Desteklenen Projeler
-
2021 - 2023 Analitik Mikotoksin Standartlarının Biyoteknolojik Yöntemlerle Üretimi
-
2021 - 2023 Mikrodalga/CO2 Yöntemi Kullanılarak Fıstık Sert Kabuğunun Ksiloza Hidrolizi Ve Ksilozun Biyoteknolojik Yöntem Ile Ksilitole Dönüştürülmesi
-
2020 - 2023 Gıda ve Yem Analizlerinde Kullanılan Bazı Analitik Mikotoksin Standartlarının Üretimi Üzerine Araştırmalar
-
2021 - 2022 Gıda ve Yem Analizlerinde Kullanılan Bazı Analitik Mikotoksin Standartlarının Yerli Olarak Üretiminin Araştırılması
-
2018 - 2022 Yeşil Çay (Camellia Sinensis) Ekstraktlarının Farklı Tekniklerle Enkapsülasyonu
-
2018 - 2019 Balarısı Apis mellifera L Kolonilerini Farklı Lokasyonlarda ve Farklı Endüstriyel Şekerler ile Beslemenin Arı Sütü Verimine Polen İçeriğine Arı Sütünün ve Balın Biyokimyasal Kompozisyonları Üzerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KARLIDAĞ S. (Yürütücü), AKYOL A., SAATÇIOĞLU G., KÖSEMAN A., ERDOĞAN S., YILMAZTEKİN M., et al.
-
2016 - 2019 ELEKTROSTATİK EKSTRÜZYON TEKNİĞİ İLE AROMA MADDELERİNİN MİKROENKAPSÜLASYONU
-
2015 - 2019 YEŞİL ÇAY ATIKLARINDAN KETEŞİNLERİN MAKROGÖZENEKLİ ADSORPSİYON REÇİNELERİ İLE SAFLAŞTIRILMASI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
-
2015 - 2017 PSEUDOMONAS PUTİDA İLE İZOÖJENOLDEN DOĞAL VANİLİN ÜRETİMİNİN OPTİMİZASYONU
-
2013 - 2016 Instant nane çayı, buzlu nane çayı ve mikroenkapsüle edilmiş nane esansiyel yağı üretimi
-
2010 - 2016 Arapgir de Yetiştirilen Köhnü ve Kışlık Amasya Üzümünün GC MS Tekniğiyle Aroma Maddelerinin Belirlenmesi
-
2012 - 2013 Biyodönüşüm Yoluyla Doğal Muz Aroması Üretiminde Yerinde Ürün Kazanımı Tekniğinin Kullanımı
-
2012 - 2013 Küflü Peynirde Aroma Gelişimi ve Biyojen Amin Varlığının Belirlenmesi
-
2012 - 2013 Küflü Civil Peynirlerde Aroma Gelişimi ve Biyojen Amin Varlığının Belirlenmesi
-
2011 - 2013 Investigation of “In Situ Product Removal” Technique on Production of Natural Isoamyl Acetate via Bioconversion from Fusel Oil
-
2010 - 2012 Arapgir'de Yetiştirilen Karaoğlan ve Aşık Beyazı Üzümlerinin ve Bu Üzümlerden Elde Edilen Şarapların Fenol Bileşiklerinin ve Aroma Maddelerinin Belirlenmesi
-
2004 - 2009 Biyoteknolojik Yoldan Doğal İzoamil Asetat ve Etil Asetat Aromalarının Üretimi Üzerinde Araştırmalar
-
2007 - 2008 Çukurova Üniversitesinde Yetiştirilen 3 Farkli Pamuk Çeşidinden Elde Edilen Yağlarin Bazi Önemli Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2004 - 2007 Biyodönüşüm Yolu ile Amil Alkol İçeren Damıtma Artıklarından İzoamil Asetat Muz aroması Üretimi
-
2004 - 2007 Biyoteknolojik Yollarla İzoamil Asetat ve Etil Asetat Üretimi
-
2004 - 2007 Transgenik Kavunlarda Gen Kaçışlarının Kontrolü ve Meyve Kalite ve Bitki Özelliklerinin Saptanması
-
2003 - 2007 Ülkemizde Yetiştirilen Bazı Zeytin Çeşitlerinin Fenol Bileşikleri Profillerinin ve Bunların Antioksidan Etkilerinin Belirlenmesi
-
2004 - 2006 Willopsis saturnus mayası ile İzoamil Asetat Üretimi