-
2021 - 2023 Analitik Mikotoksin Standartlarının Biyoteknolojik Yöntemlerle Üretimi
-
2021 - 2023 Mikrodalga/CO2 Yöntemi Kullanılarak Fıstık Sert Kabuğunun Ksiloza Hidrolizi Ve Ksilozun Biyoteknolojik Yöntem Ile Ksilitole Dönüştürülmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Yanık D. K.(Yürütücü), Göğüş F., Yılmaztekin M., Mucuk H. N.
-
2020 - 2023 Gıda ve Yem Analizlerinde Kullanılan Bazı Analitik Mikotoksin Standartlarının Üretimi Üzerine Araştırmalar
-
2021 - 2022 Gıda ve Yem Analizlerinde Kullanılan Bazı Analitik Mikotoksin Standartlarının Yerli Olarak Üretiminin Araştırılması
TÜBİTAK Projesi , 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı
Yılmaztekin M. (Yürütücü), Kabak B.
-
2018 - 2022 Yeşil Çay (Camellia Sinensis) Ekstraktlarının Farklı Tekniklerle Enkapsülasyonu
-
2018 - 2019 Balarısı Apis mellifera L Kolonilerini Farklı Lokasyonlarda ve Farklı Endüstriyel Şekerler ile Beslemenin Arı Sütü Verimine Polen İçeriğine Arı Sütünün ve Balın Biyokimyasal Kompozisyonları Üzerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KARLIDAĞ S. (Yürütücü), AKYOL A., SAATÇIOĞLU G., KÖSEMAN A., ERDOĞAN S., YILMAZTEKİN M., et al.
-
2016 - 2019 ELEKTROSTATİK EKSTRÜZYON TEKNİĞİ İLE AROMA MADDELERİNİN MİKROENKAPSÜLASYONU
-
2015 - 2019 YEŞİL ÇAY ATIKLARINDAN KETEŞİNLERİN MAKROGÖZENEKLİ ADSORPSİYON REÇİNELERİ İLE SAFLAŞTIRILMASI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
-
2015 - 2017 PSEUDOMONAS PUTİDA İLE İZOÖJENOLDEN DOĞAL VANİLİN ÜRETİMİNİN OPTİMİZASYONU
-
2013 - 2016 Instant nane çayı, buzlu nane çayı ve mikroenkapsüle edilmiş nane esansiyel yağı üretimi
-
2010 - 2016 Arapgir de Yetiştirilen Köhnü ve Kışlık Amasya Üzümünün GC MS Tekniğiyle Aroma Maddelerinin Belirlenmesi
-
2012 - 2013 Biyodönüşüm Yoluyla Doğal Muz Aroması Üretiminde Yerinde Ürün Kazanımı Tekniğinin Kullanımı
-
2012 - 2013 Küflü Peynirde Aroma Gelişimi ve Biyojen Amin Varlığının Belirlenmesi
-
2012 - 2013 Küflü Civil Peynirlerde Aroma Gelişimi ve Biyojen Amin Varlığının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
Yılmaztekin M. (Yürütücü), Gürkan H.
-
2011 - 2013 Investigation of “In Situ Product Removal” Technique on Production of Natural Isoamyl Acetate via Bioconversion from Fusel Oil
-
2010 - 2012 Arapgir'de Yetiştirilen Karaoğlan ve Aşık Beyazı Üzümlerinin ve Bu Üzümlerden Elde Edilen Şarapların Fenol Bileşiklerinin ve Aroma Maddelerinin Belirlenmesi
-
2004 - 2009 Biyoteknolojik Yoldan Doğal İzoamil Asetat ve Etil Asetat Aromalarının Üretimi Üzerinde Araştırmalar
-
2007 - 2008 Çukurova Üniversitesinde Yetiştirilen 3 Farkli Pamuk Çeşidinden Elde Edilen Yağlarin Bazi Önemli Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
-
2004 - 2007 Biyodönüşüm Yolu ile Amil Alkol İçeren Damıtma Artıklarından İzoamil Asetat Muz aroması Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
-
2004 - 2007 Biyoteknolojik Yollarla İzoamil Asetat ve Etil Asetat Üretimi
-
2004 - 2007 Transgenik Kavunlarda Gen Kaçışlarının Kontrolü ve Meyve Kalite ve Bitki Özelliklerinin Saptanması
-
2003 - 2007 Ülkemizde Yetiştirilen Bazı Zeytin Çeşitlerinin Fenol Bileşikleri Profillerinin ve Bunların Antioksidan Etkilerinin Belirlenmesi
-
2004 - 2006 Willopsis saturnus mayası ile İzoamil Asetat Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi