General Information

Institutional Information: Mühendislik Fakültesi, Kimya Mühendisliği, Temel Işlemler Ve Termodinamik
WoS Research Areas: Engineering, Engineering Chemical, Engineering Computing & Technology (Eng)
Avesis Research Areas: Environmental Engineering, Environmental Technology, Waste Water Collection and Treatment, Chemical Engineering and Technology, Textile Engineering and Technology, Textile Chemistry, Chemistry, Physical Chemistry, Recycling of Polymers, Natural Sciences, Engineering and Technology

Metrics

Publication

113

Citation (WoS)

2319

H-Index (WoS)

23

Citation (Scopus)

1779

H-Index (Scopus)

20

Citation (Scholar)

4141

H-Index (Scholar)

28

Citiation (TrDizin)

11

H-Index (TrDizin)

2

Project

37

Intellectual Property

3

Thesis Advisory

9

Open Access

5
UN Sustainable Development Goals

Biography

Yunus Önal, 2 Mart 1962’de Malatya'nın Yeşilyurt İlçesinde Hamidiye Mahallesinde iki katlı kerpiç evde ailenin 11. çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Yeşilyurt ATATÜRK Ortaokulunda, lise öğrenimini Yeşilyurt Lisesinde tamamlamıştır.   1980 Haziran ayında Hava Harp Okulunu kazanmış İzmir Gaziemirde eğitim uçuşunun birinci haftasında kendi isteği ile ayrılmıştır.  1981 yılında İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünü kazanmış ve ertesi yıl tekrar sınava girerek kimya mühendisliği bölümünü kazanmıştır. İnönü Üniversitesinin Kimya Mühendisliği Bölümü il öğrencilerindendir.  1984 yılı 10 Kasım törenlerinde İnönü Üniversitesi Öğrenci temsilcisi olarak Malatya Atatürk evinde konuşma yapmıştır. 1985 yılında  Üniversite üçüncüsü olarak mezun olmuştur. Aynı yıl Kimya bölümünde yüksek lisans eğitimine başlamıştır.  1988 yılında Doktora eğitimine başlamış olup 1993 yılı haziran ayında doktora eğitimini tamamlamıştır.  1987 yılı Eylül ayında aynı bölümde asistanlığı kazanarak göreve başlamıştır.1988 yılında kurulan İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin ilk öğretim elemanı olarak göreve başlamıştır. 

1993 yılından 1999 yılına kadar Mühendislik Fakültesi dekan yardımcılığı görevini icra etmiştir. 

Yunus Önal tüm ömrünü bilimi için adamış olup "Bilimin insanlık için yapılması" gerektiğini kendisine temel bilimsel felsefe olarak almıştır.  Yaradanından İLİM istemiştir. 

Yunus Önal'ın uluslararası kabul görmüş 65 ingilizce makalesi olup 150'nin üzerinde ulusal ve uluslararası bildirisi mevcuttur.

WOS h indeksi  20, Google academic h indeksi 25'dir.

2 yayını 200'ün üzerinde

8 yayını 100'ün üzerinde atıf almıştır.