Desteklenen Projeler
-
2020 - Devam Ediyor Malatya kayısısının ayırt edici özelliklerinin kimyasal bileşim analiz verisi tabanlı makine öğrenmesi yoluyla belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DURMAZ G. (Yürütücü), SARITEPE Y., BOZANOĞLU F., ERDOĞAN A., HAYALOĞLU A. A., KARABULUT İ., et al.
-
2020 - 2023 Kayısı Çekirdeği Soğuk Pres Kekinden Katma Değeri Yüksek Ürünler(Kahve, Ezme, Zar tozu) Elde Edilmesi
-
2020 - 2023 ALOE VERA İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ KEFİR ÜRETİMİ VE DEPOLAMA SÜRESİNCE KALİTE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
-
2020 - 2022 Kızılcık Meyvesi İlavesiyle Yoğurdun Bazı Biyokimyasal Özelliklerinin Zenginleştirilmesi
-
2019 - 2022 Kayısı Çekirdeği Yağı ve Protein Ekstraksiyonunun Optimize Edilmesi ve Kayısı Çekirdeğinin Biyoaktif ve Teknofonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
HAYALOĞLU A. A. (Yürütücü), YİĞİTVAR İ., AYDIN Ç. M., ALKAN G., ERGÜL S., ŞAHİNGİL D., et al.
-
2018 - 2021 Yüksek Kolesterollü Diyetle Beslenen Ratlarda Reyhan Ekstraktı ve Esansiyel Yağının Lipid Metabolizması Üzerine Etkileri
-
2018 - 2021 Model Peynirde Peynir Bulamacı İlavesinin Proteoliz ve Bioaktif Peptit Oluşumuna Etkisinin Belirlenmesi
-
2018 - 2020 Bazı Mayaların Beyaz Peynirde Uçucu Aroma Bileşikleri ve Proteoliz Düzeyine Katkısı ile Biyoaktif Peptit Üretme Performanslarının Belirlenmesi
-
2018 - 2020 Malatya İlinde Yetiştirilen Bazı Kayısı Çeşitlerine ait Çekirdek Protein Hidrolizatlarının Biyoaktivitelerinin Belirlenmesi
-
2018 - 2019 Diyabetik Ratlarda Reyhan Sulu Ekstraktı ve Esansiyel Yağının Anti-Diyabetik Aktivitesinin Araştırılması
-
2016 - 2019 BAZI PEYNİR ÇEŞİTLERİNDE PROTEOZİL SEVİYESİ VE ACE AKTİVİTESİNİN BELİRLENMESİNDE KULLANILAN YÖNTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI
-
2017 - 2018 Uluslar arası Tıbbi Aromatik ve Boya Bitkileri Sempozyumu
-
2015 - 2018 GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA İŞLEME VE KROMATOGRAFİ LABORATUVARININ GÜÇLENDİRİLMESİ
-
2015 - 2018 MODEL PEYNİRDE BİYOAKTİF PEPTİT OLUŞUMUNUN ARAŞTIRILMASI VE PEPTİTLERİN MALDI-TOF-MS İLE TANIMLANMASI
-
2016 - 2017 ARAPGİR MOR REYHAN ÇAYI VE ŞERBETİNİN ÜRETİM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
-
2014 - 2017 Kaşar peyniri üretiminde sonikasyon uygulaması ile zayıflatılmış starter olmayan Laktobasillerin peynirin olgunlaşması ve kalitesi üzerine etksis
-
2014 - 2016 DEVE KİMOZİNİ VE ŞİRDEN MAYASI KARIŞIMININ BEYAZ PEYNİRİNİN BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİNE ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI
-
2012 - 2014 Malatya da yetiştirilen bazı kiraz Prunus avium L çeşitlerinin fenol bileşikleri organik asit şeker ve aroma maddeleri yönünden karakterizasyonu