Duyurular & Dokümanlar
Sınav
2021-2022 BAHAR DÖNEMİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ LABORATUVARI FİNAL SINAVI CEVAP ANAHTARI
Sınav
21.06.2022
2021-2022 BAHAR DÖNEMİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ LABORATUVARI FİNAL SINAVI CEVAP ANAHTARI
2021-2022 BAHAR DÖNEMİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ FİNAL SINAV CEVAP ANAHTARI
Sınav
21.06.2022
2021-2022 BAHAR DÖNEMİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ FİNAL SINAV CEVAP ANAHTARI
2021-2022 BAHAR DÖNEMİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ BÜTÜNLEME SINAV SORULARI
Sınav
21.06.2022
2021-2022 BAHAR DÖNEMİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ BÜTÜNLEME SINAV SORULARI
2021-2022 BAHAR DÖNEMİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ LABORATUVARI FİNAL SINAV SORULARI
Sınav
21.06.2022
2021-2022 BAHAR DÖNEMİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ BÜTÜNLEME SINAVI CEVAP ANAHTARI
Sınav
21.06.2022
2021-2022 BAHAR DÖNEMİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ BÜTÜNLEME SINAVI CEVAP ANAHTARI
2021-2022 BAHAR DÖNEMİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ FİNAL SINAV SORULARI
Sınav
21.06.2022
Tez Dosyaları
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2010 - 2017
2010 - 2017Doktora
İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2007 - 2010
2007 - 2010Yüksek Lisans
İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2002 - 2006
2002 - 2006Lisans
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2017
2017Doktora
Isıl işlem görmüş sucuk benzeri et ürününün kalitesinin iyileştirilmesinde enkapsüle starter kültür kullanımı
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2010
2010Yüksek Lisans
Karadut meyvesinin antimikrobiayl aktivitesinin ve bileşenlerinin belirlenmesi
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Teknolojisi
Akademik Ünvanlar / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Verdiği Dersler
Lisans
Lisans
Genel Mikrobiyoloji
Et Teknolojisi
Genel Mikrobiyoloji Laboratuvarı
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı
Temel İşlemler Laboratuvarı
Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı
Gıda Analizleri Laboratuvarı
Et Teknolojisi
Genel Mikrobiyoloji Laboratuvarı
Et Teknolojisi
Mİkrobiyolojik Kalite Kontrol
Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı
Temel İşlemler Laboratuvarı
Gıda Analizleri Laboratuvarı
Genel Mikrobiyoloji Laboratuvarı
Genel Mikrobiyoloji Laboratuvarı
Gıda Analizleri Laboratuvarı
Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı
Temel İşlemler Laboratuvarı
Et Teknolojisi
Lisans Çift Anadal
Lisans Çift Anadal
İleri Gıda Mikrobiyolojisi
İleri Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Mikolojisi ve Mikotoksinler
Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yeni Gelişmeler
Gıda Mikolojisi ve Mikotoksinler
Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yeni Gelişmeler
Gıda Mikolojisi ve Mikotoksinler
Et Kimyası
Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yeni Gelişmeler
Makaleler
Tümü (21)
SCI-E, SSCI, AHCI (17)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (17)
Scopus (17)
TRDizin (5)
2025
20251. NAR SUYU VE NAR EKŞİSİ ÖRNEKLERİNİN HMF İÇERİKLERİ, ANTİOKSİDAN AKTİVİTE VE FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Bilenler T., BAĞIŞ Ü., karabulut i.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi
, cilt.25, sa.4, ss.838-845, 2025 (TRDizin)
2025
20252. Bioaccessibility of 5-hydroxymethylfurfural in fruit molasses using an in vitro digestion model and risk assessment based on molasses consumption in Turkiye
KARAKAYA H., BİLENLER KOÇ T., KARABULUT İ.
Food Additives and Contaminants - Part A
, cilt.42, sa.11, ss.1479-1493, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20233. Effect of Altitude and Location on Compositions and Antioxidant Activity of Laurel Cherry (Prunus Laurocerasus L.)
BİLENLER T., KARABULUT I.
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.40, sa.1, ss.50-57, 2023 (TRDizin)
2023
20234. Electrochemical Determination of the Antioxidant Capacity, Total Phenolics, and Ascorbic Acid in Fruit and Vegetables by Differential Pulse Voltammetry (DPV) with a p-Toluene Sulfonic Acid Modified Glassy Carbon Electrode (TSA/GCE)
BİLENLER T., KUYUMCU SAVAN E., KARABULUT İ.
ANALYTICAL LETTERS
, cilt.56, sa.6, ss.881-894, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20225. Chemical Composition and Antimicrobial Activity of Pummelo (Citrus maxima) Essential Oil Derived from Fruit Peel
KARAKAYA H., ÖZTÜRK F. S., BİLENLER T., Yasar K.
JOURNAL OF ESSENTIAL OIL BEARING PLANTS
, cilt.25, sa.3, ss.524-535, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20226. Determination of Antioxidant Properties and beta-Carotene in Orange Fruits and Vegetables by an Oxidation Voltammetric Assay
Koc T., Kuyumcu Savan E., Karabulut İ.
ANALYTICAL LETTERS
, cilt.55, sa.6, ss.891-903, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20217. Changes in oxidative stability and phytochemical contents of microencapsulated wheat germ oil during accelerated storage
Aslan K. S., Karabulut İ., Koc T.
FOOD BIOSCIENCE
, cilt.44, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20218. Oxidative Stability and In Vitro Release Properties of Encapsulated Wheat Germ Oil in Saccharomyces cerevisiae Cell-Based Microcapsules
Cetinkaya N., Koc T., KARABULUT İ.
EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.123, sa.10, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20219. Changes in Compositional Properties during Fruit Development and On-Tree Ripening of Two Common Apricot (Prunus armeniaca L.) Cultivars
KARABULUT İ., Ozdemir I. S., Koc T., Sislioglu K., GÖKBULUT İ., Saritepe Y.
CHEMISTRY & BIODIVERSITY
, cilt.18, sa.8, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201910. Hastane patojenlerinin ticari uçucu yağlara karşı hassasiyetlerinin belirlenmesi
BİLENLER T., GÖKBULUT İ.
Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.9, sa.4, ss.716-723, 2019 (AHCI, Scopus, TRDizin)
2019
201911. FARKLI OLGUNLUK AŞAMALARINDAKİ ALTIN ÇİLEĞİN (Physalıs peruvıana L.) BİLEŞİM ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
BİLENLER T., KARABULUT İ.
Eskişehir Teknik Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi - C Yaşam Bilimleri Ve Biyoteknoloji , cilt.8, sa.2, ss.218-228, 2019 (TRDizin)
2019
201912. EFFECT OF ENCAPSULATED STARTER CULTURE INCLUSION AND HEAT TREATMENT ON BIOGENIC AMINES CONTENT OF SUCUK
BİLENLER T., KARABULUT İ.
Food and Health , cilt.5, sa.4, ss.215-226, 2019 (TRDizin)
2018
201813. Chemical composition of apricots affected by fruit size and drying methods
KARABULUT İ., BİLENLER T., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ., OZDEMIR I. S., SEYHAN F., et al.
DRYING TECHNOLOGY
, cilt.36, sa.16, ss.1937-1948, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201814. Effect of fruit maturity level on quality, sensory properties and volatile composition of two common apricot (Prunus armeniaca L.) varieties
KARABULUT İ., GÖKBULUT İ., BİLENLER T., ŞİŞLİOĞLU K., OZDEMIR I. S., BAHAR B., et al.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.55, sa.7, ss.2671-2678, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201815. Effect of fruit canopy positions on the properties of apricot (Prunus armeniaca L.) varieties
KARABULUT İ., BİLENLER T., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ., SEYHAN F., OZDEMIR I. S., et al.
JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY
, cilt.42, sa.1, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201716. Synthesis and characterization of acrylamide-based copolymeric hydrogel-silver composites: Antimicrobial activities and inhibition kinetics against E-coli
BOZTEPE C., TOSUN E., BİLENLER T., ŞİŞLİOĞLU K.
INTERNATIONAL JOURNAL OF POLYMERIC MATERIALS AND POLYMERIC BIOMATERIALS
, cilt.66, sa.18, ss.934-942, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201717. Effects of encapsulated starter cultures on microbial and physicochemical properties of traditionally produced and heat treated sausages (sucuks)
BİLENLER T., KARABULUT İ., Candogan K.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.75, ss.425-433, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201518. Antioxidant and antimicrobial properties of thyme essential oil encapsulated in zein particles
BİLENLER T., GÖKBULUT İ., ŞİŞLİOĞLU K., KARABULUT İ.
FLAVOUR AND FRAGRANCE JOURNAL
, cilt.30, sa.5, ss.392-398, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201419. VOLATILE COMPOSITION, ANTIOXIDANT AND ANTIMICROBIAL ACTIVITIES OF HERBAL PLANTS USED IN THE MANUFACTURE OF VAN HERBY (OTLU) CHEESE
DAGDELEN S., BİLENLER T., DURMAZ G., GOKBULUT İ., HAYALOĞLU A. A., KARABULUT İ.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.38, sa.4, ss.1716-1725, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201420. Antibacterial and mechanical properties of propolis added to glass ionomer cement
Hatunoglu E., Ozturk F., BİLENLER T., Aksakalli S., ŞİMŞEK N.
ANGLE ORTHODONTIST
, cilt.84, sa.2, ss.368-373, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201321. Determination of Chemical Composition, Total Phenolic, Antimicrobial, and Antioxidant Activities of Echinophora tenuifolia Essential Oil
GÖKBULUT İ., BİLENLER T., KARABULUT İ.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.16, sa.7, ss.1442-1451, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2020
20201. Enkapsüle karvakrol içeren hamurun kızartılmasında kullanılan ayçiçeği yağında 5-Hidroksimetilfurfural miktarının belirlenmesi
BAĞIŞ Ü., BİLENLER T., KARABULUT İ.
2 nd International Eurasian Conferance on Science Engineering and Technology, 7 - 09 Ekim 2020, ss.159, (Tam Metin Bildiri)
2020
20202. Süt, meyve suyu ve besiyeri ortamlarında D-limonenin antibakteriyel etkisinin belirlenmesi
BİLENLER T.
2 ND International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology, 7 - 09 Ekim 2020, ss.23, (Tam Metin Bildiri)
2019
20193. Kekik Uçucu Yağının Standart Antimikrobiyal (Tetrasiklin) ile Etkileşim Şeklinin Belirlenmesi
BİLENLER T., TOSUN E.
3.International Conference on Agriculture,Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
20194. Farklı olgunluklardaki iki kayısı (Prunus armenaica L.) çeşidinin antioksidan özelliklerindeki değişimin belirlenmesi
KARABULUT İ., BİLENLER T., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ.
3.International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
20195. Comparison of Antimicrobial Activity of Aloe vera oil own and loaded into Hydrogel
BİLENLER T., BOZTEPE C., TOSUN E.
3.International Conference on Agriculture,Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
20196. Farklı Olgunluklardaki İki Kayısı (Prunus Armenaica L.) ÇeşidininAntioksidan Özelliklerindeki Değişimin Belirlenmesi
KARABULUT İ., BİLENLER T., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ.
ICAFOB 2019 3.International Conferance on Agriculture, Veterinary and Pharmacy Sciences, 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
20197. Enkapsüle Propolisin Antimikrobiyal Aktivitesi
GÖKBULUT İ., BAĞDATLI M., BİLENLER T.
ICAFOP 2019, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, ss.1378, (Özet Bildiri)
2018
20188. Chemical composition of Essential Oil of Mentha x piperita L. Grown in Malatya, Turkey.
TOSUN E., BİLENLER T., YÜCEER A. M.
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies, İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, ss.247, (Özet Bildiri)
2018
20189. Green Sythesis and Antibacterial Effect of Silver Nanoparticles
TOSUN E., BİLENLER T.
International Conference on Physical Chemistry and Functional Materials, Elazığ, Türkiye, 19 - 21 Haziran 2018, ss.182, (Özet Bildiri)
2018
201810. Determination of Antimicrobial Activity of Essential Oil of Mentha x piperita L.
Tosun E., Bilenler T., Yüceer A. M.
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies, İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, ss.246, (Özet Bildiri)
2018
201811. Maviyemiş (Vaccinium myrtillus) Meyvesinin Kimyasal Kompozisyonu ve Fonksiyonel Özellikleri
BİLENLER T., KARAKAYA H., TEKELİOĞLU K., ÖZTÜRK F. S.
2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies-ICAFOF 2018, İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, ss.83, (Özet Bildiri)
2018
201812. Pomelo (Citrus maxima Burm. Merrill) Uçucu Yağının Antimikrobiyal Aktivitesinin Belirlenmesi
KARAKAYA H., BİLENLER T., ÖZTÜRK F. S., TEKELİOĞLU K.
2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies-ICAFOF 2018, İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, ss.85, (Özet Bildiri)
2018
201813. Farklı Olgunluk Dönemlerindeki Kayısıların Farklı Tabakalarında (dış, orta ve iç) Fenolik Bileşenlerin, Organik Asit ve Şekerlerin Dağılımı
BİLENLER T., KARABULUT İ., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ.
2nd International Conference onAgriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF), İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2017
201714. Effect of Encapsulated Starter Cultures Usage and Heat Treatment on Lipid Oxidation of Sucuk: A Turkish Sausage
BİLENLER T., KARABULUT İ.
International Advanced Researches and Engineering Congress, 16 - 18 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2017
201715. LİMON ESANSİYEL YAĞININ ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTESİ
BİLENLER T., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ., KARABULUT İ.
International symposium on medicinal, aromatic and dye plants, 5 - 07 Ekim 2017, ss.61, (Özet Bildiri)
2017
201716. Enkapsüle Nane Esansiyel Yağının Karakterizasyonu ve Biyoaktif Özellikleri
BİLENLER T., KARABULUT İ., ŞİŞLİOĞLU K., GÖKBULUT İ.
International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants (REYHAN 2017), 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2016
201617. Sarı Kantaron Hypericum Perforatum L Uçucu Yağının Ticari Kreme Katılması Suretiyle Antimikrobiyal Aktivitesinin Araştırılması
KARAKAPLAN N., BİLENLER T., TOSUN E., YÜCEER A. M.
12. Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi (UKMK-2016), İzmir, Türkiye, 23 - 26 Ağustos 2016, (Özet Bildiri)
2014
201418. D carvone eklenmiş geleneksel cam iyonomer simanların antibaktariyel etkisinin değerlendirilmesi
BİRİM A., BİLENLER T., TOY E.
XIV International congress of Turkish Orthodontic Society, 25 - 29 Ekim 2014, (Tam Metin Bildiri)
2014
201419. Esansiyel Yağ ve Standart Antimikrobiyelin Etkileşim Şeklinin Belirlenmesi
BİLENLER T., ŞİŞLİOĞLU K., LEVENT O.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.819-822, (Özet Bildiri)
2014
201420. Esansiyel yağ ve standart antimikrobiyallerin etkileşim şekillerinin belirlenmesi
BİLENLER T., ŞİŞLİOĞLU K., LEVENT O.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Tam Metin Bildiri)
2013
201321. Determination of Antimicrobial Activity of Viburnum Opulus Gilaboru Fruit Juice Comparing with Fermented and Pasteurized Product
ŞİŞLİOĞLU K., BİLENLER T., LEVENT O.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid Lake, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.444, (Özet Bildiri)
2012
201222. Uçucu Yağların Mikroenkapsülasyonu
GÖKBULUT İ., KARABULUT İ., BİLENLER T.
YABİTED I. Bitkisel Yağ Kongresi, Adana, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, (Özet Bildiri)
2012
201223. Yağ yapılandırmada kullanılabilecek yeni teknoloji: Organojelasyon
BİLENLER T., KARABULUT İ., GÖKBULUT İ.
YABİTED 1. BİTKİSEL YAĞ KONGRESİ, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, (Özet Bildiri)
2011
201124. Geleneksel tıpta yaygın kullanılan bitki ekstarkatlarının antimikrobiyal aktivitelerinin belirlenmesi
BİLENLER T., GÖKBULUT İ., Güler F.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, (Özet Bildiri)
Desteklenen Projeler
2020 - 2022
2020 - 2022Çeşitli meyve ve sebzelerin antioksidan niteliklerinin saptanması için geleneksel yöntemlere alternatif elektrokimyasal yöntem geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
BİLENLER KOÇ T. (Yürütücü), KARABULUT İ., KUYUMCU SAVAN E.
2019 - 2022
2019 - 2022Mikrokapsüle Karanfil Uçucu Yağının Antioksidan ve Antimikrobiyal Aktivitesi Üzerine Farklı Duvar Materyal Kombinasyonlarının Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
BİLENLER KOÇ T. (Yürütücü), ÇOLAKDALCI Ş.
2019 - 2021
2019 - 2021Tereyağı Üretiminde Atık Olarak Ortaya Çıkan Yayıkaltı Suyunun Ruşeym Yağının Enkapsülasyonunda Kullanımının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KARABULUT İ. (Yürütücü), BİLENLER T.
2019 - 2021
2019 - 2021Ruşeym yağının Saccharomyces cerevisiae hücresi ile biyokapsülasyonu ve biyokapsüllerin karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
BİLENLER KOÇ T. (Yürütücü), ÇETİNKAYA N.
2018 - 2019
2018 - 2019Hastane Patojenlerinin Bazı Tıbbi Uçucu Yağlara Karşı Hassasiyetlerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
BİLENLER KOÇ T. (Yürütücü), GÖKBULUT İ.