Makaleler
11
Tümü (11)
SCI-E, SSCI, AHCI (4)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (4)
Scopus (3)
TRDizin (6)
Diğer Yayınlar (1)
1. Drawing diffusion patterns of Neolithic agriculture in Anatolia
REVIEW OF PALAEOBOTANY AND PALYNOLOGY AN INTERNATIONAL JOURNAL
, cilt.322, sa.322, ss.105057-105097, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
6. Archaeobotanical Research on Istanbul’s Rural and Central Areas in the Byzantine Period
Arkeoloji ve Sanat
, sa.165, ss.79-95, 2020 (TRDizin)
7. Reappraisal of the Neolithisation of the Marmara Region Through Archaeobotanical Analysis at Pendik Höyük and Yenikapı
Arkeoloji ve Sanat
, sa.164, ss.27-41, 2020 (TRDizin)
11. Yumuktepe Höyüğü Yerleşmesi Arkeobotanik Analizlerinin Ön Sonuçları
Arkeoloji ve Sanat
, sa.135, ss.1-10, 2010 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
14
3. In the footsteps of prehistoric farmers: an ethnobotanical perspective on the traditional agricultural practices in Anatolia
Archaeobotany Discussion Group seminar at the University of Oxford, Online Konferans Serisi, Oxford, İngiltere, 22 Şubat 2021, (Tam Metin Bildiri)
5. Traditional wheat cultivation: the case of east Anatolia
SEED SCIENCE AND ARCHAEOBOTANICAL RESEARCH IN ANATOLIA, İzmir, Türkiye, 23 Eylül 2019, (Özet Bildiri)
6. New glume wheat
chair of the laboratory session New glume wheat in the IWGP 2019 Lecce-Italy, Lecce, İtalya, 03 Temmuz 2019, (Tam Metin Bildiri)
10. Bizans Dönemi Tarımsal Ekonomisinde Kırsal Yerleşmeler
22. ULUSLARARASI ORTA ÇAĞ ve TÜRK DÖNEMİ KAZILARI ve SANAT TARİHİ ARAŞTIRMALARI SEMPOZYUMU, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
11. Agricultural Origins: Triticum "new" glume wheat type and the role of Anatolia
15. Conference of the international work group for palaeoethnobotany, Paris, Fransa, 31 - 05 Mayıs 2010, (Özet Bildiri)
Kitaplar
9
2. Arkeobotanik: Yöntem, Teori ve Güncel Eğilimler
Arkeolojide Çok Disiplinli Yaklaşımlar, ATAKUMAN ÇİĞDEM, DARDENİZ ARIKAN GONCA, ERDAL YILMAZ SELİM, ARIKAN BÜLENT, Editör, Ege Yayınları, İstanbul, ss.255-324, 2024
3. Arkeoloji, Botanik, Tarımsal Geçmiş ve Antik DNA Çalışmaları: Neden ve Nasıl Yapılır?
Arkeolojide Çok Disiplinli Yaklaşımlar, ATAKUMAN ÇİĞDEM, DARDENİZ ARIKAN GONCA, ERDAL YILMAZ SELİM, ARIKAN BÜLENT, Editör, Ege Yayınları, İstanbul, ss.347-372, 2024
4. The domestication of plants and the role of Anatolia
Pathways through Arslantepe. Essays in Honour of Marcella Frangipane, Balossi Restelli F,Cardarelli A,Di Nocera GM,Manzanilla L,Mori L,Palumbi G,Pittman H, Editör, Università di Roma La Sapienza and Sette Città, Viterbo,, Rome, ss.687-700, 2020
5. RE-INTERPRETING THE USES OF HULLED WHEATS IN THE NEOLITHIC PERIOD BASED ON THEIR CULTIVATION IN TODAY’S NORTHERN ANATOLIA
Archaeology of Food New Data from International Missions in Africa and Asia Proceedings of the 1st Workshop on the Archaeology of Food Rome, 26 May 2016, Marco Baldi,Roberto Dan,Matteo Delle Donne,Giulio Lucarini,Giuseppina Mutri, Editör, ISMEO Associazione Internazionale di Studi sul Mediterraneo e l’Oriente, Rome, ss.213-230, 2019
6. The Paleobotanical remains of Yumuktepe Level XVI. Barley Cultivation: the basis of the socio-cultural transformation
The Chalcolithic at Mersin-Yumuktepe Level XVI Reconsidered, Giulio Palumbi Isabella Caneva, Editör, Ege Yayınları, İstanbul, ss.169-179, 2019
9. Agriculture and the Vegetal Enviroment at Yumuktepe
Yumuktepe A Journey Through Nine Thousand Years, Isabella Caneva,Gülgün Köroğlu, Editör, Ege Yayınları, İstanbul, ss.109-114, 2010
