Prof. Dr. İHSAN KARABULUT


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Tarım Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age)


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Teknolojisi, Yağ Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

73

Yayın (WoS)

47

Yayın (Scopus)

48

Atıf (WoS)

891

H-İndeks (WoS)

18

Atıf (Scopus)

814

H-İndeks (Scopus)

18

Atıf (Scholar)

6

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (Diğer Toplam)

9

Proje

12

Tez Danışmanlığı

5

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1999 - 2004

1999 - 2004

Doktora

Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik/Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

1995 - 1997

1995 - 1997

Yüksek Lisans

Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

1988 - 1992

1988 - 1992

Lisans

Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2004

2004

Doktora

BİTKİSEL YAĞLARDAN ENZİMATİK İNTERESTERİFİKASYON YOLU İLE ANNE SÜTÜ YAĞINA ÖZDEŞ YAĞ ÜRETİMİ

Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

1998

1998

Yüksek Lisans

SIVI YAĞLARIN HİDROJENASYONUNDA YAĞ ASİTLERİ BİLEŞİMİ VE KATI FRAKSİYON ORANLARINDAKİ (SFC) DEĞİŞİMLER ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR

Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Gıda Teknolojisi

Yağ Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2009 - 2014

2009 - 2014

Doç. Dr.

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yönetimsel Görevler

2010 - Devam Ediyor

2010 - Devam Ediyor

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2013 - 2017

2013 - 2017

Bölüm Başkanı

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Yağ İşleme Teknolojisi

Gıda Kimyası

Enstrumental Gıda Analizleri

Gıda Analizleri Laboratuvarı

Gıda Mühendisliğine Giriş

Gıda Mühendisliğinde Tasarım I

Enzim Bilimi ve Teknolojisi

Gıda Analizleri Laboratuvarı

Gıda Kimyası

Yağ İşleme Teknolojisi

Gıda Mühendisliğine Giriş

Enzim Bilimi ve Teknolojisi

Enstrumental Gıda Analizleri

Enstrumental Gıda Analizleri

Yağ İşleme Teknolojisi

Enzim Bilimi ve Teknolojisi

Gıda Kimyası

Gıda Analizleri Laboratuvarı

Gıda Mühendisliğine Giriş

Gıda Analizleri Laboratuvarı

Gıda Kimyası

Enstrumental Gıda Analizleri

Enzim Bilimi ve Teknolojisi

Gıda Mühendisliğine Giriş

Gıda Analizleri Laboratuvarı

Enzim Bilimi ve Teknolojisi

Gıda Mühendisliğine Giriş

Gıda Kimyası

Enstrumental Gıda Analizleri

Lisans Çift Anadal

Lisans Çift Anadal

Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yeni Gelişmeler

Uzmanlık Alan Dersleri

Tez Yönetimi (Yüksek Lisans)

Tez Yönetimi (Yüksek Lisans)

Uzmanlık Alan Dersleri

Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yeni Gelişmeler

Tez Yönetimi (Yüksek Lisans)

Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yeni Gelişmeler

İleri Yağ Kimyası

İleri Gıda Analizleri

Uzmanlık Alan Dersleri

Tez Yönetimi (Yüksek Lisans)

İleri Gıda Analizleri

Uzmanlık Alan Dersleri

Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yeni Gelişmeler

İleri Yağ Kimyası

Baklagil ve Yağlı Tohum İşleme Teknolojisi

Uzmanlık Alan Dersleri

İleri Gıda Analizleri

Tez Yönetimi (Yüksek Lisans)

Baklagil ve Yağlı Tohum İşleme Teknolojisi

Lisans Yandal

Lisans Yandal

Tez Yönetimi (Doktora(

Yağ Modifikasyon Teknikleri

Enzim Bilimi ve Teknolojisi

Gıdalarda Nanoteknoloji Uygulamaları

Lipitlerin Fiziksel Özellikleri

Uzmanlık Alan Dersleri (Doktora(

Yağ Modifikasyon Teknikleri

Lipitlerin Fiziksel Özellikleri

Uzmanlık Alan Dersleri (Doktora(

Tez Yönetimi (Doktora(

Enzim Bilimi ve Teknolojisi

Gıdalarda Nanoteknoloji Uygulamaları

Enzim Bilimi ve Teknolojisi

Tez Yönetimi (Doktora(

Lipitlerin Fiziksel Özellikleri

Uzmanlık Alan Dersleri (Doktora(

Kromatografik Gıda Analizleri

Yağ Modifikasyon Teknikleri

Kromatografik Gıda Analizleri

Tez Yönetimi (Doktora(

Enzim Bilimi ve Teknolojisi

Lipitlerin Fiziksel Özellikleri

Makaleler

Tümü (55)
SCI-E, SSCI, AHCI (47)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (47)
Scopus (48)
TRDizin (8)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2020

2020

1. Enkapsüle karvakrol içeren hamurun kızartılmasında kullanılan ayçiçeği yağında 5-Hidroksimetilfurfural miktarının belirlenmesi

BAĞIŞ Ü., BİLENLER T., KARABULUT İ.

2 nd International Eurasian Conferance on Science Engineering and Technology, 7 - 09 Ekim 2020, ss.159, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

2. Improving Oxidative Stability of Flaxseed Oil by Microemulsified Polar Antioxidants

Yılmaz A., ULUATA S., KARABULUT İ., DURMAZ G.

6th World Congress on Medicinal and Aromatic Plants, Magusa, Kıbrıs (Kktc), 13 - 17 Kasım 2019, ss.181, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

3. Farklı olgunluklardaki iki kayısı (Prunus armenaica L.) çeşidinin antioksidan özelliklerindeki değişimin belirlenmesi

KARABULUT İ., BİLENLER T., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ.

3.International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

4. Farklı Olgunluklardaki İki Kayısı (Prunus Armenaica L.) ÇeşidininAntioksidan Özelliklerindeki Değişimin Belirlenmesi

KARABULUT İ., BİLENLER T., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ.

ICAFOB 2019 3.International Conferance on Agriculture, Veterinary and Pharmacy Sciences, 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

6. Micro-emulsification of alpha-tocopherol

İZCİ Y., KARABULUT İ., DURMAZ G.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, 11 - 14 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

7. Farklı Olgunluk Dönemlerindeki Kayısıların Farklı Tabakalarında (dış, orta ve iç) Fenolik Bileşenlerin, Organik Asit ve Şekerlerin Dağılımı

BİLENLER T., KARABULUT İ., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ.

2nd International Conference onAgriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF), İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

8. Effect of Encapsulated Starter Cultures Usage and Heat Treatment on Lipid Oxidation of Sucuk: A Turkish Sausage

BİLENLER T., KARABULUT İ.

International Advanced Researches and Engineering Congress, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

9. LİMON ESANSİYEL YAĞININ ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTESİ

BİLENLER T., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ., KARABULUT İ.

International symposium on medicinal, aromatic and dye plants, 5 - 07 Ekim 2017, ss.61, (Özet Bildiri)

2017

2017

10. Enkapsüle Nane Esansiyel Yağının Karakterizasyonu ve Biyoaktif Özellikleri

BİLENLER T., KARABULUT İ., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ.

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants (REYHAN 2017), 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

12. Liquid-liquid Extraction of Tocopherols from Corn Oil Deodorizer Distillate

ATALAN S., KARABULUT İ., DURMAZ G.

15th Euro Fed Lipid Congress, 27 - 30 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

13. OSMANİYE KOŞULLARINDA YETİŞTİRİLEN BAZI YERFISTIĞI ÇEŞİTLERİNDEN ELDE EDİLEN YAĞLARIN BAZI ÖZELLİKLERİ

DURMAZ G., KARABULUT İ.

YABİTED III. BİTKİSEL YAĞ KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

2012

2012

14. Yağ yapılandırmada kullanılabilecek yeni teknoloji: Organojelasyon

BİLENLER T., KARABULUT İ., GÖKBULUT İ.

YABİTED 1. BİTKİSEL YAĞ KONGRESİ, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, (Özet Bildiri)

2011

2011

15. Soğuk preslenmiş portakal kabuğu yağının aromatik bileşenlerinin GC-MS tekniği ile belirlenmesi

YAZLAK D. B., GÖKBULUT İ., KARABULUT İ.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, (Özet Bildiri)

2007

2007

16. Kavurman İşleminin kayısı çekirdeği yağının bazı özellikleri üstüne etkileri

DURMAZ G., KARABULUT İ., KÖYTEPE S., SEÇKİN T., KUTLU T.

XXI. Ulusal Kimya Kongresi, Malatya, Türkiye, 23 - 27 Ağustos 2007, cilt.1, ss.4, (Özet Bildiri)

2007

2007

17. Kavurman İşleminin kayısı çekirdeği yağının bazı özellikleri üstüne etkileri

DURMAZ G., KARABULUT İ., KÖYTEPE S., SEÇKİN T., KUTLU T.

XXI. Ulusal Kimya Kongresi, Malatya, Türkiye, 23 - 27 Ağustos 2007, cilt.1, ss.4, (Özet Bildiri)

2007

2007

18. Kavurman İşleminin kayısı çekirdeği yağının bazı özellikleri üstüne etkileri

DURMAZ G., KARABULUT İ., KÖYTEPE S., SEÇKİN T., KUTLU T.

XXI. Ulusal Kimya Kongresi, Malatya, Türkiye, 23 - 27 Ağustos 2007, cilt.1, ss.4, (Özet Bildiri)

Desteklenen Projeler

2019 - 2021

2019 - 2021

Oleojelasyon ile Ruşeym Yağının Fonksiyonel Özelliklerinin Geliştirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora

KARABULUT İ. (Yürütücü), GÜLDEMİR K.

2015 - 2020

2015 - 2020

MİKRONİZE EDİLMİŞ ŞEKER PANCARI LİFİNİN HAMUR VE EKMEK ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora

KARABULUT İ. (Yürütücü)

2015 - 2018

2015 - 2018

“Dondurularak Kurutulan Mikroenkapsüle Ceviz Yağında Timol ve Karvakrol’ün Antioksidan Etkisinin Araştırılması”

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

KARABULUT İ. (Yürütücü)

2015 - 2017

2015 - 2017

Isıl İşlem Görmüş Sucuk Benzeri Et Ürününün Kalitesinin İyileştirilmesinde Enkapsüle Starter Kültür Kullanımı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora

KARABULUT İ. (Yürütücü)


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 901

h-indeksi (WOS): 18