ Kimyası
İleri Gıda Analizleri
Uzmanlık Alan Dersleri
Tez Yönetimi (Yüksek Lisans)
İleri Gıda Analizleri
Uzmanlık Alan Dersleri
Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yeni Gelişmeler
İleri Yağ Kimyası
Baklagil ve Yağlı Tohum İşleme Teknolojisi
Uzmanlık Alan Dersleri
İleri Gıda Analizleri
Tez Yönetimi (Yüksek Lisans)
Baklagil ve Yağlı Tohum İşleme Teknolojisi
Lisans Yandal
Lisans Yandal
Tez Yönetimi (Doktora(
Yağ Modifikasyon Teknikleri
Enzim Bilimi ve Teknolojisi
Gıdalarda Nanoteknoloji Uygulamaları
Lipitlerin Fiziksel Özellikleri
Uzmanlık Alan Dersleri (Doktora(
Yağ Modifikasyon Teknikleri
Lipitlerin Fiziksel Özellikleri
Uzmanlık Alan Dersleri (Doktora(
Tez Yönetimi (Doktora(
Enzim Bilimi ve Teknolojisi
Gıdalarda Nanoteknoloji Uygulamaları
Enzim Bilimi ve Teknolojisi
Tez Yönetimi (Doktora(
Lipitlerin Fiziksel Özellikleri
Uzmanlık Alan Dersleri (Doktora(
Kromatografik Gıda Analizleri
Yağ Modifikasyon Teknikleri
Kromatografik Gıda Analizleri
Tez Yönetimi (Doktora(
Enzim Bilimi ve Teknolojisi
Lipitlerin Fiziksel Özellikleri
Yönetilen Tezler
2017
2017Doktora
Isıl işlem görmüş sucuk benzeri et ürününün kalitesinin iyileştirilmesinde enkapsüle starter kültür kullanımı
KARABULUT İ.
T.BİLENLER(Öğrenci)
2012
2012Yüksek Lisans
Isıl işlem gören bazı et ürünlerinin lipit fraksiyonlarında meydana gelen bazı değişimlerin belirlenmesi
KARABULUT İ.
K.ŞİŞLİOĞLU(Öğrenci)
2012
2012Yüksek Lisans
Portakal kabuğu yağı ilavesinin rafine zeytinyağının oksidatif stabilitesi ve duyusal özelliklerine etkisinin belirlenmesi
KARABULUT İ.
D.BURCU(Öğrenci)
2011
2011Yüksek Lisans
Farklı hayvan sütlerinden üretilen tereyağlarının lipit kısmında bazı bileşen farklıklarının belirlenmesi
KARABULUT İ.
H.AYDA(Öğrenci)
2010
2010Yüksek Lisans
Otlu peynire katılan önemli ot türlerinin antimikrobiyel, antioksidan etkileri, aroma profili ve bazı kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
KARABULUT İ.
Ş.DAĞDELEN(Öğrenci)
Makaleler
Tümü (55)
SCI-E, SSCI, AHCI (47)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (47)
Scopus (48)
TRDizin (8)
2025
20251. NAR SUYU VE NAR EKŞİSİ ÖRNEKLERİNİN HMF İÇERİKLERİ, ANTİOKSİDAN AKTİVİTE VE FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Bilenler T., BAĞIŞ Ü., karabulut i.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi
, cilt.25, sa.4, ss.838-845, 2025 (TRDizin)
2025
20252. A plant-based cheese alternative (PCA) developed by oleogelation with apricot kernel oil and incorporation of the kernel press cake: An alternative approach to produce PCA containing lower saturated fatty acid
Fidan Ş., Tekin A., ŞAHİNGİL D., KARABULUT İ., HAYALOĞLU A. A.
Innovative Food Science and Emerging Technologies
, cilt.102, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20253. Bioaccessibility of 5-hydroxymethylfurfural in fruit molasses using an in vitro digestion model and risk assessment based on molasses consumption in Turkiye
KARAKAYA H., BİLENLER KOÇ T., KARABULUT İ.
Food Additives and Contaminants - Part A
, cilt.42, sa.11, ss.1479-1493, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20234. Buğday Ruşeym Yağı ile Doğal Vakslar Kullanılarak Üretilen Oleojellerin Fizikokimyasal Özellikleri
Canpolat K., Koç T. B., Karabulut İ.
Fırat Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi
, cilt.35, sa.2, ss.647-656, 2023 (TRDizin)
2023
20235. Effect of Altitude and Location on Compositions and Antioxidant Activity of Laurel Cherry (Prunus Laurocerasus L.)
BİLENLER T., KARABULUT I.
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.40, sa.1, ss.50-57, 2023 (TRDizin)
2023
20236. Electrochemical Determination of the Antioxidant Capacity, Total Phenolics, and Ascorbic Acid in Fruit and Vegetables by Differential Pulse Voltammetry (DPV) with a p-Toluene Sulfonic Acid Modified Glassy Carbon Electrode (TSA/GCE)
BİLENLER T., KUYUMCU SAVAN E., KARABULUT İ.
ANALYTICAL LETTERS
, cilt.56, sa.6, ss.881-894, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20227. Mikronize edilmiş şeker pancarı besinsel lifinin buğday hamuru ve ekmek özellikleri üzerine etkileri
HANÇER A., KARABULUT İ., GÖKBULUT İ.
Food and Health
, cilt.8, sa.3, ss.193-207, 2022 (TRDizin)
2022
20228. Determination of Antioxidant Properties and beta-Carotene in Orange Fruits and Vegetables by an Oxidation Voltammetric Assay
Koc T., Kuyumcu Savan E., Karabulut İ.
ANALYTICAL LETTERS
, cilt.55, sa.6, ss.891-903, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20219. Changes in oxidative stability and phytochemical contents of microencapsulated wheat germ oil during accelerated storage
Aslan K. S., Karabulut İ., Koc T.
FOOD BIOSCIENCE
, cilt.44, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202110. Oxidative Stability and In Vitro Release Properties of Encapsulated Wheat Germ Oil in Saccharomyces cerevisiae Cell-Based Microcapsules
Cetinkaya N., Koc T., KARABULUT İ.
EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.123, sa.10, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202111. Changes in Compositional Properties during Fruit Development and On-Tree Ripening of Two Common Apricot (Prunus armeniaca L.) Cultivars
KARABULUT İ., Ozdemir I. S., Koc T., Sislioglu K., GÖKBULUT İ., Saritepe Y.
CHEMISTRY & BIODIVERSITY
, cilt.18, sa.8, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202112. In vitro digestion of edible nanostructured lipid carriers: Impact of a Candelilla wax gelator on performance
Sislioglu K., Gumus C. E., Koo C. K. W., KARABULUT İ., McClements D. J.
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
, cilt.140, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202013. Efficacy of Microencapsulated Carvacrol in Oxidative Stability of Sunflower Oil
Bagis U., KARABULUT İ.
EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.122, sa.7, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201914. FARKLI OLGUNLUK AŞAMALARINDAKİ ALTIN ÇİLEĞİN (Physalıs peruvıana L.) BİLEŞİM ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
BİLENLER T., KARABULUT İ.
Eskişehir Teknik Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi - C Yaşam Bilimleri Ve Biyoteknoloji , cilt.8, sa.2, ss.218-228, 2019 (TRDizin)
2019
201915. Antioxidant efficacy of thymol and carvacrol in microencapsulated walnut oil triacylglycerols
Gursul S., KARABULUT İ., DURMAZ G.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.278, ss.805-810, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201916. ŞEKER PANCARI BESİNSEL LİFİNİN FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE FARKLI EKSTRAKSİYON UYGULAMALARI VE MİKRONİZASYONUN ETKİLERİ
HANÇER A., KARABULUT İ.
GIDA / THE JOURNAL OF FOOD
, cilt.44, ss.498-512, 2019 (TRDizin)
2019
201917. Osmaniye Koşullarında Yetiştirilen Yerfıstığı Çeşitlerinden Elde Edilen Yağların Bazı Bileşimsel ve Kimyasal Özellikleri
UÇKUN O., KARABULUT İ., DURMAZ G.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi , cilt.29, sa.1, ss.52-60, 2019 (Scopus, TRDizin)
2019
201918. EFFECT OF ENCAPSULATED STARTER CULTURE INCLUSION AND HEAT TREATMENT ON BIOGENIC AMINES CONTENT OF SUCUK
BİLENLER T., KARABULUT İ.
Food and Health , cilt.5, sa.4, ss.215-226, 2019 (TRDizin)
2018
201819. Chemical composition of apricots affected by fruit size and drying methods
KARABULUT İ., BİLENLER T., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ., OZDEMIR I. S., SEYHAN F., et al.
DRYING TECHNOLOGY
, cilt.36, sa.16, ss.1937-1948, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201820. Effect of fruit maturity level on quality, sensory properties and volatile composition of two common apricot (Prunus armeniaca L.) varieties
KARABULUT İ., GÖKBULUT İ., BİLENLER T., ŞİŞLİOĞLU K., OZDEMIR I. S., BAHAR B., et al.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.55, sa.7, ss.2671-2678, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201821. Thermal Oxidation Kinetics of Refined Hazelnut Oil
Solak R., Turan S., Kurhan S., Erge H. S., KARABULUT İ.
JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
, cilt.95, sa.4, ss.497-508, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201822. Effect of fruit canopy positions on the properties of apricot (Prunus armeniaca L.) varieties
KARABULUT İ., BİLENLER T., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ., SEYHAN F., OZDEMIR I. S., et al.
JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY
, cilt.42, sa.1, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201723. ß-carotene rejection mechanism from organic medium by using activated carbon produced from waste biomass apricot
AKMİL BAŞAR C., Durmaz G., KARABULUT İ., ONAL Y.
PARTİCULATE SCİENCE AND TECHNOLOGY , cilt.35, ss.369-378, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201724. beta-carotene rejection mechanism from organic medium by using activated carbon produced from waste biomass apricot
Akmil-Basar C., DURMAZ G., KARABULUT İ., ÖNAL Y.
PARTICULATE SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.35, sa.3, ss.369-378, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201725. Effects of encapsulated starter cultures on microbial and physicochemical properties of traditionally produced and heat treated sausages (sucuks)
BİLENLER T., KARABULUT İ., Candogan K.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.75, ss.425-433, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201526. Antioxidant and antimicrobial properties of thyme essential oil encapsulated in zein particles
BİLENLER T., GÖKBULUT İ., ŞİŞLİOĞLU K., KARABULUT İ.
FLAVOUR AND FRAGRANCE JOURNAL
, cilt.30, sa.5, ss.392-398, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201427. VOLATILE COMPOSITION, ANTIOXIDANT AND ANTIMICROBIAL ACTIVITIES OF HERBAL PLANTS USED IN THE MANUFACTURE OF VAN HERBY (OTLU) CHEESE
DAGDELEN S., BİLENLER T., DURMAZ G., GOKBULUT İ., HAYALOĞLU A. A., KARABULUT İ.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.38, sa.4, ss.1716-1725, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201328. Primary and Secondary Proteolysis in Eleven Turkish Cheese Varieties
HAYALOĞLU A. A., KARABULUT İ.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.16, sa.8, ss.1663-1675, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201329. Determination of Chemical Composition, Total Phenolic, Antimicrobial, and Antioxidant Activities of Echinophora tenuifolia Essential Oil
GÖKBULUT İ., BİLENLER T., KARABULUT İ.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.16, sa.7, ss.1442-1451, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201330. SPME/GC-MS Characterization and Comparison of Volatiles of Eleven Varieties of Turkish Cheeses
HAYALOĞLU A. A., KARABULUT İ.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.16, sa.7, ss.1630-1653, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201331. Characterization and Comparison of Free Fatty Acid Profiles of Eleven Varieties of Turkish Cheeses
HAYALOĞLU A. A., KARABULUT İ.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.16, sa.6, ss.1407-1416, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201232. SPME-GC-MS detection of volatile compounds in apricot varieties
GÖKBULUT İ., KARABULUT İ.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.132, sa.2, ss.1098-1102, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201033. Effects of alpha-tocopherol, beta-carotene and ascorbyl palmitate on oxidative stability of butter oil triacylglycerols
Karabulut I.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.123, sa.3, ss.622-627, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201034. C18 Unsaturated Fatty Acid Selectivity of Lipases During the Acidolysis Reaction Between Tripalmitin and Oleic, Linoleic, and Linolenic Acids
KARABULUT İ., DURMAZ G., HAYALOĞLU A. A.
JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
, cilt.87, sa.11, ss.1301-1307, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201035. Roasting-Related Changes in Oxidative Stability and Antioxidant Capacity of Apricot Kernel Oil
Durmaz G., Karabulut İ., Topcu A., Asılturk M., Kutlu T.
JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
, cilt.87, sa.4, ss.401-409, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200936. Fatty Acid Selectivity of Lipases during Acidolysis Reaction between Oleic Acid and Monoacid Triacylglycerols
KARABULUT İ., DURMAZ G., HAYALOĞLU A. A.
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
, cilt.57, sa.21, ss.10466-10470, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200937. Fatty Acid Selectivity of Lipases during Acidolysis Reaction between Triolein and Saturated Fatty Acids Varying from Caproic to Behenic Acids
KARABULUT İ., Durmaz G., HAYALOĞLU A. A.
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
, cilt.57, sa.16, ss.7584-7590, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200838. Effect of varieties and years on seed composition of sesame (Sesamum indicum L.) grown in semi-arid area
BOYDAK E., Karabulut I., ALPASLAN M., HAYTA M., KARAASLAN D.
ASIAN JOURNAL OF CHEMISTRY
, cilt.20, sa.5, ss.3907-3912, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200839. Some compositional properties of main Malatya apricot (Prunus armeniaca L.) varieties
AKIN E. B., KARABULUT İ., TOPCU A.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.107, sa.2, ss.939-948, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200840. Obtaining butter oil triacylglycerols free from beta-carotene and alpha-tocopherol via activated carbon adsorption and alumina-column chromatography treatments
KARABULUT İ., TOPCU A., Akmil-Basar C., ÖNAL Y., Lampi A.
JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
, cilt.85, sa.3, ss.213-219, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200841. Thin Layer Drying Characteristics of Eriste: A Dried Cereal Product of Turkey
Duran A., HAYALOĞLU A. A., KARABULUT İ.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.4, sa.2, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200742. Fatty acid, triacyl glycerol, phytosterol, and tocopherol variations in kernel oil of Malatya apricots from Turkey
Turan S., TOPCU A., KARABULUT İ., VURAL H., HAYALOĞLU A. A.
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
, cilt.55, sa.26, ss.10787-10794, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200743. Human milk fat substitute produced by enzymatic interesterification of vegetable oil blend
KARABULUT İ., Turan S., VURAL H., Kayahan M.
FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY
, cilt.45, sa.4, ss.434-438, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200744. Thin-layer drying characteristics of kurut, a Turkish dried dairy by-product
Karabulut I., Hayaloglu A. A., YILDIRIM H.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.42, sa.9, ss.1080-1086, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200745. Influence of sn-1,3-lipase-catalysed interesterification on the oxidative stability of soybean oil-based structured lipids
TURAN S., Karabulut I., VURAL H.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.87, sa.1, ss.90-97, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200746. Effect of hot air drying and sun drying on color values and beta-carotene content of apricot (Prunus armenica L.)
Karabulut I., TOPCU A., DURAN A., TURAN S., OZTURK B.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.40, sa.5, ss.753-758, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200747. Fatty acid composition of frequently consumed foods in Turkey with special emphasis on trans fatty acids
Karabulut I.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION
, cilt.58, sa.8, ss.619-628, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200748. Mathematical modeling of drying characteristics of strained yoghurt in a convective type tray-dryer
Hayaloglu A. A., Karabulut I., ALPASLAN M., KELBALIYEV G.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.78, sa.1, ss.109-117, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200649. Effects of reaction parameters on the incorporation of caprylic acid into soybean oil for production of structured lipids
TURAN S., Karabulut I., VURAL H.
JOURNAL OF FOOD LIPIDS
, cilt.13, sa.3, ss.306-317, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200650. Some properties of margarines and shortenings marketed in Turkey
Karabulut I., TURAN S.
JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
, cilt.19, sa.1, ss.55-58, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2005
200551. Effects of the industrial refining process on some properties of hazelnut oil
Karabulut I., TOPCU A., YORULMAZ A., TEKIN A., OZAY D.
EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.107, ss.476-480, 2005 (SCI-Expanded, Scopus)
2004
200452. Effects of chemical interesterification on solid fat content and slip melting point of fat/oil blends
Karabulut I., TURAN S., ERGIN G.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.218, sa.3, ss.224-229, 2004 (SCI-Expanded, Scopus)
2004
200453. Performance of some edible oils during heating in a steam pressure cooker
ULUSOY B., Karabulut I., TURAN S.
JOURNAL OF FOOD LIPIDS
, cilt.11, sa.3, ss.234-241, 2004 (SCI-Expanded, Scopus)
2003
200354. Slip melting point estimation of fat blends before and after interesterification based on their fatty acid compositions
BOYACI I., Karabulut I., TURAN S.
JOURNAL OF FOOD LIPIDS
, cilt.10, sa.3, ss.193-202, 2003 (SCI-Expanded, Scopus)
2003
200355. Determination of changes in some physical and chemical properties of soybean oil during hydrogenation
Karabulut I., KAYAHAN M., YAPRAK S.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.81, sa.3, ss.453-456, 2003 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2020
20201. Enkapsüle karvakrol içeren hamurun kızartılmasında kullanılan ayçiçeği yağında 5-Hidroksimetilfurfural miktarının belirlenmesi
BAĞIŞ Ü., BİLENLER T., KARABULUT İ.
2 nd International Eurasian Conferance on Science Engineering and Technology, 7 - 09 Ekim 2020, ss.159, (Tam Metin Bildiri)
2019
20192. Improving Oxidative Stability of Flaxseed Oil by Microemulsified Polar Antioxidants
Yılmaz A., ULUATA S., KARABULUT İ., DURMAZ G.
6th World Congress on Medicinal and Aromatic Plants, Magusa, Kıbrıs (Kktc), 13 - 17 Kasım 2019, ss.181, (Tam Metin Bildiri)
2019
20193. Farklı olgunluklardaki iki kayısı (Prunus armenaica L.) çeşidinin antioksidan özelliklerindeki değişimin belirlenmesi
KARABULUT İ., BİLENLER T., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ.
3.International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
20194. Farklı Olgunluklardaki İki Kayısı (Prunus Armenaica L.) ÇeşidininAntioksidan Özelliklerindeki Değişimin Belirlenmesi
KARABULUT İ., BİLENLER T., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ.
ICAFOB 2019 3.International Conferance on Agriculture, Veterinary and Pharmacy Sciences, 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
20195. Beta-Carotene Enriched Organogel Lipid Carrier System:Impact of Storage and pH on Chemical and Physical Stability
ŞİŞLİOĞLU K., MCCLEMENTS D. J., KARABULUT İ.
YABİTED 4. Bitkisel Yağ Kongresi, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
2018
20186. Micro-emulsification of alpha-tocopherol
İZCİ Y., KARABULUT İ., DURMAZ G.
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 11 - 14 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
20187. Farklı Olgunluk Dönemlerindeki Kayısıların Farklı Tabakalarında (dış, orta ve iç) Fenolik Bileşenlerin, Organik Asit ve Şekerlerin Dağılımı
BİLENLER T., KARABULUT İ., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ.
2nd International Conference onAgriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF), İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2017
20178. Effect of Encapsulated Starter Cultures Usage and Heat Treatment on Lipid Oxidation of Sucuk: A Turkish Sausage
BİLENLER T., KARABULUT İ.
International Advanced Researches and Engineering Congress, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2017
20179. LİMON ESANSİYEL YAĞININ ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTESİ
BİLENLER T., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ., KARABULUT İ.
International symposium on medicinal, aromatic and dye plants, 5 - 07 Ekim 2017, ss.61, (Özet Bildiri)
2017
201710. Enkapsüle Nane Esansiyel Yağının Karakterizasyonu ve Biyoaktif Özellikleri
BİLENLER T., KARABULUT İ., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ.
International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants (REYHAN 2017), 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201711. Encapsulation and Oxidative Stability of Spray-Dried Walnut Oil Emulsion Including Thymol and Carvacrol
KARABULUT İ., GÜRSUL S., DURMAZ G.
15th Euro Fed Lipid Congress, 27 - 30 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)
2017
201712. Liquid-liquid Extraction of Tocopherols from Corn Oil Deodorizer Distillate
ATALAN S., KARABULUT İ., DURMAZ G.
15th Euro Fed Lipid Congress, 27 - 30 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)
2017
201713. OSMANİYE KOŞULLARINDA YETİŞTİRİLEN BAZI YERFISTIĞI ÇEŞİTLERİNDEN ELDE EDİLEN YAĞLARIN BAZI ÖZELLİKLERİ
DURMAZ G., KARABULUT İ.
YABİTED III. BİTKİSEL YAĞ KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
2012
201214. Yağ yapılandırmada kullanılabilecek yeni teknoloji: Organojelasyon
BİLENLER T., KARABULUT İ., GÖKBULUT İ.
YABİTED 1. BİTKİSEL YAĞ KONGRESİ, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, (Özet Bildiri)
2011
201115. Soğuk preslenmiş portakal kabuğu yağının aromatik bileşenlerinin GC-MS tekniği ile belirlenmesi
YAZLAK D. B., GÖKBULUT İ., KARABULUT İ.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, (Özet Bildiri)
2007
200716. Kavurman İşleminin kayısı çekirdeği yağının bazı özellikleri üstüne etkileri
DURMAZ G., KARABULUT İ., KÖYTEPE S., SEÇKİN T., KUTLU T.
XXI. Ulusal Kimya Kongresi, Malatya, Türkiye, 23 - 27 Ağustos 2007, cilt.1, ss.4, (Özet Bildiri)
2007
200717. Kavurman İşleminin kayısı çekirdeği yağının bazı özellikleri üstüne etkileri
DURMAZ G., KARABULUT İ., KÖYTEPE S., SEÇKİN T., KUTLU T.
XXI. Ulusal Kimya Kongresi, Malatya, Türkiye, 23 - 27 Ağustos 2007, cilt.1, ss.4, (Özet Bildiri)
2007
200718. Kavurman İşleminin kayısı çekirdeği yağının bazı özellikleri üstüne etkileri
DURMAZ G., KARABULUT İ., KÖYTEPE S., SEÇKİN T., KUTLU T.
XXI. Ulusal Kimya Kongresi, Malatya, Türkiye, 23 - 27 Ağustos 2007, cilt.1, ss.4, (Özet Bildiri)
Desteklenen Projeler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorMalatya kayısısının ayırt edici özelliklerinin kimyasal bileşim analiz verisi tabanlı makine öğrenmesi yoluyla belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü
DURMAZ G. (Yürütücü), SARITEPE Y., BOZANOĞLU F., ERDOĞAN A., HAYALOĞLU A. A., KARABULUT İ., et al.
2020 - 2022
2020 - 2022Çeşitli meyve ve sebzelerin antioksidan niteliklerinin saptanması için geleneksel yöntemlere alternatif elektrokimyasal yöntem geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
BİLENLER KOÇ T. (Yürütücü), KARABULUT İ., KUYUMCU SAVAN E.
2019 - 2021
2019 - 2021Oleojelasyon ile Ruşeym Yağının Fonksiyonel Özelliklerinin Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
KARABULUT İ. (Yürütücü), GÜLDEMİR K.
2019 - 2021
2019 - 2021Tereyağı Üretiminde Atık Olarak Ortaya Çıkan Yayıkaltı Suyunun Ruşeym Yağının Enkapsülasyonunda Kullanımının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KARABULUT İ. (Yürütücü), BİLENLER T.
2015 - 2020
2015 - 2020MİKRONİZE EDİLMİŞ ŞEKER PANCARI LİFİNİN HAMUR VE EKMEK ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
KARABULUT İ. (Yürütücü)
2016 - 2018
2016 - 2018İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNÜN AR-GE OLANAKLARI VE LABORATUVAR GÜVENLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü
KARABULUT İ. (Yürütücü)
2015 - 2018
2015 - 2018“Dondurularak Kurutulan Mikroenkapsüle Ceviz Yağında Timol ve Karvakrol’ün Antioksidan Etkisinin Araştırılması”
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
KARABULUT İ. (Yürütücü)
2015 - 2017
2015 - 2017Isıl İşlem Görmüş Sucuk Benzeri Et Ürününün Kalitesinin İyileştirilmesinde Enkapsüle Starter Kültür Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
KARABULUT İ. (Yürütücü)
2014 - 2017
2014 - 2017Yüksek Kaliteli Kuru Kayısı Üretimi için Kükürtleme Kurutma ve Depolama Sistemlerinin Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi
KARABULUT İ. (Yürütücü)