Doç. Dr. TUĞÇA BİLENLER KOÇ


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Teknolojisi


Yayınlardaki İsimler: Koc Tugca Bilenler, Koc Tugca B.

Metrikler

Yayın

46

Yayın (WoS)

17

Yayın (Scopus)

17

Atıf (WoS)

113

H-İndeks (WoS)

6

Atıf (Scopus)

104

H-İndeks (Scopus)

6

Atıf (Scholar)

4

H-İndeks (Scholar)

1

Proje

10

Açık Erişim

6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Duyurular & Dokümanlar

Sınav

2021-2022 BAHAR DÖNEMİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ LABORATUVARI FİNAL SINAVI CEVAP ANAHTARI
Sınav
21.06.2022

2021-2022 BAHAR DÖNEMİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ LABORATUVARI FİNAL SINAVI CEVAP ANAHTARI


2021-2022 BAHAR DÖNEMİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ FİNAL SINAV CEVAP ANAHTARI
Sınav
21.06.2022

2021-2022 BAHAR DÖNEMİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ FİNAL SINAV CEVAP ANAHTARI


2021-2022 BAHAR DÖNEMİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ BÜTÜNLEME SINAV SORULARI
Sınav
21.06.2022

2021-2022 BAHAR DÖNEMİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ BÜTÜNLEME SINAV SORULARI


2021-2022 BAHAR DÖNEMİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ LABORATUVARI FİNAL SINAV SORULARI
Sınav
21.06.2022

2021-2022 BAHAR DÖNEMİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ LABORATUVARI FİNAL SINAV SORULARI


2021-2022 BAHAR DÖNEMİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ BÜTÜNLEME SINAVI CEVAP ANAHTARI
Sınav
21.06.2022

2021-2022 BAHAR DÖNEMİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ BÜTÜNLEME SINAVI CEVAP ANAHTARI


2021-2022 BAHAR DÖNEMİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ FİNAL SINAV SORULARI
Sınav
21.06.2022

2021-2022 BAHAR DÖNEMİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ FİNAL SINAV SORULARI


Tez Dosyaları

Eğitim Bilgileri

2010 - 2017

2010 - 2017

Doktora

İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2007 - 2010

2007 - 2010

Yüksek Lisans

İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2002 - 2006

2002 - 2006

Lisans

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2017

2017

Doktora

Isıl işlem görmüş sucuk benzeri et ürününün kalitesinin iyileştirilmesinde enkapsüle starter kültür kullanımı Creative Commons License

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2010

2010

Yüksek Lisans

Karadut meyvesinin antimikrobiayl aktivitesinin ve bileşenlerinin belirlenmesi Creative Commons License

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Teknolojisi

Akademik Ünvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Genel Mikrobiyoloji

Et Teknolojisi

Genel Mikrobiyoloji Laboratuvarı

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı

Temel İşlemler Laboratuvarı

Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı

Gıda Analizleri Laboratuvarı

Et Teknolojisi

Genel Mikrobiyoloji Laboratuvarı

Et Teknolojisi

Mİkrobiyolojik Kalite Kontrol

Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı

Temel İşlemler Laboratuvarı

Gıda Analizleri Laboratuvarı

Genel Mikrobiyoloji Laboratuvarı

Genel Mikrobiyoloji Laboratuvarı

Gıda Analizleri Laboratuvarı

Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı

Temel İşlemler Laboratuvarı

Et Teknolojisi

Lisans Çift Anadal

Lisans Çift Anadal

İleri Gıda Mikrobiyolojisi

İleri Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Mikolojisi ve Mikotoksinler

Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yeni Gelişmeler

Gıda Mikolojisi ve Mikotoksinler

Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yeni Gelişmeler

Gıda Mikolojisi ve Mikotoksinler

Et Kimyası

Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yeni Gelişmeler

Makaleler

Tümü (21)
SCI-E, SSCI, AHCI (17)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (17)
Scopus (17)
TRDizin (5)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2020

2020

1. Enkapsüle karvakrol içeren hamurun kızartılmasında kullanılan ayçiçeği yağında 5-Hidroksimetilfurfural miktarının belirlenmesi

BAĞIŞ Ü., BİLENLER T., KARABULUT İ.

2 nd International Eurasian Conferance on Science Engineering and Technology, 7 - 09 Ekim 2020, ss.159, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

2. Süt, meyve suyu ve besiyeri ortamlarında D-limonenin antibakteriyel etkisinin belirlenmesi

BİLENLER T.

2 ND International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology, 7 - 09 Ekim 2020, ss.23, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

3. Kekik Uçucu Yağının Standart Antimikrobiyal (Tetrasiklin) ile Etkileşim Şeklinin Belirlenmesi

BİLENLER T., TOSUN E.

3.International Conference on Agriculture,Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

4. Farklı olgunluklardaki iki kayısı (Prunus armenaica L.) çeşidinin antioksidan özelliklerindeki değişimin belirlenmesi

KARABULUT İ., BİLENLER T., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ.

3.International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

5. Comparison of Antimicrobial Activity of Aloe vera oil own and loaded into Hydrogel

BİLENLER T., BOZTEPE C., TOSUN E.

3.International Conference on Agriculture,Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

6. Farklı Olgunluklardaki İki Kayısı (Prunus Armenaica L.) ÇeşidininAntioksidan Özelliklerindeki Değişimin Belirlenmesi

KARABULUT İ., BİLENLER T., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ.

ICAFOB 2019 3.International Conferance on Agriculture, Veterinary and Pharmacy Sciences, 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

7. Enkapsüle Propolisin Antimikrobiyal Aktivitesi

GÖKBULUT İ., BAĞDATLI M., BİLENLER T.

ICAFOP 2019, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, ss.1378, (Özet Bildiri)

2018

2018

8. Chemical composition of Essential Oil of Mentha x piperita L. Grown in Malatya, Turkey.

TOSUN E., BİLENLER T., YÜCEER A. M.

International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies, İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, ss.247, (Özet Bildiri)

2018

2018

9. Green Sythesis and Antibacterial Effect of Silver Nanoparticles

TOSUN E., BİLENLER T.

International Conference on Physical Chemistry and Functional Materials, Elazığ, Türkiye, 19 - 21 Haziran 2018, ss.182, (Özet Bildiri)

2018

2018

10. Determination of Antimicrobial Activity of Essential Oil of Mentha x piperita L.

Tosun E., Bilenler T., Yüceer A. M.

International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies, İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, ss.246, (Özet Bildiri)

2018

2018

11. Maviyemiş (Vaccinium myrtillus) Meyvesinin Kimyasal Kompozisyonu ve Fonksiyonel Özellikleri

BİLENLER T., KARAKAYA H., TEKELİOĞLU K., ÖZTÜRK F. S.

2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies-ICAFOF 2018, İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, ss.83, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

12. Pomelo (Citrus maxima Burm. Merrill) Uçucu Yağının Antimikrobiyal Aktivitesinin Belirlenmesi

KARAKAYA H., BİLENLER T., ÖZTÜRK F. S., TEKELİOĞLU K.

2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies-ICAFOF 2018, İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, ss.85, (Özet Bildiri)

2018

2018

13. Farklı Olgunluk Dönemlerindeki Kayısıların Farklı Tabakalarında (dış, orta ve iç) Fenolik Bileşenlerin, Organik Asit ve Şekerlerin Dağılımı

BİLENLER T., KARABULUT İ., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ.

2nd International Conference onAgriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF), İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

14. Effect of Encapsulated Starter Cultures Usage and Heat Treatment on Lipid Oxidation of Sucuk: A Turkish Sausage

BİLENLER T., KARABULUT İ.

International Advanced Researches and Engineering Congress, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

15. LİMON ESANSİYEL YAĞININ ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTESİ

BİLENLER T., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ., KARABULUT İ.

International symposium on medicinal, aromatic and dye plants, 5 - 07 Ekim 2017, ss.61, (Özet Bildiri)

2017

2017

16. Enkapsüle Nane Esansiyel Yağının Karakterizasyonu ve Biyoaktif Özellikleri

BİLENLER T., KARABULUT İ., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ.

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants (REYHAN 2017), 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2014

2014

18. D carvone eklenmiş geleneksel cam iyonomer simanların antibaktariyel etkisinin değerlendirilmesi

BİRİM A., BİLENLER T., TOY E.

XIV International congress of Turkish Orthodontic Society, 25 - 29 Ekim 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

19. Esansiyel Yağ ve Standart Antimikrobiyelin Etkileşim Şeklinin Belirlenmesi

BİLENLER T., ŞİŞLİOĞLU K., LEVENT O.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.819-822, (Özet Bildiri)

2014

2014

20. Esansiyel yağ ve standart antimikrobiyallerin etkileşim şekillerinin belirlenmesi

BİLENLER T., ŞİŞLİOĞLU K., LEVENT O.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

21. Determination of Antimicrobial Activity of Viburnum Opulus Gilaboru Fruit Juice Comparing with Fermented and Pasteurized Product

ŞİŞLİOĞLU K., BİLENLER T., LEVENT O.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid Lake, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.444, (Özet Bildiri)

2012

2012

22. Uçucu Yağların Mikroenkapsülasyonu

GÖKBULUT İ., KARABULUT İ., BİLENLER T.

YABİTED I. Bitkisel Yağ Kongresi, Adana, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

23. Yağ yapılandırmada kullanılabilecek yeni teknoloji: Organojelasyon

BİLENLER T., KARABULUT İ., GÖKBULUT İ.

YABİTED 1. BİTKİSEL YAĞ KONGRESİ, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, (Özet Bildiri)

2011

2011

24. Geleneksel tıpta yaygın kullanılan bitki ekstarkatlarının antimikrobiyal aktivitelerinin belirlenmesi

BİLENLER T., GÖKBULUT İ., Güler F.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, (Özet Bildiri)


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 95

h-indeksi (WOS): 6