Öğr. Gör. SEVİNÇ TAY


Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Gıda İşleme


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Tarım Bilimleri


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

Eğitim Bilgileri

2013 - Devam Ediyor

2013 - Devam Ediyor

Doktora

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2011 - 2013

2011 - 2013

Yüksek Lisans

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2007 - 2011

2007 - 2011

Lisans

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2013

2013

Yüksek Lisans

Biyodönüşüm Yoluyla Doğal Muz Aroması Üretiminde “Yerinde Ürün Kazanımı” Tekniğinin Kullanımı

İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Abd

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2017

2017

TUBİTAK Proje yazma Eğitimi

Diğer

İnönü Üniversitesi

2009

2009

ISO 22000 : 2005 Gida Güvenliği Yönetim Sistemi

Kalite Yönetimi

ISO 22000 : 2005 Gida Güvenliği Yönetim Sistemi

2009

2009

İngilizce seviye tamamlama eğitimi

Yabancı Dil

Bilçağ Kurs Merkezi

2009

2009

ISO 9001 : 2008 Kalite Yönetim Sistemi

Kalite Yönetimi

ISO 9001 : 2008 Kalite Yönetim Sistemi

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Gıda Biyoteknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

İnönü Üniversitesi, Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu, Gıda Teknolojisi

2012 - 2015

2012 - 2015

Araştırma Görevlisi

Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

MEYVE veSEBZE TEKNOLOJİSİ II

GIDA ANALİZLERİ II

BİYOTEKNOLOJİ

SÜT TEKNOLOJİSİ II

SÜT TEKNOLOJİSİ I

MEYVE ve SEBZE TEKNOLOJİSİ I

LABORATUVAR TEKNİKLERİ

KİMYA

Makaleler

Tümü (2)
TRDizin (2)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2018

2018

1. Increasing The Bioavailability of Green Tea Polyphenols by Encapsulation

TAY S., YILMAZTEKİN M.

Ist International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, cilt.2, ss.142-143, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

2. Increasing The Bioavailability of Green Tea Polyphenols by Encapsulation

TAY S., YILMAZTEKİN M.

Ist International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, cilt.2, ss.142-143, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

3. An effective carrier system for bioactive food components: Solid Lipit Nanoparticles

TAY S., YILMAZTEKİN M.

8th International Advanced Technologies Symposium, Elazığ, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2017, ss.33, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

4. An effective carrier system for bioactive food components: Solid Lipit Nanoparticles

TAY S., YILMAZTEKİN M.

8th International Advanced Technologies Symposium, Elazığ, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2017, ss.33, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

5. Aroma Maddelerinin Enkapsülasyonu

TAY S., YILMAZTEKİN M.

1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.4077-4085, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

6. Aroma Maddelerinin Enkapsülasyonu

TAY S., YILMAZTEKİN M.

1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.4077-4085, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

7. Whole cell biotransformation of fusel oil into banana flavour by Lindnera saturnus

YILMAZTEKİN M., TAY S.

1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.4833, (Özet Bildiri)

2016

2016

8. Whole cell biotransformation of fusel oil into banana flavour by Lindnera saturnus

YILMAZTEKİN M., TAY S.

1st International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.4833, (Özet Bildiri)

2015

2015

9. Biyoaktif bileşenlerin süt türlerine göre değişimi.

GÜRKAN H., TAY S.

2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi (TARGİD 2015), Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.350, (Özet Bildiri)

2014

2014

12. Buğday Çimi Marmelatı:Uhut

TAY S.

4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.868-872, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

13. Recovery of isoamyl acetate from aqueous solution using macroporous adsorption resins

YILMAZTEKİN M., TAY S.

1st International Porous and Powder Materials Symposium and Exhibition, İzmir, Türkiye, 3 - 06 Eylül 2013, ss.232, (Özet Bildiri)

2013

2013

14. Recovery of isoamyl acetate from aqueous solution using macroporous adsorption resins

YILMAZTEKİN M., TAY S.

1st International Porous and Powder Materials Symposium and Exhibition, İzmir, Türkiye, 3 - 06 Eylül 2013, ss.232, (Özet Bildiri)

2013

2013

17. The use of fed-batch and in situ product removal techniques for efficient biotransformation of isoamyl alcohol into isoamyl acetate by Lindnera saturnus

YILMAZTEKİN M., TAY S.

9th European Congress of Chemical Engineering and 2nd European Congress of Applied Biotechnology, The Hague, Hollanda, 21 - 25 Nisan 2013, ss.12, (Özet Bildiri)

2013

2013

18. The use of fed-batch and in situ product removal techniques for efficient biotransformation of isoamyl alcohol into isoamyl acetate by Lindnera saturnus

YILMAZTEKİN M., TAY S.

9th European Congress of Chemical Engineering and 2nd European Congress of Applied Biotechnology, The Hague, Hollanda, 21 - 25 Nisan 2013, ss.12, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2012

2012

1. Gıda Katkı Maddeleri

TAY S., ALPASLAN .

KORUYUCU SAĞLIK REHBERİ, Yakıncı C.,Yeşilada E., Editör, Türk Eczacılar Türkiye Yayıncılar Birliği, Ankara, ss.217-222, 2012