Eğitim Bilgileri
2013 - Devam Ediyor
2013 - Devam EdiyorDoktora
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2011 - 2013
2011 - 2013Yüksek Lisans
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2007 - 2011
2007 - 2011Lisans
İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2013
2013Yüksek Lisans
Biyodönüşüm Yoluyla Doğal Muz Aroması Üretiminde “Yerinde Ürün Kazanımı” Tekniğinin Kullanımı
İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Abd
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2017
2017TUBİTAK Proje yazma Eğitimi
Diğer
İnönü Üniversitesi
2009
2009ISO 22000 : 2005 Gida Güvenliği Yönetim Sistemi
Kalite Yönetimi
ISO 22000 : 2005 Gida Güvenliği Yönetim Sistemi
2009
2009İngilizce seviye tamamlama eğitimi
Yabancı Dil
Bilçağ Kurs Merkezi
2009
2009ISO 9001 : 2008 Kalite Yönetim Sistemi
Kalite Yönetimi
ISO 9001 : 2008 Kalite Yönetim Sistemi
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Gıda Biyoteknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
İnönü Üniversitesi, Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi
2012 - 2015
2012 - 2015Araştırma Görevlisi
Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Makaleler
Tümü (2)
TRDizin (2)
2016
20161. Whole cell biotransformation of fusel oil into banana flavour by Lindnera saturnus
YILMAZTEKİN M., TAY S.
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ DERGİSİ , cilt.31, ss.43-52, 2016 (TRDizin)
2016
20162. Whole cell biotransformation of fusel oil into banana flavour by Lindnera saturnus
YILMAZTEKİN M., TAY S.
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ DERGİSİ , cilt.31, ss.43-52, 2016 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2018
20181. Increasing The Bioavailability of Green Tea Polyphenols by Encapsulation
TAY S., YILMAZTEKİN M.
Ist International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, cilt.2, ss.142-143, (Tam Metin Bildiri)
2018
20182. Increasing The Bioavailability of Green Tea Polyphenols by Encapsulation
TAY S., YILMAZTEKİN M.
Ist International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, cilt.2, ss.142-143, (Tam Metin Bildiri)
2017
20173. An effective carrier system for bioactive food components: Solid Lipit Nanoparticles
TAY S., YILMAZTEKİN M.
8th International Advanced Technologies Symposium, Elazığ, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2017, ss.33, (Tam Metin Bildiri)
2017
20174. An effective carrier system for bioactive food components: Solid Lipit Nanoparticles
TAY S., YILMAZTEKİN M.
8th International Advanced Technologies Symposium, Elazığ, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2017, ss.33, (Tam Metin Bildiri)
2016
20165. Aroma Maddelerinin Enkapsülasyonu
TAY S., YILMAZTEKİN M.
1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.4077-4085, (Tam Metin Bildiri)
2016
20166. Aroma Maddelerinin Enkapsülasyonu
TAY S., YILMAZTEKİN M.
1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.4077-4085, (Tam Metin Bildiri)
2016
20167. Whole cell biotransformation of fusel oil into banana flavour by Lindnera saturnus
YILMAZTEKİN M., TAY S.
1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.4833, (Özet Bildiri)
2016
20168. Whole cell biotransformation of fusel oil into banana flavour by Lindnera saturnus
YILMAZTEKİN M., TAY S.
1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.4833, (Özet Bildiri)
2015
20159. Biyoaktif bileşenlerin süt türlerine göre değişimi.
GÜRKAN H., TAY S.
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi (TARGİD 2015), Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.350, (Özet Bildiri)
2014
201410. The effects of in situ product removal on batch and fed-batch biotransformation of fusel oil into isoamyl acetate with Lindnera saturnus var. saturnus: a bioreactor study
YILMAZTEKİN M., TAY S.
5th European Yeast Flavour Workshop, Montreux, İsviçre, 5 - 07 Mayıs 2014, ss.48, (Özet Bildiri)
2014
201411. The effects of in situ product removal on batch and fed-batch biotransformation of fusel oil into isoamyl acetate with Lindnera saturnus var. saturnus: a bioreactor study
YILMAZTEKİN M., TAY S.
5th European Yeast Flavour Workshop, Montreux, İsviçre, 5 - 07 Mayıs 2014, ss.48, (Özet Bildiri)
2014
201412. Buğday Çimi Marmelatı:Uhut
TAY S.
4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.868-872, (Tam Metin Bildiri)
2013
201313. Recovery of isoamyl acetate from aqueous solution using macroporous adsorption resins
YILMAZTEKİN M., TAY S.
1st International Porous and Powder Materials Symposium and Exhibition, İzmir, Türkiye, 3 - 06 Eylül 2013, ss.232, (Özet Bildiri)
2013
201314. Recovery of isoamyl acetate from aqueous solution using macroporous adsorption resins
YILMAZTEKİN M., TAY S.
1st International Porous and Powder Materials Symposium and Exhibition, İzmir, Türkiye, 3 - 06 Eylül 2013, ss.232, (Özet Bildiri)
2013
201315. Enhanced production of isoamyl acetate via biotransformation with Lindnera saturnus by in situ product removal with macroporous adsorption resins
YILMAZTEKİN M., TAY S.
4th European Yeast Flavour Workshop, Frising, Almanya, 22 - 23 Temmuz 2013, ss.18, (Özet Bildiri)
2013
201316. Enhanced production of isoamyl acetate via biotransformation with Lindnera saturnus by in situ product removal with macroporous adsorption resins
YILMAZTEKİN M., TAY S.
4th European Yeast Flavour Workshop, Frising, Almanya, 22 - 23 Temmuz 2013, ss.18, (Özet Bildiri)
2013
201317. The use of fed-batch and in situ product removal techniques for efficient biotransformation of isoamyl alcohol into isoamyl acetate by Lindnera saturnus
YILMAZTEKİN M., TAY S.
9th European Congress of Chemical Engineering and 2nd European Congress of Applied Biotechnology, The Hague, Hollanda, 21 - 25 Nisan 2013, ss.12, (Özet Bildiri)
2013
201318. The use of fed-batch and in situ product removal techniques for efficient biotransformation of isoamyl alcohol into isoamyl acetate by Lindnera saturnus
YILMAZTEKİN M., TAY S.
9th European Congress of Chemical Engineering and 2nd European Congress of Applied Biotechnology, The Hague, Hollanda, 21 - 25 Nisan 2013, ss.12, (Özet Bildiri)
2011
201119. Yağsız Yoğurt Üretiminde İnülin Kullanımının Yoğurdun Reolojisi, Duyusal Özellikleri ve Aromasına Etkileri
HAYALOĞLU A. A., SARIMEŞELİ PAÇACI A., ZENCİR M., ELEK M., BİLCANOĞLU B., MEMİŞ D., et al.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.145, (Tam Metin Bildiri)
2011
201120. Yağsız Yoğurt Üretiminde İnülin Kullanımının Yoğurdun Reolojisi, Duyusal Özellikleri ve Aromasına Etkileri
HAYALOĞLU A. A., SARIMEŞELİ PAÇACI A., ZENCİR M., ELEK M., BİLCANOĞLU B., MEMİŞ D., et al.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.145, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2012
20121. Gıda Katkı Maddeleri
TAY S., ALPASLAN .
KORUYUCU SAĞLIK REHBERİ, Yakıncı C.,Yeşilada E., Editör, Türk Eczacılar Türkiye Yayıncılar Birliği, Ankara, ss.217-222, 2012